"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 2

• 139 084
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Поради работния ми график ми е трудно да гледам сериала всяка вечер, но като гледам и някакво кой знае какво развитие в действията няма, нито и промяна в героите. " Влизайки" в дом Козан все едно се намираш дом за хора с ментални проблеми само, че изискан. Да вярно, че Иджлял разбра кой какъв е във трагикомедията наречена Перфектното семейство с  главен сценарист и режисьор милата и майка. Мо това " мъжът ми" сякаш си няма име, а и като видиш студената физиономия и изтрещяло поведение с детското " ще видите коя съм аз", е и коя е , човек без достойнство и собствено мнение, изгубена в интригите на милата си родителка, която в стремежа си да " укроти" неуправляемата си дъщеря се вкарва от интрига в интрига без значение чувствата и достойнството на хората замесени в това. За такива хора като Иджлял има специалисти и клиники, които помагат. Проблема е вътре в нея, но майка и е основен двигател на това и състояние и заблудите относно себе в които изпада. Йит, мъж та дрънка?!! Хайде стига с това тя е майка на сина ми. И какво от това? А жена ти, законната , а не бившата, тя каква е? Любов и нейните изпитния. По никакъв начин не оправдавам поведението му нито като мъж, нито като съпруг, нито като баща. Марионетка в ръцете на жените от семейството си и болен от ревност. Какво даде на Нур за да се почувства тя като негова съпруга? Дом...Сигурност...Любов... Нищо. Само унижения за нея,а в благородната си наивност да не кажа тъпота и тя изгуби себе си. Като Рапунцел само стои и зяпа през прозореца и няколкото погледа със съпруга, доказателство за брачен живот... още много имам да пиша. За мен всеки по някакъв начин е мазохист в цялата история, доказвайки го с поведение и действия. Едно не мога да отрека, актьорите се справят добре с образите си, които трябва да изградят. В началото Амине беше скована и някак несигурна пред камера и игра, но сега вече има напредък, личи си, че е положила доста усилия да преодолее тази си стеснителност.

Дом Козан  - Луксозен терариум за питомци с неадекватно поведение

Иджлял- Луда та дрънка
Майка и - Интригантка
Ийт - Мазохист
Нур - Търсеща

Това е сериал който ме натоварва емоционално, няма нищо отпускащо в него.

# 631
Slawena, хареса ми как си ги подредила! bouquet Така е, и мен Йит ме ядосва, оставил е всичките женуря да правят каквото си искат, а Нур само търпи и страда. Че и усойница я наричат.....и то кой, баш усойниците. Фърат и той как се държи, ако съм на Йит на мястото да го бях натирила досега. Изобщо Slawena е права, засега и за мен сериалът е натоварващ, ама нали чакам с надежда, че ще има Гепи енд! Simple Smile bouquet

# 632
 labrex, Hug

Щастливия край го изгледах предварително, но до тогава лудите ще се налудуват, някои ще пораснат, а други ще си останата на същото ниво на което бяха, някъде в началото на еволюционното си развитие. Whistling

О аз и на Фърат подлизуркото съм набрала, и недоволната братовчедка, и смачканата и вечно мрънкаща и неразбрала леля на Нур, и на онзи мазен неин чичо...Ако ги подкарам по домова книга, няма да ми стигне времето да ги опиша...даже и малкото мрънкалце Мерт няма да пощадя.

Мислех, че някаква полемика може да стане, но уви...
Лека

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 22:04 от Slawena

# 633
Здравейте! Поради работния ми график ми е трудно да гледам сериала всяка вечер, но като гледам и някакво кой знае какво развитие в действията няма, нито и промяна в героите. " Влизайки" в дом Козан все едно се намираш дом за хора с ментални проблеми само, че изискан. Да вярно, че Иджлял разбра кой какъв е във трагикомедията наречена Перфектното семейство с  главен сценарист и режисьор милата и майка. Мо това " мъжът ми" сякаш си няма име, а и като видиш студената физиономия и изтрещяло поведение с детското " ще видите коя съм аз", е и коя е , човек без достойнство и собствено мнение, изгубена в интригите на милата си родителка, която в стремежа си да " укроти" неуправляемата си дъщеря се вкарва от интрига в интрига без значение чувствата и достойнството на хората замесени в това. За такива хора като Иджлял има специалисти и клиники, които помагат. Проблема е вътре в нея, но майка и е основен двигател на това и състояние и заблудите относно себе в които изпада. Йит, мъж та дрънка?!! Хайде стига с това тя е майка на сина ми. И какво от това? А жена ти, законната , а не бившата, тя каква е? Любов и нейните изпитния. По никакъв начин не оправдавам поведението му нито като мъж, нито като съпруг, нито като баща. Марионетка в ръцете на жените от семейството си и болен от ревност. Какво даде на Нур за да се почувства тя като негова съпруга? Дом...Сигурност...Любов... Нищо. Само унижения за нея,а в благородната си наивност да не кажа тъпота и тя изгуби себе си. Като Рапунцел само стои и зяпа през прозореца и няколкото погледа със съпруга, доказателство за брачен живот... още много имам да пиша. За мен всеки по някакъв начин е мазохист в цялата история, доказвайки го с поведение и действия. Едно не мога да отрека, актьорите се справят добре с образите си, които трябва да изградят. В началото Амине беше скована и някак несигурна пред камера и игра, но сега вече има напредък, личи си, че е положила доста усилия да преодолее тази си стеснителност.

Дом Козан  - Луксозен терариум за питомци с неадекватно поведение

Иджлял- Луда та дрънка
Майка и - Интригантка
Ийт - Мазохист
Нур - Търсеща

Това е сериал който ме натоварва емоционално, няма нищо отпускащо в него.

Славена Hugрадвам се, че писа по-дълъг пост и се надявам да продължиш да пишеш.
Съгласна съм с всичко, което си написала, напълно в твой стил, който познавам отдавна Peace
Мазохизъм има в голяма доза, доста характерно за турските сериали, но пък той помага в голяма степен за израстване на персонажите. При Нур и Ийт мазохизмът беше в излишък и точно това  ме накара да ги следя като образи, за да видя как ще се измъкнат от въртележката на мазохизма. Някои хора цял живот не могат за излязат от тази въртележка, въпреки любов, въпреки деца и т.н. При някои е слабохарактерност, при други е голям егоцентризъм, при трети инерция, при четвърти голяма преекспонирана отговорност, все причини, които съпътстват повече мъжкия пол, поне такива са ми житейските наблюдения. Ийт просто извади късмет, че срещна Нур и се влюби в нея, но мисля, че се влюби в нея точно подсъзнателно, усещайки, че тази жена ще го извади от неговото русло, което той съзнаваше, че трябва да направи. За жалост, за да излезе от руслото помогна точно жената, любимата му, която вадейки го оттам получи най-големите емоционални удари и несправедливости от него. Но всичко е въпрос на характер и възпитание, а той все пак е отгледан от Айтюл , а и има доста сериозна житейска драма зад гърба си.

# 634
labrex, Hug

Щастливия край го изгледах предварително, но до тогава лудите ще се налудуват, някои ще пораснат, а други ще си останата на същото ниво на което бяха, някъде в началото на еволюционното си развитие. Whistling

О аз и на Фърат подлизуркото съм набрала, и недоволната братовчедка, и смачканата и вечно мрънкаща и неразбрала леля на Нур, и на онзи мазен неин чичо...Ако ги подкарам по домова книга, няма да ми стигне времето да ги опиша...даже и малкото мрънкалце Мерт няма да пощадя.

Мислех, че някаква полемика може да стане, но уви...
Лека

И на мен ми се искаше да става полемика, но това е..... Peace За полемиката ми пречи най-вече късата и накъсана серия, както и никаквата реакция по написаните постове. Не знам защо не може да тръгне.
Наистина сериалът натоварва емоционално и точно затова го харесвам, значи е изпълнил предназначението си, според мен. Освен, че ме натоварва се усещам, че и през деня мисля за него и събитията и по-точно за отношенията, които  произлизат от тях.
За тази  серия може да има доста голяма полемика, стига някой да я подхване. Лично аз се издразних много и на Нур и на Ийт, но от гледна точка на кавгите те наистина се изтощиха и влязоха в порочен кръг от инати и наказване  на другия, което естествено ще им изиграе голяма "шега".

# 635
    Димана, за каква полемика може да става въпрос при условие, че никой не си прави труда да чете коментарите на другите! Аз се опитах на няколко пъти да провокирам четящите с изказванията си, но ... глас в пустиня. Всеки пише мнението си, пожелава лека нощ и иди, че му отговори или влез в спор с него.

# 636
  • ...край Дунава
Здравейте, къде мога да гледам сериите напред?

# 637
   Димана, за каква полемика може да става въпрос при условие, че никой не си прави труда да чете коментарите на другите! Аз се опитах на няколко пъти да провокирам четящите с изказванията си, но ... глас в пустиня. Всеки пише мнението си, пожелава лека нощ и иди, че му отговори или влез в спор с него.

Еми, това исках и аз да кажа. Напълно съм съгласна с теб.
Но, колкото, толкова, ние ще продължаваме да си пишем и най-вече да си гледаме сериала Peace

# 638

Аз не съм съгласна с определението мазохист за Ийт. Не мога да го определя като мазохист само защото мисли първо за другите. Да, причинява страдание и болка на Нур, но и той страда. Просто обстоятелствата са против него, жените, с които е заграден не му дават да диша, тровят съзнанието му. Ийт не може и да си представи, че майката на детето му, че неговата леля могат да бъдат толкова подли и коварни, защото той е с чиста душа и вярва безпрекословно на всяка тяхна дума. Същото е и отношението му към Фърат. А в днешния епизод Фърат показа истинското си лице - мекотело и безгръбначен. Предпочитам любовта на Ийт към Нур пред това пълзене в краката на Иджлял от Фърат.
   И изобщо не са ми омръзнали скандалите между Ийт и Нур, защото точно те ме карат да разсъждавам дори и когато не гледам сериала. В тези спорове може да се прозре цялата истина. Да, в момента Нур е жертвата, но тя сама избра пътя си, на ината отговори с инат.
   Ревността на Ийт също не е безпочвена. Като мъж той усети заплахата в лицето на Керем Санджактар и искаше да предпази Нур. Зад нежеланието му Нур да бъде модел също се крие желязна логика.
   Но Ийт си е такъв езикът му изпреварва мисълта, наранява най-милото си - Нур. Та нима и ние не сме правили същото, изкарваме си яда обикновено вкъщи на най-близките си!
   Това е  моето мнение! Не желая да обременявам никого с него, но трябваше да го напиша.

# 639

Рускините под тази снимка биха написали:Какой красавчик! love001 txtloves

Еми, има и нещо мазохистко в Ийт. Мисля така, защото проявява доста глямо търпени към леля си, въпреки че я хваща няколко пъти в игри зад гърба му. Например, когато леля му би Нур и той прости като си затвори очите и се вслуша в самата Нур да не се кара с леля си.Не напразно писах в предходен пост, че в турските сериали има голяма степен от мазохизма, защото възпитанието им е такова, те винаги трябва да отстъпват на по-възрастните или да премълчават истината. В този смисъл и Ийт е мазохист.

Нур според мен си реагира много правилно, въпреки  че и тя прояви инат като си тръгна от фирмата сърдита, без да се спре на повика му, също се заинати да не му отговори на телефонното позвъняване. Обаче в тази ситуация Джахид излезе най-прав като посъветва брат си да не излиза с Иджлял, а да отиде да поговори с жена си, за да се изяснят, но Ийт каза ,че не е толкова лесно ит.н. и прехвърли вината на Нур. А самата Нур беше вече много измъчена от гледките на близост между Ийт и Иджлял и прекипя.
Написа най-верното си чувство към настоящия момент в дневника си, че повече не може да издържа. И беше абсолютно права, защото нейната вина относно  Керем беше обсъдена с Ийт и тя обясни ситуацията , а за целувката на Ийт с Иджлял ситуацията не бе обсъдена с Нур, защото инатът на Ийт беше по-голям, следствие на голямата му ревност.
Да, Ийт усещаше истинските намерения на Керем и беше прав, но Нур му обясни  и показа своята невинност, като раздели това поведение на Керем и работата, която тя желаеше и с право, а Ийт който се страхуваше за нея си го изкара на нея, без да разбира нейната същност и обяснения, нещо, за което Нур винаги е негодувала, че го има в Ийт.

Но така се възпитават чувства между двама млади, които се ожениха за една седмица, без да се познават.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 00:31 от Dimana-nova1

# 640

Димана, извинявай, бях се загледала в 24 епизод и едва сега видях коментара ти. Съгласна съм с теб, "че в турските сериали има голяма степен от мазохизма, защото възпитанието им е такова, те винаги трябва да отстъпват на по-възрастните или да премълчават истината."  Но на мен точно това ми харесва в турските сериали, че показват нещата такива, каквито са в действителност, не ги пудрят или премълчават. Да, възпитанието им е такова и ние не можем да ги виним за това, това имах предвид и аз като написах, че не съм съгласна и продължавам да отстоявам позицията си.
   Поведението на Нур също ме впечатлява. Тя израсна пред очите ни, превърна се от  наивното момиче в една работеща жена, която има свое мнение, отстоява позиции и много смело се противопоставя на Ийт. В много моменти Нур разсъждава много по-трезво от Ийт, но и при двамата инатът е в повече! yes

Sisley, newsm51 сериите напред могат да се гледат само с руски субтитри или в оригинал. На български VOYO са с пет епизода напред.

ето линк с руски субтитри:

http://turkish-tv-series.ru/turkey-serials/42-ni-za-chto-ne-otka … sskom-yazyke.html

И за лека нощ нашият красавец

# 641
  • Пловдив
   Аз не съм съгласна с определението мазохист за Ийт. Не мога да го определя като мазохист само защото мисли първо за другите. Да, причинява страдание и болка на Нур, но и той страда. Просто обстоятелствата са против него, жените, с които е заграден не му дават да диша, тровят съзнанието му. Ийт не може и да си представи, че майката на детето му, че неговата леля могат да бъдат толкова подли и коварни, защото той е с чиста душа и вярва безпрекословно на всяка тяхна дума. Същото е и отношението му към Фърат. А в днешния епизод Фърат показа истинското си лице - мекотело и безгръбначен. Предпочитам любовта на Ийт към Нур пред това пълзене в краката на Иджлял от Фърат.
   И изобщо не са ми омръзнали скандалите между Ийт и Нур, защото точно те ме карат да разсъждавам дори и когато не гледам сериала. В тези спорове може да се прозре цялата истина. Да, в момента Нур е жертвата, но тя сама избра пътя си, на ината отговори с инат.
   Ревността на Ийт също не е безпочвена. Като мъж той усети заплахата в лицето на Керем Санджактар и искаше да предпази Нур. Зад нежеланието му Нур да бъде модел също се крие желязна логика.
   Но Ийт си е такъв езикът му изпреварва мисълта, наранява най-милото си - Нур. Та нима и ние не сме правили същото, изкарваме си яда обикновено вкъщи на най-близките си!
   Това е  моето мнение! Не желая да обременявам никого с него, но трябваше да го напиша.

Аз съм на абсолютно същото мнение!
Освен това виждам, че и Нур самата знае, че не е много права. И макар, че досега много я подкрепях за желанието й да е самостоятелна, считам че сега греши в ината си. Аз лично ако бях на мястото на Ийт щях не само да съм ядосана, но и обидена. Трябва малко да се съобразяваш с партньора, и Нур също го усеща и иска да го направи, но в крайна сметка нещо я вбесява и се отказва.

Отосно скандалите, ами те са здравословни в тази обстановка и ситуация. По-добре е че ги има и всеки от двамата е наясно с истинските емоции на другия. Огромния проблем би бил премълчаването.

А относно мазохизма на Йит, категорично не го намирам за мазохизъм. Той смята, че няма избор, че се бори да запази живота на майката на детето си. Като разбра, че е здрава, искаше да каже на Нур и вероятно да оповестят на всички истината, но тя го попари.
Интересно, че за мен сериала не е никак натоварващ, а обратното. Да, има омраза и злоба, но не и при двамата ни главни герои, които за мен са едни много светли и чисти образи, въпреки ината им Simple Smile Даже избухванията на Ийт не ме дразнят, знам че това е въпрос на характер и някои хора трудно овладяват подобни емоции. Той е с прекрасно сърце и душа и това ми стига, защото зад всяка негова постъпка стоят добри намерения и мотиви. Та накратко - обичам ги и двамата Ийт и Нур  Heart, така че малките им грешки просто подминавам.

# 642

waveyЗдравейте, момичета! wavey

food010 book food010

Дорис, newsm10 радвам се, че изказа своето мнение. Аз започнах да си мисля, че нещо съм увредена, след като не мога да приема определението мазохист за Ийт. Не е възможно възпитанието, което си получил, вярата в доброто и желание да правиш добро, искреността в общуването, свободния изказ на мнение, откритата и чиста душа  да се приемат за мазохизъм.

Да, Ийт е понякога груб и арогантен в отношението си към Нур, но всичко това е продиктувано от силната любов и страха да не я изгуби.

Още веднъж ще цитирам думите на Ийт, който прави много точна характеристика на себе си още в началните епизоди: "Любовта се оказа осезаемо нещо, можеш да го почувстваш с всяка своя клетка до толкова, че нещо скрито да тревожи тялото ти всеки път, когато я видиш. Усетих във вените си онова, което отричах години наред, но кръвта, която ме кара да се чувствам жив ще убие нея

Такъв човек съм аз. Един ден не виждам нищо, освен теб, а на следващия не мога да те погледна. В живота съм смел и силен, но пред теб съм страхлив и слаб.

Животът ми ще мине в страх да не те изгубя. Любовта ми е сприхава и унищожителна, защото е изпълнена със страхове. Не обещавам, че няма да те ядосвам, но ти обещавам, че когато си до мен светът ще бъде едно по-хубаво място."

И ще завърша с думите, казани от теб, Дорис: smile3501 "Да, има омраза и злоба, но не и при двамата ни главни герои, които за мен са едни много светли и чисти образи, въпреки ината им  Даже избухванията на Ийт не ме дразнят, знам че това е въпрос на характер и някои хора трудно овладяват подобни емоции. Той е с прекрасно сърце и душа и това ми стига, защото зад всяка негова постъпка стоят добри намерения и мотиви. Та накратко - обичам ги и двамата Ийт и Нур, така че малките им грешки просто подминавам." love001

# 643
  • Пловдив
Благодаря, Emiliya  Hug
Аз ще си призная, че гледам филма точно заради тях двамата като образи, обичам чистите души, а те и двамата са такива. За мен това е важно и в живота, а иначе съм на години и вече съм наясно, в характера на всеки си има и минуси, но няма как все пак сме хора. В такива моменти винаги се сещам за притчата за врабчето, кравата и котката. Не винаги видимото е показателно за реалния мотив. Има хора като Ийт, които са избухливи и палят лесно, но винаги мотива им е да направят добро. А има и такива като Фарат, дето уж толкова любезни разбираш ли и помагащи, но целта им е да навредят. Е, аз категорично предпочитам първата група.
Радвам се, че са избрали точно тези актьори, наистина мисля, че те и в реалния си живот са чисти души.
И за избора на актриса за Иджлял се радвам - страхотна жена и актриса, нежна и стилна, и с това си излъчване още повече контрастира злобата на героинята й.

# 644

Аааа, Дорис, newsm78 "а иначе съм на години" да не говорим за години, че аз май ви бия всички по възраст! Но за мен е по-важно как се чувства човек, а не на колко е ...  smile3503

За теб и всички момичета, които харесват сериала и актьорския състав:  newsm51

ново от Толга -  Wink ideauu Winkнаполовина  jumpuu

Общи условия

Активация на акаунт