Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 569
  • 738
  •   2
Отговори
# 180

Съжалявам че няма да мога да те обнадеждя но и Карлъкая няма да направи чудеса. Той също няма да ти изпише лекарства за сваляне на ФСХ ,защото такова не съществува , но ще ти каже че със тези резултати и предвид възраста шанса е много минимален , ако искаш може да пробвате и каквото стане. Можеш преди да отидеш да му пишеш , напиши му резултатите от изследванията , години , предишни стимулации . Според отговора му прецени дали да отидеш. По този път вървях преди година и половина и точно при Карлъкая , бях също толкова обнадеждена и вярваща че той ще направи чудеса , но уви  Cry Отговора на организма ми беше съвсем различен от моите желания и надежди. На последната стимулация Карлъкая ми каза да не се тормозя повече , няма смисъл , по добре донорска. Но ако аз реша да се боря , той ще бъде до мен и ще направи каквото може . Може би Мемориал са по обективни и по не си падат по експериментите , предвид високото ти ФСХ  им е ясно че яйце няма да има. За това и не искат на естествен цикъл. Повярвай ми за последните 4 години , доста момичета от БГ. пробваха със високо ФСХ на нашите години и нищо не се получи. Каквото и да решиш ти пожелавам успех от все сърце  Hug

Здравей! Hug В Мемориал ми дадоха един шанс и не са се отметнали от думата си все още, но тяхната стратегия е да чакам да ми влязат хормоните в норма, а това не виждам как може да стане, защото аз по-млада не ставам с всеки изминал месец. Октомври имах ниско ФСХ - 6,05, защото имах голям фоликул, на 4-ти ден от МЦ 18мм. Сега 25,6. Високо е, но не толкова, колкото очаквах. Има лекарства, които се продават в ТР, тук ги няма в аптеките, в Мемориал ги изписват, на едно момиче, с ФСХ почти като моето, са й изписали, на мен отказаха лекарства, не знам защо, казаха, че нямам нужда. Най-силната ми страна, каза д-р Емре, е, че нямам предишни опити, интервенции, както и нужда от такива, засега, най-слабата - годините. Но по негово усмотрение мисли, че имам минимален шанс, 1% успеваемост ми даде, но не ме отряза. Имах час и при д-р Карликия, но той замина за Америка, затова сега се записах за 8 декември. Решила съм да отида и да чуя мнението му, нямам какво да губя, нямам големи очаквания, реалист съм, но съм длъжна да пробвам, нямам опити зад гърба си, затова не мога да отида направо за донорска, но съм се примирила, като не може - не може. Не е приятно, но няма да легна да умра, животът продължава... Ще помисля и най-вероятно ще се запиша за донорска пак там, но в Кипър. Това е планът ми засега. Благодаря ти за пожеланията! Hug Като се върна, ще пиша какво ми е казал.

# 181
Най ниското ФСХ до което съм стигала е 17 със фемостон , в турция изписват много често Циклопрогинова до колкото знам  , в Мемориал искат ФСХ 15 за да започнат процедура , не че е не възможно но все пак отнема доста време , повярвай ми пила съм какво ли не , четях доста чуждестранни  форуми , последно бях при руснаците и пробвах техните техники за сваляняе на ФСХ но пак нищо не стана , не исках да повярвам на нито един лекар , просто не исках да се примиря и така се оказах на 42, резултатите не се променяха , времето си мина и пръснах много пари по добавки и лекарства , накрая се примирих. Донорската програма никак не е евтина , единственото хубаво нещо е ,че могат да ви подготвят в Истанбул и там да отидете само за самата процедура. Доста се рових и на тази тема и за мен най доброто място е Прага , цените са доста по добри от Кипър и успеваемоста е доста по голяма , там основно работят със пресни яйцеклетки , до като във Кипър са замразени имат и пресни но по спомен е по скъпо. Знам много добре какво чувстваш и мислиш , минах по този път , трудно е много да приемеш истината , това което искам да ти кажа е да не губиш време и нерви във изследвания , хвърляне на вятъра излишни пари а да се насочиш директно към донорска , аз започнах със тази борба на 40 и приключих на 42 , беше много мъка и болка , а лекарите ми даваха 10% успеваемост. Успех Hug

# 182
Благодаря ти, snow22! Hug Много съжалявам за това, което си преживяла, наистина! Дано успееш да сбъднеш мечтата си! Няма значение по какъв начин, какво значение има пък толкова на кого е проклетата яйцеклетка, детето пак ще си е твое. Циклопрогинова изписват в ТР. Аз не мога да се откажа, без да съм пробвала, обещала съм на майка ми, преди да почине, това беше нейната мечта. Под 15 искат да е ФСХ в Мемориал, а Естрадиол под 80. Аз така и не разбрах какви са идеалните стойности на естрадиола. Ако някой знае, моля, да каже. За Прага нямам представа как стоят нещата. За Кипър пишеше, че имали най-голяма успеваемост в Европа, но дали е така божа работа. От 5 до 7 хиляди евро, според случая. Дават 10 яйцеклетки, връщат парите, ако не се получи бременност до 3-ти трансфер.

# 183
Сиси, мисля , че в Кипър имат предвид 3 опита, а не три трансфера

# 184
Намерих в един форум какво е отговорил доцент Щерев, ако може да му се вярва, на една жена за лекарствата за сваляне на ФСХ. "Високите стойности и на LH, особено на FSH, могат да се коригират с прием на лекарства. Но това няма да доведе до подобряване на Вашето състояние и получаването на повече яйцеклетки. В такива случаи се отнася за значително намаляване на яйчниковата дейност." Чудя се тогава за какво са тези лекарства и в какви случаи се изписват...

# 185
Сиси разбира се че пробвай , но ФСХ над 15 са си  чисто хвърлени пари на вятъра и съсипана психика , повярвай ми от несполуката много боли и съм сигурна че всички тук които са имали не успешен опит ще го потвърдят , после трябват месеци за да се възтановиш психически. Аз знам , че във Прага имат най голяма успеваемост. Цената за два опита е 5500 евро  със пресни яйцеклетки. В другата клиника за един опит е 3500 евро  пак със пресни яйцеклетки , това са цени от миналата година може и да има и промяна.Имаш и самолетни билети , хотел , храна за една седмица.

Намерих в един форум какво е отговорил доцент Щерев, ако може да му се вярва, на една жена за лекарствата за сваляне на ФСХ. "Високите стойности и на LH, особено на FSH, могат да се коригират с прием на лекарства. Но това няма да доведе до подобряване на Вашето състояние и получаването на повече яйцеклетки. В такива случаи се отнася за значително намаляване на яйчниковата дейност." Чудя се тогава за какво са тези лекарства и в какви случаи се изписват...
Това не са лекарства за сваляне на ФСХ , тези лекарства са за менопауза , при по млади жени наистина го сваля , лекарството е Фемостон 2/10 и по успешно сваля ФСХ от Циклопрогинова което в България се казва Климонорм. Вярно е че няма да се получат повече яйцеклетки , идеята е със свалянето на ФСХ съществуващите фоликули да започнат да растат със необходимите хормони във обвивката си. Въпреки че при мен не се получи , със Фемостон и без Фемостон , и Циклопрогинова пих и пак нищо не стана.

# 186
Моето ФСХ не е високо, Е. е нисък и при майсторска стимулация достигам 3-4 Я., но са с лошо качество. На 45г. От 6-те опита рязко се влоши бройка и качество на Я., както и лигавицата. Ако нямате много опити обмислете добре на кого да се доверите за стимулацията, защото тя ви променя.

# 187
Благодаря ти много, snow22! Hug Наистина в Прага звучи най-изгодно. Аз отсега си правя план Б, защото осъзнавам, че натам вървя. Главата ме боли от четене и мислене, нямам представа къде е истината, отивам да се консултирам и с Карликая, за да реша. Чувствам се супер изморена от мислене, прекалено съм емоционална и това много ми пречи, добре че мъжът ми е много спокоен, много се допълваме в това отношение. Чудя се, нали на ЕЦ не се прави стимулация? Как тогава Карликая прилага стимулация на ЕЦ, не ми е ясно малко... Когато отидох миналия месец на първичен в Мемориал с ниско фсх и лх, може би трябваше този голям фоликул да се пунктира, за да се види дали има нещо качествено вътре, д-р Емре каза, че ще се спука същата или следващата вечер и че му се вижда читав, обаче там работят по правила, които налага професорката, не могат да решават сами, тя налага само един план на действие, който в моя случай не може да помогне, поне аз мисля така. Карликая сам си решава и не е с вързани ръце, затова мисля, че може би при него имам по-голям шанс. Не знам вече... Знам само, че едва ли хормоните ми ще влязат в норма от само себе си. Изчетох пак цялото "Зачатие". Има случаи на много по-млади момичета с фсх 50-60. Дори от тях има успели на ЕЦ с една кач. яйцеклетка от 1-2 фоликула. Не се сравнявам с никого, защото организъм с организъм не си прилича. Всичко е строго индивидуално, но се заредих с минимална надежда от тези случаи. Психиката ми отдавна е тотално съсипана, няма повече накъде, въпреки че винаги има Smiley, финансовата част ме притеснява, както и здравословното ми състояние, да не се влоши.

# 188
Проблема е възрастта + хормоните се равнява на не успех . На тази възраст е почти не възможно да се свали ФСХ , при по младия организъм е по лесно свалянето му. Шанса за успех е много по голям. Боря се със това ФСХ от 38 годишна и по сериозно от 40 год. Винаги има изключения но те са много малко.Много трудно приех присъдата си . Борих се много. Пих какво ли не , добавки , хормонални , билки , хомеопатия която поръчвах от Испания , Цитамини които поръчвах от Русия , но пак нищо не стана. Останах си със съсипана психика и загубени 7-8 хиляди левове. Ако бях послушала лекарите щях да ги вложа във донорска и доста стрес щях да си спестя.

# 189
snow,  цените,които даваш за Прага,за донорски я. ли са?

# 190
да  Hug ето ги двете клиники на които се бях спряла:
http://www.travelivf.com/eggdonor/
https://www.reprofit.cz/en/egg-donor-treatment/description-of-tr … sing-donor-eggs-/
Най добре се свържете със тях и попитайте за цените , може да имат промяна. Мисля че вече има изгодни полети от България до Прага.

# 191
да  Hug ето ги двете клиники на които се бях спряла:
http://www.travelivf.com/eggdonor/
https://www.reprofit.cz/en/egg-donor-treatment/description-of-tr … sing-donor-eggs-/
Най добре се свържете със тях и попитайте за цените , може да имат промяна. Мисля че вече има изгодни полети от България до Прага.

Snow22, ти си в процедура по донорска или си минала трансфера ? Успех ти желая, където и да си по пътя труден Heart Много полезни неща ни казваш

# 192
Аз се отказах на този етап. Човека със когото тръгнах по този път се разделихме. Ако един ден срещна друг , тогава ще пробвам .

# 193
Познавам две американки, които са правили опит с донорски яйцеклетки в Брно, Чехия. И двете се върнаха бременни, едната с близнаци. И двете са супер доволни!! Пожелавам същия успех на всички, които са се замислили за там.

# 194
Здравейте, трансфера ми по донорската програма за яйцеклетки мина вчера на 02.12.17г. Всичко беще спокойно и без проблеми. От получените 8 яйцеклетки, се оплодиха 7.
2 ембриона трансферирахме вчера, 5 замразихме...
Сега се налага да се въоръжа с търпение и да чакам.... 14 дни.
Най -дългите 14 дни...

Общи условия

Активация на акаунт