"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 2

• 139 073
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Привет! В момента повече се вълнувам дали Назан и Иджлял ще успеят да изработят Елмаз. Би било жестоко, но тя си го заслужава. За Нур ми е все едно. Ясно, че накрая ще е щастлива по сценарий. Адмирации за плана на Иджлял, и на сценаристите, естествено. Ийт се разведе с нея с измама, сега и тя ще го измами. Малко ли деца се създават, за да се опази бракът и семейството? И малко ли жени лъжат, че са бременни от един вместо от друг? Затова са ДНК тестовете. Да видим дали ще фалшифицират, т.е. опорочат и тях.

# 676

madnoelЗдравейте, момичета! santa2

Да Ви е на късмет всичко, което Ви очаква днес и през идващите дни!

# 677

Вали, Blush  Елмаз ще получи заслужен урок. "Лъжливото овчарче" не може да си представи какво я чака.  Жестоко е, подло е и  мисля, че  никоя жена не заслужава такова отмъщение. Назан и Иджлял нямат равни на себе си в извратените си планове.
     А измамата на Ийт е нищо в сравнение с това, което му готви бившата съпруга. Според мен Ийт измами леля си, а не Иджлял, защото той категорично заяви на Иджлял в деня на катастрофата, че иска да се разведе с нея.
     Не мога да адмирирам плана на Иджлял! Само един болен мозък може да измисли такова подло отмъщение. Да се радва на чуждата болка, като я причинява, да се наслаждава на страданието на другите, предизвиквайки го, да мъсти и да прави опити за отнемане на човешкия живот, да руши, за да гради върху руините - неее, такива жени като Иджлял трябва да се лекуват!

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 12:21 от Emiliya

# 678
  • Bulgaria
Здравейте момичета ,липсвах ли ви  Hug

Сякаш гледаме 3 сезон на филма . Доста се развиват героите ни.
Ийт-с неговата добрина и наивност си спечели един доста интелигентен враг в лицето на Иджлял.За епизода в сряда-не видях кога му беше сипано приспивателно ? Видях само един пиян мъж ,който е уморен да тъче на два стана-да бъде едновременно любящ съпруг за Нур и да играе фалшив герой за Иджлял. Много ми хареса това негово разкаяние за постъпката му. Личи си от милиард километри как той боготвори Нур и  това чувство на вина ще го разяжда отвътре.Радвам се ,че намира подкрепа у брат си и може да му сподели всичко. А от епизода снощи-Допуснах най-голямата грешка в живота си, непростима грешка и ще си платя цената! -той си плаща цената от години . В знак на неговото добродушие той допуска непростими грешки още от самото начало и така единствено дава козове в ръцете на Айтюл и Иджлял. Снощи стана ясно ,че той е крепял фалшивият си живот с нея ,единствено заради нейното здравословно състояние . Това беше сламката на тяхното измислено семейно щастие. Той е готов на всичко за сина си ,но не и да продължава вечен съвместен живот с човек без чувства.

Иджлял-крушата не пада по далеч от дървото . Но докато Айтюл кроеше планове ,единствено заради честта и щастието на дъщеря си ,Иджлял беше заслепена единствено от жажда за отмъщение . От тук нататък тя единствено ще тъпче останалите ,без да се интересува от нищо и никого. 

Еми  Hug права си ,но Айтюл превърна дъщеря си в една подла жена ,отмъстителна ,без никакви чувства. Много съжалявам ,че Ийт падна в капана ,който така манипулативно ще продължава да му готви Иджлял. Изпитвам съжаление и към Фарат-той е жертвеното агне на Иджлял. Не знам какво си мисли ,че ще спечели с това ,жалко за него. Умен е ,красив е ,а се оставя да бъде влачен за носа от една луда жена.
И как може да се съгласи на този пъклен план ( не съм гледала напред ,но предполагам ,че ще имат дете ,което ще бъде уж на Ийт )

Нур-и аз няма да забравя как жално ,като котенце изпита вина за подозренията към съпруга си. Дано този начин Ийт да се засрами за всички подозрения ,които хвърли досега към  нея.
На последната снимка от Еми са подбрани много точно погледите и на тримата : Иджлял-подлост и високомерие ,Нур-чувство за несигурност , Ийт-чувство за вина и за невъзможност за справяне със ситуацията.

А за Елмаз и Джахит-нямам търпение да видя какво са им подготвили двете змии Назан и Иджлял . Ще гледам с интерес ,макар ,че за първи път съжалявам Елмаз. Веднъж да казва истината ,и стана лъжливото овчарче. Но тя си заслужава съдбата ......

# 679

Мими, Hug къде се загуби? Наистина ни липсваше! Липсваха ни и обстойните ти коментари! smile3523 Надявам се да продължиш да споделяш с нас впечатленията си от този доста драматичен сериал "Сега и Завинаги".

# 680
Здравейте!

Разбирам, че съм липсвала, особено на Еми.
Еми, благодаря за чувствата. Последните дни не мога да вдигна глава от ангажименти.
На рабта екшън, в къщи след работа още по-голям. За сериала нямам минутка време. През работно време ако мога да открадна някоя минута да ви прочета и толкова. Иначе със сериала съм по нощите, но вие вече или сте легнали, или не коментирате.
не знам защо така се получи, но няма коментари по този сериал, който за мен е изключително стойностен.
Четох тук, че в имението Козан няма нищо ново, че всички са едва ли не луди и мазохисти и т.н.
Един ник влезе за малко с едно изречение, което бе обидно, не можах да разбера защо.
Славена нещо  критикува и иронизира. Вали се опитва да говори за Иджлял, но уви.
Добре, че са Емилия, Димана, Дорис, Виктория да пишат и хубаво, и стойностно за да съм в час и аз със ставащото в сериала.
Много ми хареса определението на Димана, че е Толгаханка. И аз, и аз, ама съм и Нурка. Иначе Ийт го обожавам, но толкова много ме гневи, че ми се иска да го напляскам през екрана. Толга наистина е само той за тази роля, прекрасно играе различните чувства и това положение на двуженец.

# 681

Ади, love001 много се радвам, че писа! Наистина напрежението и ангажиментите този месец ни идват множко, но да се надявам, че през януари ще бъде по-спокойно и ще можем да коментираме по-задълбочено този наистина стойностен сериал.

За Толгаханките: newsm19

За Нурките: dance

И за всички, които се вълнуват от сериала: atwork

# 682
 Здравейте .    Снимките през новата версия не знам как ще се оправа .

Ийт  вини себе си за изневярата а не трябва , щото змията му скрои номер . Той и вярва и недопуска , че може да я лъже .

Да земе клетки да забременее  от Фърат братовчеда на Ийт за да си отмъсти е ужасно . Не мислех , в турско дизи ,че могат да измислят  такъв сюжет . Уж са  морални  .

Ийт и Нур ще се разведът ли като разберат новината

# 683

Фемиbouquetтая нова версия днес и мен ме изтормози, но току-що успях пак на старата да се върна.

Ийт и Нур ще се разведат, но преди това ще се наслаждаваме на малко откраднато щастие. Позволявам си да го напиша, защото тази вечер епизодът завършва на един от най-интересните моменти, а след това чак януари някога ще продължат с излъчването.

Желая ви приятно гледане и дано имате време да драснете по някой ред!  smile3523

И няколко снимки в аванс, че напрежението в тези епизоди ми идва в повече. Sob 33uu

# 684
Емии Hug bouquet   Пазниците особено по магазините  #Crazy
   Здраве да има ! Praynig

# 685

Сезон 2
Епизод 22

- Ийт, спри! ... Защо бягаш от мен?
- Аз ... за първи път... просто ... не знам, не мога да се позная, не мога!

- Ийт, не увъртай, знам какво ще ми кажеш!
- Знаеш, как така ... откъде знаеш?

- Успокой се вече! Знам предварително всичко, което се опитваш да ми кажеш! И ти като мен се измори от всичко, което преживяхме. Знам какво минава през ума ти! Знам какво стяга сърцето ти!

- Ние много се напрегнахме, съсипахме се и аз обвинявам себе си, и ти обвиняваш себе си, затова ти казвам, че моят инат и твоята грубост ни измориха. Време е да се хванем за ръце и да си отдъхнем.

- Аз съм свикнала да се боря за теб! Ти знаеш, че ще воювам до последния си дъх, но се изморих да се боря с теб! Нямам сили, нараних се, колкото себе си толкова нараних и теб. Не искам повече да се карам с мъжа си!

- Искам да виждам в очите ти любовта ни, а не гняв, съжаление и обида, защото много те обичам, Ийт! Повече от всичко вярвам в нас двамата. Няма да изгубя вярата си в теб и любовта ни, никога няма да я изгубя!

- Ако те загубя ще умра, Нур! Ако те загубя ще умра.

- Чуй ме Иджлял оздравя, физически вече е добре напълно оздравя, всичко свърши. Да, вече не сме длъжни да играем тази игра, която ни прави нещастни. Остана много малко, не се тревожи, повярвай ми.

- Така е, но нали разбрахте какво ви казвам, трябва да съобщя важна новина на Иджлял, която ще я разтърси, затова звъннах първо на вас, може да има нужда от помощ на психолог.

- Още от самото начало направих всичко, което трябваше. И аз, и Нур понесохме всичко това заради Мерт и заради живота на Иджлял, но дотук, моментът настъпи ...
- Чуй ме лельо, чуй ме, моля те разбери ме, моля те, умолявам те! Вече никой няма полза от този театър. Знам ще нараня сърцето на Иджлял, тя няма да поиска да ме види, ще ме намрази, но не се притеснявай, накрая ще се съвземе и до края на живота си ще правя за нея, каквото е необходимо. ... Ти ме познаваш, лельо, държа на думата си.

- Любов моя, още малко, това, което ми каза не беше сън, наистина ще свърши нали, Ийт?
- Всичко ще свърши, не се тревожи! Вече ще започнем нов живот!

- Ийт, станаха много лоши неща, трябва много да внимаваме, заради Мерт, Иджлял, дори и заради леля ти. Много ме е страх, ще нараним другите, както и себе си... Щом излезеш от кабинета, обади ми се.

- Любов моя, успокой се, говорих с психоложката, чакаме най-подходящият момент за Иджлял. Ще решим проблема по най-безболезнения начин!
- Не искам да бъда причина за нито една сълза, пролята от Мерт, но ще бъда, това е неизбежно, знам го, неизбежно е.
- Добре, успокой се. Иджлял дойде.

- Нека този театър да приключи тази вечер.

- Ти, ти, ти ...

- Да, аз знам всичко, всичко! Аз знам, че вие сте женени!

# 686
Привет на всички, които днес ще се отбият в темата!

ИСКАМ ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ ЕДНИ МНОГО ХУБАВИ ПРАЗНИЧНИ ДНИ, СЪПЪТСТВАНИ СЪС СЕМЕЙНИ РАДОСТИ,
ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ!

Когато гледах серията,снощната, с руски субтитри връщах  многократно сцената между Нур и Ийт, за да видя всеки техен жест и да чуя гласовете им. Гласовете им предадоха още повече сила на тази сцена и мога да кажа, че снощи като я гледах , погледнах отново оригинала, за да преценя дали имам същите чувства, като при гледането за първи път. Мога да кажа, че ефектът беше същия. Почти се разридах и то за двамата и тяхната безизходност. Повече ми подейства състоянието на Нур. Ийт беше като малко дете, което накъдето го поведеш натам ще тръгне, толкова беше виновен и отчаян пред Нур.
Тук ми се иска да споделя мислите си за тяхното поведение:

Поведението на Нур .

Тя разбираше, че нещо се случва с Ийт и с тяхната връзка. Беше неспокойна, сподели това си безпокойство и с Ийт, с Фърат, с Джахид. Разговорът и с Ийт беше едно стенание, не молба, а повече обяснение на нейните чувства в момента, анализирайки своето поведение, чрез неговото. Тя си направи самооценка за ината си и изказа най-дълбоките си чувства относно тях и връзката им.
Сцената беше изиграна от Амине много въздействащо . Браво на нея. smile3501

Поведението на Ийт

Той се държеше абсолютно неадекватно, следствие вината му, предателството му към Нур, болката от стореното и най-вече усещането за безизходност. Той се усети победен в този момент. Видях един Ийт смасан, безсилен и нокаутиран. В това безсилие той пак излъга, тоест скри истината от Нур.Голяма грешка. Ийт абсолютно правилно говореше пред брат си какво става в неговите мисли и какво му е поведението, спрямо двете жени, колко много ги наранява и т.н. Говореше, че ще каже истината на Нур, но уви, спря се. Спря се от страх да не я изгуби и тогава направи още една грешка спрямо нея, отново я излъга. Всичко това е много човешко, но неправилно и то ще му изиграе много лоша шега в бъдеще.

Сценаристките заслужават големи адмирации за своето творение "Сега и завинаги". Сигурна съм, че образите са компилация от няколко житейски случки, но те са направили един стойностен сюжет, с прекрасни диалози и много задълбочено представяне на образите, изключително точно  конструирани.
Възхищавам им се как умело показват житейските позиции на всеки един герой, пречупени през моралните му ценности, които се променят, следствие драматичните събития, в които е завихрен даден герой. Браво! smile3501

Споделената любов

Отговорността

И  жестоката истина.

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 12:29 от Dimana-nova1

# 687

Димана, bouquet поздравления за страхотния анализ! Споделям същите чувства и мисли!  love001

Мога само да допълня като цитирам думите на Ийт от предходната серия:"Как да обясниш на жената, която обичаш, че си я предал. Какво ще й кажа, какво ще кажа на жена си? Бях пиян, нищо не си спомням!
- Стигнахме до под кривата круша, Джахид. Точно всичко щеше да се нареди, Иджлял оздравя! Броях дните, за да й кажа истината и съсипах всичко за една вечер. ... "

Замислям се как само една грешна стъпка може да преобърне целия ти живот. Ийт не послуша брат си, тръгна с Иджлял и ще плати жестока цена за вироглавството си или по-точно за добрата си душа, която иска да угоди на всички. Една вечер с неподходящия човек, едно приспивателно, една извратена лъжа и мечтите ти, животът ти дори - рухват.

Впечатли ме и разговорът с лелята: "Още от самото начало направих всичко, което трябваше. И аз, и Нур понесохме всичко това заради Мерт и заради живота на Иджлял, но дотук, моментът настъпи ...
- Чуй ме лельо, чуй ме, моля те разбери ме, моля те, умолявам те! Вече никой няма полза от този театър. Знам ще нараня сърцето на Иджлял, тя няма да поиска да ме види, ще ме намрази, но не се притеснявай, накрая ще се съвземе и до края на живота си ще правя за нея, каквото е необходимо. ... Ти ме познаваш, лельо, държа на думата си."

Колко е искрен и открит в отношенията си Ийт, колко болка имаше в гласа му, но в същото време и решимост да сложи край на този театър. Колко признателност и загриженост, уважение и почит към жената, която го е отгледала. И отново противопоставянето: топлината и леда, уважението и ненавистта, жертвеготовността и наглостта. 

Толкова много неща могат да се споделят!

# 688

Скрит текст:
    Димана, bouquet поздравления за страхотния анализ! Споделям същите чувства и мисли!  love001

Мога само да допълня като цитирам думите на Ийт от предходната серия:"Как да обясниш на жената, която обичаш, че си я предал. Какво ще й кажа, какво ще кажа на жена си? Бях пиян, нищо не си спомням!
- Стигнахме до под кривата круша, Джахид. Точно всичко щеше да се нареди, Иджлял оздравя! Броях дните, за да й кажа истината и съсипах всичко за една вечер. ... "

Замислям се как само една грешна стъпка може да преобърне целия ти живот. Ийт не послуша брат си, тръгна с Иджлял и ще плати жестока цена за вироглавството си или по-точно за добрата си душа, която иска да угоди на всички. Една вечер с неподходящия човек, едно приспивателно, една извратена лъжа и мечтите ти, животът ти дори - рухват.

Впечатли ме и разговорът с лелята: "Още от самото начало направих всичко, което трябваше. И аз, и Нур понесохме всичко това заради Мерт и заради живота на Иджлял, но дотук, моментът настъпи ...
- Чуй ме лельо, чуй ме, моля те разбери ме, моля те, умолявам те! Вече никой няма полза от този театър. Знам ще нараня сърцето на Иджлял, тя няма да поиска да ме види, ще ме намрази, но не се притеснявай, накрая ще се съвземе и до края на живота си ще правя за нея, каквото е необходимо. ... Ти ме познаваш, лельо, държа на думата си."

Колко е искрен и открит в отношенията си Ийт, колко болка имаше в гласа му, но в същото време и решимост да сложи край на този театър. Колко признателност и загриженост, уважение и почит към жената, която го е отгледала. И отново противопоставянето: топлината и леда, уважението и ненавистта, жертвеготовността и наглостта. 

Толкова много неща могат да се споделят!

Еми,  Hugблагодаря за допълненията. Точно тези разговори ги имах предвид в моя синтезиран анализ.
Но има още едно, което беше най-вярно в разговора му с Джахид. При въпроса на брат му дали се отказва от Нур, Ийт първо каза верното, че как може да продължи, когато  Иджлял винаги може да му каже защо е бил през нощта с нея. След това каза, че никога няма да се откаже от Нур. Тогава къде е истината? Значи Ийт има очаквания, че Иджлял рано или късно ще обяви тази истина, че са преспали заедно. После идва отново неговата любов към Нур и лъжата му в действията - той продължи отново да бъде с Нур, въпреки очакванията му, че тя няма да му прости.
Ето, това  е истинската драма на Ийт, който не може да реши коя страна да вземе. Според поведението му, въпреки откровения разговор с леля му, който се състоя след фаталната нощ, той отново искаше да бъде индиректно и с двете. Всъщност в психологията е казано доста ясно, че когато човек не скъса емоционално с предходен партньор е много трудно да има истинска връзка със следващ и Ийт е точния еталон за това твърдение.

# 689

Цитат
При въпроса на брат му дали се отказва от Нур, Ийт първо каза верното, че как може да продължи, когато  Иджлял винаги може да му каже защо е бил през нощта с нея. След това каза, че никога няма да се откаже от Нур. Тогава къде е истината? Значи Ийт има очаквания, че Иджлял рано или късно ще обяви тази истина, че са преспали заедно. После идва отново неговата любов към Нур и лъжата му в действията - той продължи отново да бъде с Нур, въпреки очакванията му, че тя няма да му прости.
Ето, това  е истинската драма на Ийт, който не може да реши коя страна да вземе. Според поведението му, въпреки откровения разговор с леля му, който се състоя след фаталната нощ, той отново искаше да бъде индиректно и с двете. Всъщност в психологията е казано доста ясно, че когато човек не скъса емоционално с предходен партньор е много трудно да има истинска връзка със следващ и Ийт е точния еталон за това твърдение.

Димана, newsm78 аз мисля, че Ийт  взе страна по въпроса още в момента, в който предложи брак на Нур. Той е категоричен на чия страна ще бъде. Единственото нещо, което го кара да се колебае е Мерт. Той (и не само той, а всеки отговорен баща) знае, че с Иджлял не може да скъса връзката, защото тя е майка на детето му. Тази връзка е за цял живот. Майката не може да бъде елиминирана, това е ясно на всички. Но Ийт познава много добре характера на Иджлял и съвсем основателно се притеснява за въпроса, който тя ще му зададе, въпрос, на който той самият няма отговор и не защото не е скъсал емоционално с бившата си съпруга, а защото не може да си обясни как си е позволил да я докосва и да бъде с нея. Мисля, че колебанията на Ийт са породени единствено от създалите се обстоятелства, а не от желание да бъде до бившата си съпруга, та макар и индиректно. А на Нур се опита да каже, но Нур го прекъсна, заговори за любовта им и Ийт тактично замълча, за да не развали магията, но той чакаше удобен момент, за да разкаже за изневярата си. Мал шанс, Иджлял отново го изпревари! Rolling Eyes 
    Димана, като чета разсъжденията ти май и двете ще ни свърже не само близкото мислене, но и специалността психология. smile3521

За настроение - чаровни усмивки! newsm76 Two Hearts newsm76

Общи условия

Активация на акаунт