Аз съм на 30г и от около година се подготвям активно за забременяване - тъй като имам много дефицити, вкл. желязодефицитна анемия, нисък вит.Д3, нисък АМХ - започнах да приемам витамини и добавки, препоръчани от съвместната ми работа с холистичен нутриционист. Работя също върху нивата си на стрес и изключвам възпалителни храни. Партньорът ми също се подготвя с подобряване на хранителния режим и повече физическа активност. Спермограмата му беше в норма, но не оптимална последния път като прави изследването.
Започнахме с опитите преди три месеца, но засега няма резултат. Имам цикъл като по часовник с редовна овулация на 14 ден всеки месец, следя температурата през целия цикъл, за да съм сигурна. Преди да изключа възпалителните храни като глутен и млечни имах изключително болезнен цикъл с повръщане, диария и тн. Преди години имам правена хистероскопия заради полип, но оттогава всеки преглед ми е нормален и нямам образувания или някакви проблеми според гинеколога ми. Хормоните са ми също в норма според изследванията.
Въпросът ми е - има ли други дами сред вас, които са заченали естествено и след колко време от началото на опитите и съзнателната подготовка е станало? Имате ли някакви съвети върху какво да наблегна още при подготовката?
Благодаря предварително!