Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 328
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Аз съм доволна от ЕЦ при Калчев, по-скоро бих казала, че малко претупва, от колкото да се вгледа. Въпреки това, имам две пункции на ЕЦ, първата нямаше яйце, защото имах намесен клостил, очевидно не за мен. На втората, въпреки много проблеми през цялото време имах две яйца, едно незряло и едно ембрионче на 3ти ден. Нямах фреш, имах зет, за жалост неуспешен по други причини.

# 706
Да, не са малко лошите мнения за Щерев, вкл. за ембриолозите им, затова съм решила да правя консултация в друга клиника, но някои наистина са недостъпни с тези срокове за първичен преглед, имам час при владимиров, но не знам дали е удачен вариант...
Магдалена, на регулон бях преди втория опит заради задържан фоликул, поне така ми обясни, при първия не съм пила противозачатъчни, питах няколко пъти какво още да изследвам, за да търсим заека, споменах и генетичните, но тя ми назначи първо тестостерона и dhea-s, SHGB и после каза ще мислим нататък...
Щитовидната я следя от доста време, тсх го държим добре, 1.3 беше последния път.
Май трябва да си самоназначаваме изследвания, ма нали затова са тези специалисти, за да търсят най-доброто решение....

Ние първо се обърнахме към Владимиров и сега много съжалявам,че не направихме опитите при него. Избрахме Щерев за първия опит, защото имаше вариант за първичен преглед в събота и неделя при лекарката, на която попаднахме, а мен ме устройваше заради работата и далечното разстояние, пътуванията до София. За втория, който беше по фонда, се полъгахме пак заради тези събота и неделя, но пък за наш "късмет" лекарката беше спряла да преглежда през уикенда, та взимахме отпуск.
Ембриолозите им не разполагат с техника,като специалисти незнам,но ми се струват доста повърхностни. А и лекарите май доооооста претупват нещата....Sad. Имам приятелка успяла с подобен мъжки фактор при тях,но имам и две неуспели Sad....
Изследванията си ги самоназначавахме и дори "припомняхме" какво трябва да ни бъде направено....

# 707
Да, и това напоследък ме притеснява, работят малко на конвейр както се казва, аз не искам да ни обгрижват сякаш сме единствената двойка на света с репродуктивни проблеми, но в последно време имам усещането, че не могат да се оправят с толкова много пациенти, действат набързо, забравят, може би във всички големи клиники е така, не знам.
Момичета, има ли някоя друга от вас мнение, поглед върху Владимиров, ще ми се да чуя още някого...

# 708
Имат отделна тема, ако искаш я разгледай, въпреки, че май не са много активни. Аз незнам за тях-не съм се интересувала. Мяркала съм отрицателни постове, но мисля че беше за опити с ДЯ

# 709
meg_4e7,  обсъждахме предварително замразяване на сперма, в случай, че мъжът не може да дойде за пункцията. Разбира се, че замразяват ембриони, нали там правят предимно ЗЕТ.Винаги замразяват ембрионите на 3-ти ден, освен когато се ще прави ПИД-тогава ги изчакват до 5-ти и след биопсия ги замразяват. Не съм чувала там да замразяват я-тки.
Благодаря ти, Пух4е, за отговора! Не ми беше ясно, затова попитах. Simple Smile

# 710
Момичета, скоро ще дойде време за нова тема. Мисля да спомена бременелките ( сещам се за 4-5), за да дават кураж на следващите. За да не пропусна някоя или да обидя друга, ще помоля да ми пишете на лични- може пък  някоя да не иска

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 20:40 от puh4e05

# 711
  • Германия
Добро утро от мен. В сряда беше пункцията ми. Беше порастнал още един фуликул и извадиха 5 зрели яйцеклетки от 5 фоликула; на другият ден се обадих на ембриолога и останах изумена от резултата : и 5 те са се оплодили сами. Спермограмата на ММ е прекрасна този път и са направили отново  класическо инвитро. Днес отново се обадих на ембриолога: към момента имаме 3 добри  ембриончета; един средно качество и един е спрял да се развива. Трансфера ми е в понеделник.
Предишните ми два опита бяха съвсем различни, особено вторият - 7 фуликула; 7 яйцеклетки; 3 оплодени с IVF.Този път сме 5 фуликула, 5 зрели яйцеклетки, 5 оплодени....щеше да бъде чудесно и 5 бластоциста да са, ама и така съм мнооого щастлива. Подарък за рожденият ми ден- преди седмица станах на 44. Имам си обяснение на  доброто развитие на този опит, въпреки напредването на годините ми. От 2 години се храня стриктно по хранителен режим, наречен “Зоната” - чувствам се прекрасно; нямам никакви болежки, хормоните ми са мн. добри и в норма и отслабването идва. като бонус.
Отделно от 3 месеца с ММ приемаме хранителни добавки за подобряване на фертилността; поддържаме имунната система на ниво и приемаме Вит С - 2000 на ден и Омега 3 от почти 2 години. ММ спря цигарите от 1,5 год. Аз не пуша; пия само  вино и спортувам от време на време.  
Това са новините от мен. Приятни почивни дни.

# 712
luckylucky, от сърце се радвам за теб! Hug Чудех се какво е станало, защото бяхме няколко момичета, които почти заедно започнахме стимулация. Аз ще навърша 44г. през май. За мен борбата продължава с нови сили. Що се отнася до добавки и начин на живот, разбира се, че здравословният живот води винаги до по-добро здраве, но всичко е строго индивидуално, когато става дума за фертилност, аз от малко повече от 2 г. водя здравословен живот, не пуша, не пия, не ям пържено, подправки, мазни храни, бял хляб, газирано не пия, само вода, сладко ям много рядко, а шоколад почти не ям, кафе - само сутрин, ама много слабо - шварц, даже сега обмислям само чай да пия. Добавки приемам от 5 месеца, но въпреки това нямам фоликули и кач. я., сега ще включвам 2 нови добавки, аз ги написах вчера, давали много добри резултати. Стискам ти силно палци! Успех! Hug  Пиши как се развиват нещата.
bubanka75, стискам силно палци и на теб! Hug

# 713
  • Германия
Добро утро от мен. В сряда беше пункцията ми. Беше порастнал още един фуликул и извадиха 5 зрели яйцеклетки от 5 фоликула; на другият ден се обадих на ембриолога и останах изумена от резултата : и 5 те са се оплодили сами. Спермограмата на ММ е прекрасна този път и са направили отново  класическо инвитро. Днес отново се обадих на ембриолога: към момента имаме 3 добри  ембриончета; един средно качество и един е спрял да се развива. Трансфера ми е в понеделник.
Предишните ми два опита бяха съвсем различни, особено вторият - 7 фуликула; 7 яйцеклетки; 3 оплодени с IVF.Този път сме 5 фуликула, 5 зрели яйцеклетки, 5 оплодени....щеше да бъде чудесно и 5 бластоциста да са, ама и така съм мнооого щастлива. Подарък за рожденият ми ден- преди седмица станах на 44. Имам си обяснение на  доброто развитие на този опит, въпреки напредването на годините ми. От 2 години се храня стриктно по хранителен режим, наречен “Зоната” - чувствам се прекрасно; нямам никакви болежки, хормоните ми са мн. добри и в норма и отслабването идва. като бонус.
Отделно от 3 месеца с ММ приемаме хранителни добавки за подобряване на фертилността; поддържаме имунната система на ниво и приемаме Вит С - 2000 на ден и Омега 3 от почти 2 години. ММ спря цигарите от 1,5 год. Аз не пуша; пия само  вино и спортувам от време на време.  
Това са новините от мен. Приятни почивни дни.

И да не пропусна, че при този опит направихме схемата 5 дни ежедневно изпразване; 2 дни въздържание и на 3ти ден-оплождане. Може и този факт да е допринесъл за много добрата спермограма. Важното беше да опитаме всичко, за да увеличим шансовете.

# 714
luckylucky,  това са чудесни новини! Стискам палци за три идеални бластоциста+успешен трансфер +огромно чхг! И съвсем скоро да си в списъка на бременелките!

# 715
luckylucky, страхотни новини! Браво! Много се радвам! Скоро да ни зарадваш с положителни резултати! Simple Smile

# 716
  • На остров
Lucky  чудесни новини ! Стискам много палци и пожелавам успех при трансфера. За оплождането чудесно че не е имало нужда от икси, иначе мисля цялостната процедура се казва IVF   защото нещата се случват във лабораторна среда.
Трябва да се поинтересувам за Зоната сложно ли е спазването? Какви резултати си постигнала?

# 717
  • In transit
Здравейте момичета, включвам се и при вас...много теми има, обърках се вече в коя какво се пише. Както и да е. На 43 съм, започваме първо ИКСИ другата седмица. Спокойна съм, при мен положението на прима виста е ОК, АМХ ми е 1,2 а ФСХ ми е 8, но сме с мъжки фактор и затова ни предложиха направо ИКСИ. Следя ви от известно време и много се радвам за всички ви. Вече ви чувствам някак си близки. Стискам палци на всички!

Сиси, исках да ти обърна внимание за кафето. Това, че е шварц, не го прави по-слабо. Кофеина и водно разтворим и колкото повече вода има в едно кафе, толкова повече кофеин има. Т.е късото еспресо е най-добре да се пие, защото има най-малко кофеиново съдържание.

# 718
Mikkey,  добре си дошла и при нас! Наистина -много са темите, много са пишещите. Да ви призная- преди да започна опити за второ дете, въобще не съм предполагала,  че толкова двойки имат проблем. Та, по темата: Mikkey, пожелавам ви успешна процедура с щастлив финал! Дръж ни в течение. Само да попитам-защо не включите и ИМСИ,  за  по-сигурно?

# 719
Здравей, Mikkey! Много късмет ти желая! Стискам ти силно палци! Hug Точно днес взех решение, че от утре спирам кафето и започвам да пия чай, в Турция свикнах да пия чай сутрин,  даже си купих, преди да тръгна. Благодаря! Hug

Общи условия

Активация на акаунт