"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 2

• 139 074
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Цитат
Няма такова същество като Нур - чисто, благородно и обичащо до глупост. Колко беше изтерзана от съмнения и втрещена, когато видя цялата ситуация в спалнята и как отрече всичко, вярвайки дълбоко на Ийт и  любовта им. Дори се извиняваше на Ийт, че си е помислила неща, които не може да изрече. Не бях очаквала такъв диалог и това ме остави в безмълвие, когато гледах първия път, а същото изпитвам и сега.
Много добри сценаристки, браво!

Димана, съгласна съм с теб - Нур обича истински и вярва на Ийт и любовта им, но вярата й не е безпочвена. Любовта им е взаимна, чувствата им са дълбоки и истински. Аз също бях разтърсена от тези сцени. Толкова емоции, такава дълбочина на чувства, толкова болка и .... любов.
     Ийт Козан - толкова безпомощен и отчаян, толкова наранен и уязвим. Такава болка може да изпита само истински обичащ мъж!  

Цитат
Само ми даде повод да изнеса лекцията пред потомството как изборът на партньор е важен, не само заради интимността или любовта, а защото си в най-опасните ситуации в живота си с този човек. Когато спиш и си безпомощен и когато се храниш. Нямаше как да завърши добре такова спане в едно легло и в една стая. Неестествено е. Човек и да е светец като Ийт. Но ако е коварен като Иджлял- главата на обидената жена може да роди какво ли не...Интригите са интересни и обръщат хода на сериала.

Виктория, newsm10 и аз от няколко дни като развален грамофон повтарям на синовете си това.  

# 661
Цитат
Няма такова същество като Нур - чисто, благородно и обичащо до глупост. Колко беше изтерзана от съмнения и втрещена, когато видя цялата ситуация в спалнята и как отрече всичко, вярвайки дълбоко на Ийт и  любовта им. Дори се извиняваше на Ийт, че си е помислила неща, които не може да изрече. Не бях очаквала такъв диалог и това ме остави в безмълвие, когато гледах първия път, а същото изпитвам и сега.

Димана, съгласна съм с теб - Нур обича истински и вярва на Ийт и любовта им, но вярата й не е безпочвена. Любовта им е взаимна, чувствата им са дълбоки и истински. Аз също бях разтърсена от тези сцени. Толкова емоции, такава дълбочина на чувства, толкова болка и .... любов.
     Ийт Козан - толкова безпомощен и отчаян, толкова наранен и уязвим. Такава болка може да изпита само истински обичащ мъж!  

Цитат
Само ми даде повод да изнеса лекцията пред потомството как изборът на партньор е важен, не само заради интимността или любовта, а защото си в най-опасните ситуации в живота си с този човек. Когато спиш и си безпомощен и когато се храниш. Нямаше как да завърши добре такова спане в едно легло и в една стая. Неестествено е. Човек и да е светец като Ийт. Но ако е коварен като Иджлял- главата на обидената жена може да роди какво ли не...Интригите са интересни и обръщат хода на сериала.

Виктория, newsm10 и аз от няколко дни като развален грамофон повтарям на синовете си това.  

Виктория
, Hugмного много точна лекция си изнесла  за избора на партньор newsm10
Аз бих допълнила към лекцията и нещо - да не се поддаваме да бъдем избирани.
Виждаме в сериала това до къде води когато ти не си направил избор, а си избран.

# 662

Сетих се отново за мазохиста. Димана, уважавам мнението ти, изчетох с интерес разсъжденията ти на тема мазохизъм, но аз продължавам да не съм съгласна. Дори употребена в преносен смисъл думата според мен не подхожда на поведението на Ийт и Нур, защото нито единият, нито другият не изпитват удоволствие от болката, която им причиняват или сами си причиняват.

Цитат
Затова съм твърдо убедена, че и Нур и Ийт са в този смисъл мазохисти, защото са подвластни на манипулации или по-точно са заставени и сами се заставят да бъдат манипулирани, а когато има манипулатор има и мазохист.  дори мога да нарека манипулаторите и душевни садисти.

Че кой не е подвластен на манипулации? Но да бъдеш манипулиран, без самият ти да знаеш това, да страдаш, без да предполагаш, че страданието ти е причинено от най-близките, това за мен не е мазохизъм. Това е доверие, това е открито и честно сърце, това е възпитание и любов.
    А мазохизъм ли беше болката, която изпита Ийт, след като се събуди в леглото на Иджлял? Какво пък толкова се е случило, мъж преспал в леглото на бившата си жена, сефте някой изневерява на съпругата си! Защо Ийт страда толкова, защо болката от "изневярата" разкъсва сърцето му? Защото е мазохист ли? newsm78
Хайде, да стане полемика!  Thinking

[/img]

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 22:28 от Emiliya

# 663

Сетих се отново за мазохиста. Димана, уважавам мнението ти, изчетох с интерес разсъжденията ти на тема мазохизъм, но аз продължавам да не съм съгласна. Дори употребена в преносен смисъл думата според мен не подхожда на поведението на Ийт и Нур, защото нито единият, нито другият не изпитват удоволствие от болката, която им причиняват или сами си причиняват.

Цитат
Затова съм твърдо убедена, че и Нур и Ийт са в този смисъл мазохисти, защото са подвластни на манипулации или по-точно са заставени и сами се заставят да бъдат манипулирани, а когато има манипулатор има и мазохист.  дори мога да нарека манипулаторите и душевни садисти.

Че кой не е подвластен на манипулации? Но да бъдеш манипулиран, без самият ти да знаеш това, да страдаш, без да предполагаш, че страданието ти е причинено от най-близките, това за мен не е мазохизъм. Това е доверие, това е открито и честно сърце, това е възпитание и любов.
    А мазохизъм ли беше болката, която изпита Ийт, след като се събуди в леглото на Иджлял? Какво пък толкова се е случило, мъж преспал в леглото на бившата си жена, сефте някой изневерява на съпругата си! Защо Ийт страда толкова, защо болката от "изневярата" разкъсва сърцето му? Защото е мазохист ли? newsm78
Хайде, да стане полемика!  Thinking

[/img]

Няма да стане полемика, защото за първи път не ме разбираш какво искам да кажа.Да, думата мазохизъм е в преносен смисъл. Но двамата търпейки ситуацията се замоизмъчват и то  с физическо усещане на емоционалната болка.
Няма смисъл да има винаги съгласие за всичко все пак сме различни субекти, а освен това не искам да оборвам мнението ти. Всеки си има свое, просто обяснявам моята теза и разбирания за поведението им.
Аз лично в тази серия съм много ядосана на Ийт. Той беше като жив труп на вечерята с Иджлял, но стоически седеше и нито веднъж дори не прекъсна нейните брътвежи, които бяха естествено целенасочени. Не можа ли да й скръцне със зъби и да я прекъсне грубо, както прави с Нур. А, не, слушаше й брътвежите за ново начало за аксесоарите на името на Иджлял Козан и бля,бля и т.н.
Прав беше Джахид като му каза да не ходи никъде с Иджлял, ама нали нашият трябва да бъде добър с майката на детето си. Дразни ме много този двоен стандарт, който му наложиха и той го търпи. Това какво е? Да, и аз страдам с него, но в момента повече страдам с Нур, отколкото с неговата глупост.
А Иджлял няма друг полезен ход, освен този. Съвсем нормално е да тръгне да си отмъщава, само средствата са въпрос на въображение. И ние ще го видим какво е нейното въображение след малко.
Чувствам, че ще се разделим на Ийтки и Нурки.  Joy Joy PeaceАз повече съм Нурка, но съм най-вече Толгаханка Joy Joy Joy

# 664
Явно не ви се коментира повече тази серия.
Пожелавам ви лека нощ, че утре ме чака тежка командировка.

sleepuu sleepuu sleepuu

# 665

Цитат
Чувствам, че ще се разделим на Ийтки и Нурки. Аз повече съм Нурка, но съм най-вече Толгаханка

Димана,  love001 като майка на двама синове и един внук се усещам, че везните накланят към Ийт, гледам все да го оправдая и не давам лоша дума да се каже за него!  smile3521 Но и аз първо съм си Толгаханка!!! newsm53

А в момента пък си плача здраво с Нур в 25 епизод. След малко ще започна и за Ийт да плача. Не, такъв сериал не бях гледала досега.  Толкова противоречиви чувства ме  терзаят, толкова разсъждения на поведението им си правя на ум, че започвам да си мисля дали пък аз не съм мазохист.  Joy  newsm78

Я да взема да пусна нещо по-ведро.

много обичам моментите, в които Ийт сам си говори в колата, дава си съвети, кара се на себе си или се поощрява.  Joy

ох, сетих се и за този епизод .... няма да има спане тази нощ

# 666

И от мен среднощно, че сега сколасах да ви изчета! bouquet

# 667

labrex,  newsm51 страхотни снимки си подбрала!  love001

Спокойна нощ и от мен! luvbed

# 668

waveyЗдравейте, момичета! wavey

Мими, newsm51 Ади, newsm51 Вали, newsm51 Нади, newsm51 къде се попиляхте? Липсват ни вашите коментари!

lalalala

Нади, ти да не потъна в кафявите очи на Бурак. Ето пускам ти го и тук, за да ни навестиш!

kotelina, newsm51 вероятно си много ангажирана, но вярвам, че хвърляш по едно око и тук. Май ще трябва да подготвиш и новата темаPraynig Praynig Praynig

smile3523  smile3529 smile3523

# 669
колкото пъти гледам разговора между нур и Ийт на сутринта, или по-точно нейното мислене на глас, всеки път се разплаквам. Няма такова същество като Нур - чисто, благородно и обичащо до глупост. Колко беше изтерзана от съмнения и втрещена, когато видя цялата ситуация в спалнята и как отрече всичко, вярвайки дълбоко на Ийт и  любовта им. Дори се извиняваше на Ийт, че си е помислила неща, които не може да изрече. Не бях очаквала такъв диалог и това ме остави в безмълвие, когато гледах първия път, а същото изпитвам и сега.
Димана,
тази сцена със сутрешното обяснение и аз я гледах няколко пъти, само заради виновния вид на Ийт, беше като "напикано дете". толкова изразителни мимики, браво на Толгахан- несравним. Слава богу че не успя да разкаже, то и до края на сериала той  няма да разбере, горкият, как го сготви тази вещица Иджлял.

# 670

waveyЗдравейте, момичета! wavey

Мими, newsm51 Ади, newsm51 Вали, newsm51 Нади, newsm51 къде се попиляхте? Липсват ни вашите коментари!

lalalala

Нади, ти да не потъна в кафявите очи на Бурак. Ето пускам ти го и тук, за да ни навестиш!

kotelina, newsm51 вероятно си много ангажирана, но вярвам, че хвърляш по едно око и тук. Май ще трябва да подготвиш и новата темаPraynig Praynig Praynig

smile3523  smile3529 smile3523

Еми,
ето ме:stuck_out_tongue_winking_eye:,
Аз че потънах в тези очи, потънах и няма излизане...
Стархотна снимка благодаря ти.
То и нашето момче не го изпускам, макар че гледах сериала два пъти целия и сега пак хвърлям око на сериите по телевизора- друго си е Толгахан на голям екран и HD.
Гледайки успоредно и Черна любов намирам аналогично поведение относно семейството и изневярата при нашите комшии. Например  за тях е табу  да докоснеш омъжена жена или щом си женен, като Ийт например, трябва да си верен.
Другото го смятат за грях... Поне така е в сериалите, малко консервативно, но явно традиции във възпитанието.
А в казуса с упояването на Ийт, най-ме дразни факта, че той и за минутка не допуска, че това може да е някаква клопка.Това, че няма никакъв спомен от предната вечер би трябвало да го накара да се позамисли, а той първосигнално приема вината и дотам... добре, че Нур не му даде възможност да наговори щуротии.

# 671

Нади, Hug радвам се, че се отби и тук!  Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue

Цитат
само заради виновния вид на Ийт, беше като "напикано дете". толкова изразителни мимики, браво на Толгахан- несравним. Слава богу че не успя да разкаже, то и до края на сериала той  няма да разбере, горкият, как го сготви тази вещица Иджлял.

Цитат
То и нашето момче не го изпускам, макар че гледах сериала два пъти целия и сега пак хвърлям око на сериите по телевизора- друго си е Толгахан на голям екран и HD.

А в казуса с упояването на Ийт, най-ме дразни факта, че той и за минутка не допуска, че това може да е някаква клопка.Това, че няма никакъв спомен от предната вечер би трябвало да го накара да се позамисли, а той първосигнално приема вината и дотам... добре, че Нур не му даде възможност да наговори щуротии.

съгласна съм с теб Нади, Ийт наистина е смазан. Чувства се толкова виновен, че не може да погледне Нур в очите. Нищо не остана от гордия, самоуверен и надменен Ийт. Знае Иджлял как да смаже самочувствието и гордостта на бившия. Знае къде ще заболи най-много и змията постигна успех. Ийт наистина нито за секунда не се усъмни в нищо. Той упрекваше само и единствено себе си.

# 672
Здравейте !

Е , стига де    за яхтата не разбра    сега  и за   манипулацията  че е преспал с Иджлял няма да разбере . Тия сценаристи ooooh!

# 673

Сезон 2
Епизод 21

- Клевета, лъжа, клевета...
- Тя твърди, че е бременна от Джахид, твърди, че е бременна от мъж, който не може да има деца!

- Спомни си, животно такова, спомни си нещо! Не може да съм го причинил на жена си, спомни си, спомни си ...

- Не бягай, недей да бягаш повече!

- Моят проблем не е щастието или нещастието, искам си обратно това, което ми е отнето. Искам си фамилното име, съпруга, брака си. Онази жена ги е откраднала от мен докато бях в кома, ясно ли ти е. Ако не си ги взема обратно ще умра. Ще умра от гняв и от болка!

- Съкровище, чу ли, вече няма лекарства. Как се успокоих, чувствам се като новородена, само едно много ме тревожи, все още нищо не мога да си спомня.
- Лекарят ти каза, че си оздравяла, какво повече очакваш? Какво искаш?

- Аз оздравях снощи в прегръдките на мъжа си! Аз не оздравях от лекарствата, а от любовта на мъжа си снощи се родих отново, но ти, ти ....
- Ще говорим, аз и ти ще седнем и ще ти кажа какво се промени, докато ти беше в кома. Вече дойде моментът ....

- Ще поискам помощ от психолог, ще направя всичко за сина си. Ще се опитам да се разбера с майка му. ... Трябва да го направя заради Мерт.
...
-  Несправедливо е и към двете, и нямам право да постъпвам така!
...
- Как да обясниш на жената, която обичаш, че си я предал. Какво ще й кажа, какво ще кажа на жена си? Бях пиян, нищо не си спомням!
- Стигнахме до под кривата круша, Джахид. Точно всичко щеше да се нареди, Иджлял оздравя! Броях дните, за да й кажа истината и съсипах всичко за една вечер. ...

- Не може, не може, няма как, трябва да й разкажа всичко, не мога да я лъжа. ... Това е друго, Джахид, това е изневяра, нещо съвсем друго. Допуснах най-голямата грешка в живота си, непростима грешка и ще си платя цената! 

- Хайде, хайде, къде си!

# 674
   Две жени, които могат да съсипят живота на двамата братя. Две жени, които не се посвениха да се изгаврят с най-святото чувство - бащинството. Аз просто нямам думи. Назан успя да вмени на Джахид невъзможността да има деца, че той  не си и представя, че това е мръсна манипулация на съпругата му. Приел е съдбата си, примирил се е, няма съпротива, няма съмнения и колебание.

А Иджлял наистина изигра ролята на живота си. Убеди Ийт, че е спал с нея, убеди и Фърат, че няма да допусне да й отнемат фамилията, съпруга и семейството. И естествено е, че поставя на първо място фамилията, а на последно - семейството. Такава жена не може да обича, сърцето й е пълно със злоба и ненавист, трябва да мъсти, за да е спокойна, трябва да руши, за да изгражда своята съдба на гърба на нещастието на другите. Че как да не й вярва Ийт, та тя е толкова изкусна манипулаторка и лъжкиня. Дори аз й повярвах, че разговаря с Фърат за работата си като дизайнер на аксесоари.
    Ийт е в шах и мат! Такова чувство за безизходица, толкова гняв срещу самия себе си и толкова болка заради болката, която ще причини и на Нур.

Адмирации за сценаристките - залюляха ни яко. Да видим какво ще стане! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт