Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 328
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Savana Morningstar, много съжалявам за случилото се, но не се отчайвай и не се отказвай! Hug Аз съм в доста по-лоша ситуация, но още не съм загубила напълно надежда, дори не изпитах отчаяние, съвсем честно го казвам, бях доволна от себе си, че опитах, да седя вкъщи и да чакам, това е истинската загуба за мен. В момента съм много по-амбицирана, въпреки че знам, че се боря за почти изгубена кауза, може би и именно това ме мотивира още повече. Имаш още време, аз съм на 43г., през май ще навърша 44.
Бамба, знам, че д-р Карликая прави и на ЕЦ. Там за следенето няма проблем, никой не ти отказва, ако ще и всеки ден да искаш да ходиш. Не съм говорила за този вариант, не знам тяхното мнение по въпроса. В "Мемориал" мислят, че нямало смисъл, шансът за успех бил по-малък. Аз не съм компетентна, не знам кое е правилно, но и аз като теб мисля, че може би е по-добър вариант, защото няма лекарства, ако си вървят добре фоликулите, защо да се тъпчеш с хормони. Мисля си, че когато отидох на първичен в "Мемориал" с 18 мм фоликул, ако го бяха пунктирали, можеше да разберем дали има нещо кач. вътре, но до този момент не виня никой лекар за моя случай, направиха каквото можаха всички, но това е положението, ще видим оттук нататък какво ще стане.
Момичета, чудя се кога да пусна хормони, за да видя какво е положението, сега, като ми дойде, или при следващ цикъл ще покаже по-точно? Благодаря! Тези 2 добавки давали добри резултати за изчистване на организма и подобряване на я. - Aстаксантин и Ликопен. Успех желая на всички от сърце! Hug

# 691
рuh4e05 при ин-витро с Д.Я не е проблем сперматозойдите да са по-бавно подвижни.

# 692
Аз се притеснявам да не би да имат генетичен проблем или ниска оплодителна способност. При ИКСИ се инжектират в  Я., но пак избират най-подвижните, защото се предполага, че те са най-добри

# 693
рuh4e05 при ин-витро с Д.Я не е проблем сперматозойдите да са по-бавно подвижни.

На мен в ТР ми казаха, че това не е проблем, защото и ние сме със същата диагноза.

# 694
Сиси, има жени, които са правили на ЕЦ при Карликая, но незнам повече подробности.

# 695
Аз се притеснявам да не би да имат генетичен проблем или ниска оплодителна способност. При ИКСИ се инжектират в  Я., но пак избират най-подвижните, защото се предполага, че те са най-добри
Пухче, защо не направите кариотип, може пък оттам да излезе нещо. Успех! Hug

# 696
Благодаря ви момичета, да споделиш и да получиш подкрепа е безценно. Аз не се отказвам лесно, но и гледам да съм реалистка, мъжът ми обаче е непоправим оптимист, само ми повтаря ще видиш, следващия път е нашия...може би наистина е късмет и някой от следващите пъти ще е моя успех.
Благодаря, Магдалена за съвета, вероятно ще ги пусна, ако има и малка вероятност да има проблем, поне да не го мисля....
Пухче, да, само икси правиха, нямаше препоръка за друго, но ще повдигна въпроса за имси и макс. Когато попитах втория път биолога откъде според тях е проблема, яйцеклетката или сперм. той каза, съжалявам, но няма как при една годна за оплождане яйцеклетка да знаем...толкова
А за естествен цикъл, последния път док. спомена, че може да се пробва нещо по средата, не съвсем естествен, но с по-малко стимулация, комбинация от инжекции и хапчета, ако го предложи, съм готова веднага...в края на месеца съм при нея, но мисля и да направя и консултация с друг...в друга клиника, за мое спокойствие
В Щерев съм, срещала съм и не много ласкави мнения за тях, но пък при нея ме насочи приятелка, която успя от втори опит с не много по-различни показатели...
А

# 697
Сиси, има жени, които са правили на ЕЦ при Карликая, но незнам повече подробности.
Знам, че има успели. Сега се запознах с няколко двойки, при всички нещата вървят към успех, имаше и бременни за консултация, напоследък, каза Фатме, успеваемостта е голяма, само аз бях издънката Smile

# 698
Savana Morningstar, след като си в Щерев, вероятно преди опитите си на противозачатъчни Регулон. Първите ми 2 опита бяха там. При мен Регулон изигра лоша шега. Бях на схемата: противозачатъчни - стимулация - противозачатъчни - стимулация. Поради това, че моя организъм е свикнал на по-високи нива на естрогените, то FSH ми хвръкна в небесата, това пък до известна степен компрометираше самата стимулация. И друго, че на 2ри ден от МЦ, точно при старта на стимулация те не изследват FSH.

Първо ако можеш да се пребориш да не си на противозачатъчни преди опит. Дано да не си.
Второ, пуснете си за всеки случай и генетични (кариотип). Практиката е да се пуска кариотип след 3 неуспешни опита, но е по-добре сега да се презастраховате и от тази гледна точка.
Трето, правила ли си цветна снимка?
И пак се връщаме на малките гадинки: изключили ли сте всички хламидии, микоплазми, уреаплазми, трихомони и т.н. както при теб (цервикален или ендо-цервикален секрет), така и при мъжа ти (от еякулат)?
А TSH за щитовидна жлеза изследвала ли си? Недобро качество на яйцеклетките може да идва и от проблеми с щитовидна жлеза, но това се коригира много лесно.

# 699
  • На остров
По темата с донорските яйцеклвтки да препоръчам клиника в Св.Петербург, Русия, скъпа е клиниката, дори за тукашните стандарти, но имат добра успеваемост.

# 700
Аз в Щерев не съм стъпвала, но често съм срещала чужди мнения, че не са особено силни при мъжки фактор, и незнайно защо много трудно се съгласяват на ИМСИ. Какво им пречи да го прилагат, за да се увеличи шанса, незнам.Аз също съм пила противозачатъчни,но не преди, а след стимулацията. След пункцията ги пих два цикъла, като идеята беше  организмът ми да си почине, да се изчисти от лекарствата,  а ролята на ПЗ-те била да няма задържан фоликул и да се поддържат хормоните в норма.След тези два цикъла направихме ЗЕТ.Резултат- БХ. Обяснение - вероятно ембрионите са имали хромозомни аномалии от възрастта ми.Втория път като направихме ПИД, разбрахме, че наистина има много аномалии. Тук пак идва въпроса-дали са от лоша Я или от лош С. Затова ще направим на ММ кариотип, микроделеции и  SDI.

# 701
Sаvana, точно щях да питам дали случилото се с теб не в "Щерев" и прочетох, че е точно там. Намирисваше ми,че е там,защото историята е като моята.
Първи опит - повдигнат ляв яйчник, не го видели и от 5-6 добри фоликула изкараха само един, другите не успели,защото видиш ли, яйчникът ми бил повдигнат и достъпът труден. Качествена яйцеклетка-оплоди се, върнат ембрион на 3 ден, без имплантация. В другия, десния яйчник фоликулите бяха малки.
Втори опит - според мен изключително лоша стимулация, левият яйчник въобще не реагира, а десният изкара два фоликула с две яйцеклетки. Не се оплодиха, защото според тях били с лоша морфология.
Трети и евентуални следващи опити-повече Щерев НЕ!
С тежък мъжки фактор-отказано ни беше ИМСИ+МАКС, въпреки разправиите с ембриолозите.
Нямало смисъл за една или две яйцеклетки, дрън-дрън!!
Нямат лазерен микроскоп, само светлинен!! Изплюха камъчето, след като вдигнахме клиниката на главата си.
Ако можеш смени клиниката!
Ние повече там няма да стъпим!
На 41 съм,първият ми опит беше на 40 при тях, вторият на 41.
Стига толкова!

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 14:39 от bubalini

# 702
  • София
за ец подходящ лекар е Калчев. макар че според мен прекалено се вглежда в детайлите и често изпуска подходящия момент. някак все трябва всичко да е по учебник, пък ние сме хора, не роботи, не може да сме еднакви.
стаменов се заема с ец, ама не препоръчвам, защото не е много достъпен.

# 703
Да, не са малко лошите мнения за Щерев, вкл. за ембриолозите им, затова съм решила да правя консултация в друга клиника, но някои наистина са недостъпни с тези срокове за първичен преглед, имам час при владимиров, но не знам дали е удачен вариант...
Магдалена, на регулон бях преди втория опит заради задържан фоликул, поне така ми обясни, при първия не съм пила противозачатъчни, питах няколко пъти какво още да изследвам, за да търсим заека, споменах и генетичните, но тя ми назначи първо тестостерона и dhea-s, SHGB и после каза ще мислим нататък...
Щитовидната я следя от доста време, тсх го държим добре, 1.3 беше последния път.
Май трябва да си самоназначаваме изследвания, ма нали затова са тези специалисти, за да търсят най-доброто решение....

# 704
Savana и на мен ми бяха изписала Дхеа да пия, за по добри яйцикл.,но тук в клиниката ми казаха веднага да ги спирам.Прочети в нета за тях,и сама ще се убедиш.Пожелавам ти успех.

Момичета аз твърдо съм с три яйчица,но не са с еднакви размери и трите,което ме притеснява малко.
В понеделник ще е пункцията,па ще видим какво съм произвела.

Общи условия

Активация на акаунт