Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 361
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • На остров
 Лигавицата ми е около 5 6 мм и доктора не беше във възторг, отделно някакъв фоликул май видя. Дадохме кръв за вирусни заболявания и е2 и тсх за мен. Следобед ще ми се обадят дали ще продължа още седмица със спрея или ще почвам менупур.

# 676
Две в едно, късмет ти желая! Hug На мен никога не са ми казвали нещо за лигавицата.

# 677
  • София
преди стимулация е важно да е тънка лигавицата.
ако не е вероятността да е тръгнал един фоликул е голяма и се обезсмисля стимулация, защото той ще порастне по-бързо от другите.
но понякога си е по-дебела и по други причини.
за това се изследва естрадиол.
и за трансфер също е важна лигавицата, така че е хубаво да се мери на всеки преглед.
но най-вероятно лекарите го правят без всеки път да ни уведомяват.

# 678
  • На остров
хормона ми е висок също, 400 а е хубаво да е под 100 така казаха. с две думи тялото ми не е разбрало, че го стопирам и си действа нормално. продължавам още една седмица със спрея за нос и нова контрола другият четвъртък.

# 679

хормона ми е висок също, 400 а е хубаво да е под 100 така казаха. с две думи тялото ми не е разбрало, че го стопирам и си действа нормално. продължавам още една седмица със спрея за нос и нова контрола другият четвъртък.

Две в едно, кой хормон ти е висок?
На мен винаги ми гледат лигавицата,но док.никога не назовава размери,досега все казва че е ок.Като се замисля ако аз не питам за размер,сигурно и няма и да ми каже,но утре ще питам на прегледа.
Момичета как се процедира при стим.,т.е с дните се увеличават количествата на медикаменти или могат и да се намаляват дозите.
Защото аз трябваше да си бия 250мл.а ми остана само 200 ,и док вчера не ми даде нова рецепта,може ли да е пропуснал.

# 680
  • На остров
Е2 естроген мисля се казва.
при мен менопура е назначен три дни по 375и три дни по 300 единици.

# 681
Благодаря, Бамба! Hug На мен и в БГ и ТР винаги са ми казвали, че матката е добре, за лигавица точно не са споменавали, но може би са имали предвид това. Е2 ми е бил винаги добре, откакто го изследвам. Обаче няма никаква гаранция, че яйц. ще е качествена, ако се е повишил по време на стимулация. Днес говорих с 2 момичета, които познавам, били са с идеален Е2 преди пункция, а накрая - кух фоликул при едната, а при другата -  презряла яйцеклетка. С презрялата е в Надежда.
bubanka75, според състоянието на фоликулите, може да се намали или увеличи, така мисля.
Две в едно, не мога да разбера за какво говориш, че аз не съм много компетентна.
Желая успех и на двете ви! Hug

# 682
Благодаря, Ели! Hug За съжаление, в Турция имат различни разбирания и закони, забраняват замразяването, считало се за донорство, аз лично не виждам каква връзка има с донорството, но какво мога да кажа... другата координаторка ми беше казала пък, че може и да може еднократно, само за този опит, другото момиче беше днес на смяна и казва, че не знае за такова нещо, в крайна сметка, на 2, като отида, ще видим, дано нещо да може да се измисли.
Сиси, би ли ми обяснила....? Забраняват замразяването на яйцеклетки, или ембриони?1 АКО Е ПЪРВОТО, защо тогава предлагат " пулинг" още на 1 - я преглед!!!!!....

# 683
meg_4e7,  обсъждахме предварително замразяване на сперма, в случай, че мъжът не може да дойде за пункцията. Разбира се, че замразяват ембриони, нали там правят предимно ЗЕТ.Винаги замразяват ембрионите на 3-ти ден, освен когато се ще прави ПИД-тогава ги изчакват до 5-ти и след биопсия ги замразяват. Не съм чувала там да замразяват я-тки.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 22:31 от puh4e05

# 684
Здравейте момичета,

Реших да споделя и моя път към това да имаме детенце. На 40 г. съм, с две неуспешни икси-та. Имаме мъжки фактор, но вече и при мен нещата не са наред. Последната стойност на амх от декември е 0.848, фсх не съм пускала скоро, миналата година беше 14.6. При втория опит през септември 2017 г. имах 4 добри фоликула (по думите на док), тя през цялото време повтаряше, че хормоните са супер, но след пункцията се оказа, че има извадени 2 яйцеклетки, едната не е оценена добре, само едната е оплодена икси, но не показа признаци на оплождане и не се разви. Доста се отчаях, при първия опит стана абсолютно същото, извадени 2 яйцеклетки, оплодена само едната и ....нищо, дори до трансфер не стигам. Като отидох да коментираме какво ще правим оттук насетне, ми назначи да изследвам тестостерон, dhea-s, SHGB. Видях, че резулатите са в референтните и сега трябва да коментирам с нея отново какво може да се направи и дали има смисъл да се опитвам с мои яйцеклетки още....На еутирокс съм заради хипофункция на щитовидната и там нещата ги държим под контрол. Не ми е давала други изслидвания, за пиене неофолик мета, асприн протект и дхеа, която пих преди втория опит, но явно без резултат. Яйцеклетките ми явно вече не са качествени, иначе не си го обяснявам.
Пожелавам на всички ви да сте здрави и смели, за да стигнете до целта си....и на мен си пожелавам същото

# 685
  • София
а защо всички лекари пренебрегват ец при по-възрастни  newsm78
верно че е занимавка, иска се малко повечко следене, ама според мен там шансовете са по-големи.

# 686
Лошото е, че когато имаме и мъжки фактор, няма как да сме сигурни дали не се получава от Я или от С.На мен ми казват, че е от я-те ми, но не съм на 100% убедена. Ако направя опит с ДЯ, а проблемът е при мъжа ми, пак няма да успеем... Иначе, аз много бих искала до пробвам на ЕЦ, ама са ми далеч големите клиники, а това сигурно е свързано с доста ходения.

# 687
Savana Morningstar, изследвайте всички възможни: хламидия, микоплазми, уреаплазми, трихомони и т.н. както в еякулат, така и в урина (микоплазми, уреаплазми и трихомони) и при двамата. Не е чак толкова безнадеждно според мен положението. Но ако има някакво леко възпаление или някакъв 'смотан' патоген, това просто може допълнително да влоши качеството на плувците и яйцеклетките съответно.

Също така понякога просто трябва да се направят повече опити. Аз успях на 4-тия опит. И при мен имаше по 2 яйцеклетки само.

Вътрешното ми усещане е, че имате шанс. Но огледайте просто нещата по-добре. Изобщо не е практика да се търсят полово-предавани болести в урина. Това бяха изследвания, които сама си назначих. Просто си струва да пуснете, за да елиминирате една мъничка вероятна пречка. Ако изобщо я има там.

И да допълня друг важен фактор: самата стимулация. Понякога просто трябва да се улучат правилните дози и правилните лекарства, за да може да се 'изпомпат' от яйчниците оптималния брой яйцеклетки, които в същото време да са качествени.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 10:46 от Magdalena1978

# 688
  • София
ами аз ходя най много на два прегледа и пункция на цикъл.
даже често и един преглед.
там е по-досадно защото нещата не са под контрол и трябва да се уцели деня на пукцията. но като се проследят един два цикъла става по-лесно, защото се вижда на какви размери се пукат фоликулите.
при мен например нямаме пропуск ако сложим прегнил на 16-17мм фоликул, дори и да не изследваме хормони. последно тая семица сложихме на 18.5мм и се беше спукал на пункцията. ама той беше толкова на 8 ден от мц, тогава отидох на първи преглед.
при нас гинеколозите казват че проблема е в яйцеклетките, биолозите че е в сперматозоидите.  Crazy

# 689
Savana,  само ИКСИ ли беше оплождането?  Доста двойки с мъжки фактор са успяли прилагайки  ИКСИ+ИМСИ+ МАКС. Поне ИМСИ задължително

Общи условия

Активация на акаунт