Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 446
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Щом имаш опити и липсва имплантация и доколкото разбрах искаш ЕЦ, по- добре отиди при Калчев. Обсъдете и хистероскопия. Говори на много достъпен език и е свестен доктор, според мен.

# 151
Моето чхг беше 28.5 и докторът каза, че е биохимична. Според вас тогава имало ли е инплантация?

# 152
Моето чхг беше 28.5 и докторът каза, че е биохимична. Според вас тогава имало ли е инплантация?
Аз точно това също искам да разбера,каква е разлика при 0.0 и 0.9

# 153
  • София
Пухче, това на кой ден? По-вероятно е да е била биохимична.  При мен, въпреки Прегнил си ми е показвало 0,100.

# 154
Пухче, това на кой ден? По-вероятно е да е била биохимична.  При мен, въпреки Прегнил си ми е показвало 0,100.
Как се разбира дали е имало имплантация?

# 155
  • София
Моите наблюдения са, че когато резултата е над 5 е имало опит за имплантация, но това в случай, че от последния чхг препарат е минало достатъчно време. Но не твърдя, че е истина. Просто до такива изводи стигнах през годините.

# 156
На 12-ти ден на 2 тридневни, 15 дни след Овитрела

# 157
  • София
ЧХГ 28.9 е биохимична, имало е имплантация.

# 158
Здравейте, момичета! Hug Този месец при мен пак е провал. ФСХ - 25,6 Естрадиол - 23. Естрадиолът трябва да е 30, така разбрах. ФСХ е високо, но не чак толкова, колкото беше през септември. Разбрах за лекарства, с които се сваля, обаче се чудя, ако ФСХ е пряко свързан с броя на фоликулите, как тогава мога да имам ниско ФСХ с 1-2 фоликула, защото аз на толкова разчитам. Ако наистина е така, означава, че не мога никога да стигна до стимулация. Моля, ако някой знае нещо по въпроса, да пише. Благодаря! Hug

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 19:36 от sisi345

# 159
  • София
не е точно свързан с броя на фоликулите.
съвсем опростено и не съвсем точно.
в началото на цикъла организма отделя някакво фсх, за да произведат яйчниците фоликули, връща му се като отговор за количество естрадиол, ако не го хареса произвежда още фсх, и така не знам точно до кога.
за това не се прави и  стимулация с високо фсх, със стимулацията се внася точно то, а ние вече си имаме много от него и нищо не излиза.
та лекарствата за сваляне всъщност малко лъжат организма и той не произвежда толкова много фсх.
мисля че лекарите разчитат на добре дозиран фсх внесен отвън в тоя случай.
аз лично с високо фсх бих попитала лекаря си дали не може да проследим съвсем естествен цикъл и да се направи пункция, ако има подходящ фоликул.

# 160
Това видях току що в сайта на клиника Ню лайф в Пловдив.
Тази кампания я е имало и миналата година! Който може нека да участва! Може пък да е на късмет:)))
https://newlifeclinic.bg/2017/12/01/%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0% … 1%80%d0%be%d1%86/

# 161
Много ти благодаря, Бамба! Hug Беше права предния път, че ниското фсх е било заради големия фоликул. Не очаквах, че този месец ще е под 15, честно казано, даже и на 25 съм доволна, при положение, че можеше и да е над 40. Не знам дали добавките дават резултати, пия ги, може да пусна изследвания за витамин д и б12 да видя дали са се повишили, както и амх. Лекарства за фсх никой не ми е изписал, но знам какви изписват, в БГ ги няма, иначе моята гинек. във Варна може да ми изпише други, но не искам да пия, ако не са ми изписани от лекар, при който ще правя ин витро опит. Аз винаги съм казвала, че не съм компетентна в тази област, защото нямам опит, обаче ми се струва, че в Мемориал нямат правилната стратегия за моя случай, поне аз така мисля. Не искат да правят на ЕЦ, защото нямало смисъл, не искат да ми изпишат лекарства за сваляне на фсх, някаква терапия или нещо, което да ми помогне, то какво да е, не знам, ама да седя и да чакам да стане чудо и от само себе си да ми падне фсх, при положение че съм на 43г., не виждам как може да се стане. Може и да греша, но няма да седя и да чакам "чудото", ако някой мисли, че греша, моля, да каже, защото съм объркана. Много мислих вчера и си запазих час за 8 при д-р Карликая, за да чуя и неговото мнение, предният път не можах да отида. Стратегията му, доколкото знам, е коренно различна от тази в Мемориал. Искам да чуя и неговата гледна точка, за да реша какво да правя. Така да седя и да чакам до пролетта, за мен е загуба на много ценно време.

# 162
  • София
записвай и отивай.
доколкото съм чела той прави ец, само е натоварващо пътуването до там.
нямаш време да чакаш, решенията са ваши с мъжа ти, лекарите могат само да предложат варианти.

# 163
Присъединявам се към вас в очакване на процедура. На 42. Ако не бяхте вие много щях да се с чудя, защото все  и то много се притеснявам от възрастта. С мъжки фактор сме и годините ми : )

# 164
Присъединявам се към вас в очакване на процедура. На 42. Ако не бяхте вие много щях да се с чудя, защото все  и то много се притеснявам от възрастта. С мъжки фактор сме и годините ми : )
Тук сме много на тази възраст... и аз съм на 42.
Мъжката част си е много добре, женската част нещо се изложи.... при нас де:)))
Утре ми предстой трансфер по донорска програма за яйцеклетки. Ще се опитам да се представя добре при трансфера, и да компенсирам! Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт