Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 460
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Kevi_lina, успех с трансфера!

cherenlebed, и аз съм на 42, с мъжки фактор + годините ми. Имаме естествена Б миналата година завършила с мисед в 12+4. Тази година инвитро, 3 ембриона, 3 трансфера, без резултат.

Стискам палци да намерите скоро правилния бебеправещ вариант Simple Smile Успех!

# 166
Kevi_lina Успех утре.

Аз имам едно дете от трети опит ин витро. Миналата година правих четвърти, но неуспешен / много тежък опит със ЗЕТ , който се  провлачи четири месеца/. От опита само един трансфер. При нас винаги е така -от една стимулация едни трансфери то на 3 ден, въпреки приличен брой яйцеклетки. Този ще ми е последен.

# 167
записвай и отивай.
доколкото съм чела той прави ец, само е натоварващо пътуването до там.
нямаш време да чакаш, решенията са ваши с мъжа ти, лекарите могат само да предложат варианти.

Благодаря, Бамба! Hug За 8 декември ми записаха час, на 6 ще пътувам. Наистина, специално за мен, е голямо психическо натоварване ходенето в ТР. Разстоянието Варна - София е същото, но никога не ме е натоварвало, защото съм си у нас. Истанбул наистина е много хубав, магазини, сгради и т.н., но вървя с чувство за страх и очите ми са на 4, предният път влязохме в една закусвалня и стана атентат, за минути се разминахме, застреляха някого, някакъв терорист, той ли застреля някого, или него застреляха, не разбрахме, но беше страшно. Декември, покрай празниците, пак е доста рисковано. Точно на 8 стават 9 месеца от смъртта на майка ми, по-рано ще правя помена. Дали е за хубаво, или за лошо, че точно за тогава ми дадоха час, ще видим. Тази година е най-нещастната в живота ми. Загубих по ужасен начин майка си, а сега виждам, че ще трябва да се сбогувам и с мечтата си за дете, поне биологично.

# 168
Сиси, правилно си решила да чуеш и друго мнение. При Карликая няма строги правила, той явно си има свои.Само не очаквай да си бъбрите 1/2 час, както може би е в Мемориал. Вероятно ще ти отговори   кратко, ясно и директно, понеже трябва да свърши още хиляда неща. Напомням ти го,за да не се разочароваш.Той нека ти каже основното, а после пак може да питаш каквото искаш чрез Фатме и Емине.

# 169
Kevi_lina, успех ти желая от сърце! Стискам ти палци! Hug
Благодаря, но не знам как бих могла да ти дам малко от моя оптимизъм... Много тъжно звучиш...много тъжно...

# 170
Черен лебед, добре дошла в отбора! Аз март ще навърша 43 и не съм се отказала! И ние имаме мъжки фактор.Поне само при мен да беше проблема, ама не, трябва да е по-сложно! Ти на колко години беше, когато успяхте и в коя клиника? И аз имам едно дете от първия ми мъж, ама тогава бях на 30г и нямах проблеми

# 171
На 37 бях. Във Варна правих опит. Сега пак

# 172
Много ти благодаря, Бамба! Hug Беше права предния път, че ниското фсх е било заради големия фоликул. Не очаквах, че този месец ще е под 15, честно казано, даже и на 25 съм доволна, при положение, че можеше и да е над 40. Не знам дали добавките дават резултати, пия ги, може да пусна изследвания за витамин д и б12 да видя дали са се повишили, както и амх. Лекарства за фсх никой не ми е изписал, но знам какви изписват, в БГ ги няма, иначе моята гинек. във Варна може да ми изпише други, но не искам да пия, ако не са ми изписани от лекар, при който ще правя ин витро опит. Аз винаги съм казвала, че не съм компетентна в тази област, защото нямам опит, обаче ми се струва, че в Мемориал нямат правилната стратегия за моя случай, поне аз така мисля. Не искат да правят на ЕЦ, защото нямало смисъл, не искат да ми изпишат лекарства за сваляне на фсх, някаква терапия или нещо, което да ми помогне, то какво да е, не знам, ама да седя и да чакам да стане чудо и от само себе си да ми падне фсх, при положение че съм на 43г., не виждам как може да се стане. Може и да греша, но няма да седя и да чакам "чудото", ако някой мисли, че греша, моля, да каже, защото съм объркана. Много мислих вчера и си запазих час за 8 при д-р Карликая, за да чуя и неговото мнение, предният път не можах да отида. Стратегията му, доколкото знам, е коренно различна от тази в Мемориал. Искам да чуя и неговата гледна точка, за да реша какво да правя. Така да седя и да чакам до пролетта, за мен е загуба на много ценно време.

Съжалявам че няма да мога да те обнадеждя но и Карлъкая няма да направи чудеса. Той също няма да ти изпише лекарства за сваляне на ФСХ ,защото такова не съществува , но ще ти каже че със тези резултати и предвид възраста шанса е много минимален , ако искаш може да пробвате и каквото стане. Можеш преди да отидеш да му пишеш , напиши му резултатите от изследванията , години , предишни стимулации . Според отговора му прецени дали да отидеш. По този път вървях преди година и половина и точно при Карлъкая , бях също толкова обнадеждена и вярваща че той ще направи чудеса , но уви  Cry Отговора на организма ми беше съвсем различен от моите желания и надежди. На последната стимулация Карлъкая ми каза да не се тормозя повече , няма смисъл , по добре донорска. Но ако аз реша да се боря , той ще бъде до мен и ще направи каквото може . Може би Мемориал са по обективни и по не си падат по експериментите , предвид високото ти ФСХ  им е ясно че яйце няма да има. За това и не искат на естествен цикъл. Повярвай ми за последните 4 години , доста момичета от БГ. пробваха със високо ФСХ на нашите години и нищо не се получи. Каквото и да решиш ти пожелавам успех от все сърце  Hug

# 173
Успех, кеви–лина, с този опит! Дано след 2 седмици се похвалиш с най-добрата новина.

# 174
Здравейте след дълго мислене реших и аз да споделя с вас. На 41 години съм миналата година ми беше първото инвитро не успешно.  Сега съм след второто и ми е 14 ден след трансфер. Не ми издържаха нервите днес и си направих лентов тест(-) отрицателен е.

# 175
Ана, много даже си издържала. Защо не пусна кръвен

# 176
anaaa, съжалявам !На нашите години нещата са доста по-трудни,но не и невъзможни.Кураж!

# 177
Кръвен в понеделник.  И вси пак имам малки надежди.

# 178
Ана, стискам ти силно палци. Има надежда, според мен, след като тогава чак ти е назначен този тест. Но така или иначе, има път напред при всеки един резултат.

# 179
Elenna благодаря в пониделник ако имам сили ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт