Подготовка за естествено зачеване

• 601
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета

Аз съм на 30г и от около година се подготвям активно за забременяване - тъй като имам много дефицити, вкл. желязодефицитна анемия, нисък вит.Д3, нисък АМХ - започнах да приемам витамини и добавки, препоръчани от съвместната ми работа с холистичен нутриционист. Работя също върху нивата си на стрес и изключвам възпалителни храни. Партньорът ми също се подготвя с подобряване на хранителния режим и повече физическа активност. Спермограмата му беше в норма, но не оптимална последния път като прави изследването.

Започнахме с опитите преди три месеца, но засега няма резултат. Имам цикъл като по часовник с редовна овулация на 14 ден всеки месец, следя температурата през целия цикъл, за да съм сигурна. Преди да изключа възпалителните храни като глутен и млечни имах изключително болезнен цикъл с повръщане, диария и тн. Преди години имам правена хистероскопия заради полип, но оттогава всеки преглед ми е нормален и нямам образувания или някакви проблеми според гинеколога ми. Хормоните са ми също в норма според изследванията.

Въпросът ми е - има ли други дами сред вас, които са заченали естествено и след колко време от началото на опитите и съзнателната подготовка е станало? Имате ли някакви съвети върху какво да наблегна още при подготовката? 

Благодаря предварително!

# 1
  • Телиш/Плевен
В тази тема се обсъжда всичко около процеса на забременяване.
Иначе най-общо казано препоръката е да опитвате една година и ако няма резултат, да потърсите репродуктивен специалист. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 2
  • Melmak
Здравей,
Аз съм на 32. С инсулинова резистентност съм и някаква лека форма на пкя.
Хубаво е, че опитваш да оправиш дефицитите, особено витамин Д! Две години се борех да го запълня, не съм мислила за забременяване тогава, просто се изследвах и видях, че имам дефицит.
Мисля, че психологически не бива да се стресираш толкова. Бъди по-спокойна и не “се втелясвай”.

Общи условия

Активация на акаунт