Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 672
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък се чудя, кога ще стане статистиката задължителна, поне като ми говорят за годините да знам че влиза. Сега хем годините, хем несъществуваща статистика Simple Smile

# 241
Добро утро момичета.Да се влюча,в темата  за успеваемостта,в клиниките в България.Ще Ви дам нещо за пример,как е в  чужбина за всяка клиника,в която желаете да посетите.В сайта им има информация за всички процедури,коя колко струва,кога и защо се прилага.Дават ви се примерни договори,в който са описани птоцедурите.Говори се с лекар,който Ви обяснява коя процедура колко примерно като процент успеваемост има.Не се правят излишни прицедуру,не си правят експрименти с вас,крайно откровенни,което смятам че е редно.Аз както писах ,по др.тема съм с изчерпан Яйчников резер,и ми определиха дата за ембрио трансфер след 2 месеца,от момента на посещението.Така че ако имате възможност,не препоръчвам България,ориантирайте се за чужбина.

# 242
Ин Витро център Стефанов
Какво ви е мнението за този ин  витро център
 Имат отделна тема,прочети я, за да добиеш някаква представа.На моя позната дъщеря и  чака два-три месеца за първи преглед. Казал и, че ако започват опит, ще бъде 2019г.!Става дума за опит с донорски я.И тя май ще се насочи към Ню Лайф. На друга моя позната снаха и успя там (на 44г.), след доста опити другаде.Като навсякъде, и там има и успехи, и неуспехи.То ако знаем къде ще ни е късмета, ще отидем направо там!За него съм чувала,че  вярва в добавките-изписва много,особено при мъжки фактор.Уточнявам, че нямам лични наблюдения.

# 243
Ин Витро център Стефанов
Какво ви е мнението за този ин  витро център
 Имат отделна тема,прочети я, за да добиеш някаква представа.На моя позната дъщеря и  чака два-три месеца за първи преглед. Казал и, че ако започват опит, ще бъде 2019г.!Става дума за опит с донорски я.И тя май ще се насочи към Ню Лайф. На друга моя позната снаха и успя там (на 44г.), след доста опити другаде.Като навсякъде, и там има и успехи, и неуспехи.То ако знаем къде ще ни е късмета, ще отидем направо там!За него съм чувала,че  вярва в добавките-изписва много,особено при мъжки фактор.Уточнявам, че нямам лични наблюдения.
Благодаря за информацията. Не знам какво да правя. При два неуспешни опита в една съща клиника, Искам да сменя клиниката и се чудя къде да се насоча. Нямам никаква идея........

# 244
Аз бих препоръчала Ню лайф в Пловдив пред Стефанов в Стара Загора! И на база лични наблюдения и на база информация от "кухната".... Особенно пък за донорска яйцеклетка...

# 245
anaaa, ако имаш интерс към донорската програма за яйцеклетки на Ню лайф, пиши ми на лични...

# 246
Anaaa,  мисля, че ти ще правиш с твои я., нали?

# 247
  • София
със собствени след 40г малко лекари се занимават и все е с нежелание.
разваля им се успеваемостта  Close

# 248
Anaaa,  мисля, че ти ще правиш с твои я., нали?
Да с мои яйцеклетки

# 249

Мда. И аз това усетих, когато отидох за коментар при моя лекар след скорошния ми неуспех. Някакво нежелание да се занимава повече с моя случай. Confused

# 250

Мда. И аз това усетих, когато отидох за коментар при моя лекар след скорошния ми неуспех. Някакво нежелание да се занимава повече с моя случай. Confused
+1
И при мен така. Казаха ни, пробвайте и се надявайте на чудо, един вид.  Crossing Arms

# 251
Мисля,че на нашите години основният проблем не е в определената клиника, а че трябва да правим опити, докато уцелим качествена я. А това е трудна задача, предвид, че над 40г.само 15-20% са годни.Затова някои успяват чак на 10-ия път. Ако жена на 30-32г.има няколко неуспеха,тогава проблема може да е и в клиниката.Мислех си за тази снаха на 44г. След 7-8 опита в други клиники, може би точно на 9-ия в Стефанов е имала добра я.В такъв случай най-вероятно щеше да успее поне в още няколко клиники. Това са си мои разсъждения и ги споделям с вас. Знам,че внесох нотка песимизъм, но вече съм реалист.

# 252
  • София
а откак станаха достъпни донорските яйцеклетки пък съвсем не им се занимава.
преди време понеже нямаше изобщо, чакаше се с години да се появи донор и някак по им се занимаваше.
сега гледам масово се изпращат за донорски я, че най-лесно и по-успешно.

Мисля,че на нашите години основният проблем не е в определената клиника, а че трябва да правим опити, докато уцелим качествена я. А това е трудна задача, предвид, че над 40г.само 15-20% са годни.Затова някои успяват чак на 10-ия път. Ако жена на 30-32г.има няколко неуспеха,тогава проблема може да е и в клиниката.Мислех си за тази снаха на 44г. След 7-8 опита в други клиники, може би точно на 9-ия в Стефанов е имала добра я.В такъв случай най-вероятно щеше да успее поне в още няколко клиники. Това са си мои разсъждения и ги споделям с вас. Знам,че внесох нотка песимизъм, но вече съм реалист.
така е.
ето аз съм пример, детето го родих на 40, на 8 трансфер. всички при един и същи лекар.
питала съм го много пъти какъв ние  проблема и какво можем да направим още, признавал си е че няма какво повече да направи той, огледали сме всичко, тръби, яйчници, матка, ако искам да пробвам и на друго място.
просто в един от опитите се получи, нищо по-различно нямаше тогава.
ембрионите са ни все идеални според външния си вид, делят си се както си му е реда.

# 253
Сега, след два неуспешни опита, мисля, че знам вече какво трябваше да направя, за да имам по-голям шанс, или поне да си спестя време .Може би на нашите години най - удачното е т.н.пулинг.Трябваше да направя 2-3стимулации, за да съберем повече ембриони, като ги оставяме до бластоцисти и задължително ПИД. И така, докато имаме ембрион без аномалии, който да върнем. Ама след дъжд-качулка!

# 254
  • София
В сайта на Виена Инвитро център пише че успеваемостта след 40г със собствени яйцеклетки пада на 5%. Въпреки че всеки случай е различен, мисля че това е най-реалистичното, прочетено до момента. Всичко останало е заблуждение.

Аз съм с естествена бременност миналата година, която приключи предсрочно, и един неуспешен опит с три перфектни ембриона тази година. Следващият път и аз ще настоявам за ПИД.

Общи условия

Активация на акаунт