Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 748
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • София
има и изискване за броя деца от един донор.
така ако всеки си поръчва да не се окажат много роднини тук там  Rolling Eyes

# 286
  • София
http://www.first-egg-bank.com/

Бамба, това се проверя от Агенцията по трансплантация, няма как да с емине разрешената бройка. Като се поръчва, банката декларира в страната , в която изпраща, материала и има ли родени деца от сътветния донор.

# 287
На мен пък ми се иска за  част от яйцеклетките да използвам донорско оплождане. / нищо че аз съм на възраст/ Ама като вече имаме едно , мъжа ми няма да се навие /няма и да го питам де/.

# 288
Бамбарадарамба,що се отнася до броя яйцеклетки ,която донорката може да дари,мисля че е само 3.Това ми го казаха ,в клиниката в Прага.Тъй като ние директно зададохме ,този въпрос.Казаха ни, че това е според Европейското законодателство на страните,в който се извършват процедури с донорска яйцеклитка.Сега как стой въпроса, в България незная.Др.което мога да споделя по темата е,че можех да си избера донорка с външни белези максимално близки до  мен-цвят на очи,коса,цвят на кожата,ръст.Ние имахме предпочитани също така, да е с моята кръвна група и момичето, да бъде с висше образование.Но снимка поне в тази клиника ни казаха,че намат политика да предоставят.Та моята донорка е на 21г.чехкиня, която в момента е стедент по медицина.Споделиха ми че в Украйна има клиники който предоставят снимки на дарителките,но нищо др.не пожелаха да кажат,в смисъл име на клиника и тн.

# 289
В Ню Лайф жената получава 8 яйциклетки от донорската, също можеш да избираш височина, очи, коса и др. както и за спермата. Чака се около година и половина. И процедурата идва около 15 000 лв. Казвам го не от личен опит , а от приятелка.

# 290
Възможно е да са 8 не споря,казах че незная как е в България.А моята процедура струва 7500€.която включва 3 ембрио трансфера.И ако успеем от първия път др.ми ги запазват за срок от 3години.ако пожелая др.трансфер това е☺

# 291
В Ню Лайф жената получава 8 яйциклетки от донорската, също можеш да избираш височина, очи, коса и др. както и за спермата. Чака се около година и половина. И процедурата идва около 15 000 лв. Казвам го не от личен опит , а от приятелка.
А аз правя поправка на твоя коментар, изхождайки от личния си опит в Ню лайф:
-за 8те яйцеклетки, чаках не година и половина , а 2 месеца.
-цената която платих за цялата процедура: изследвания на мъжа ли и на мен, оплождане, трансфер, замразяване - ВСИЧКО е 12 000 лева, а не 15 0000.
- и друго да отбележа: ако първия ми трансфер не беше успешен, всички останали трансфери до бременност са безплатни!, за радост няма да се възползвам от този бонус.

# 292
Та моята донорка е на 21г.чехкиня, която в момента е стедент по медицина.
Според българското законодателство дарителката на яйцеклетки трябва да е раждала жена, защото стимулациите все пак влияят на яйчниковия резерв. В Чехия да не би да ползват нераждали жени? Би трябвало в Европейските директиви и това да е обозначено по някакъв начин, защото е важно. Просто тази част по-горе някак ме усъмни или не зная как да го нарека.

# 293
Да ви изпратя на лично договора и данните за донорката си Мagdalena?България не е останалия свят,тук може и да е така.Аз не се заяждам няма защо и да не казвам как е точно при мен.Съмненията са си ваши,и си имате право на тях 😊

# 294
Извинявам се ако постът ми е прозвучал зле или злонамерен или по някакъв друг негативен начин. Просто тази информация породи в мен някои въпроси. Няма значение. Извинявам се още веднъж.

# 295
В САЩ няма изискване за раждане от донорките, а може би не е зле да се въведе... В един форум, в който пиша, има жена на 27, която е дарила 3 пъти и сега когато иска свое дете е с АМХ 0.10 и ИЯР.

# 296
Няма проблем Мagdalena,за това пишем,питаме,споделяме,тъсим което вдъщност е и идеята на форума😊

# 297
Разгледах сайта на банката за донори но нашите клиники работят ли с нея как става всичко.

# 298
Та моята донорка е на 21г.чехкиня, която в момента е стедент по медицина.
Според българското законодателство дарителката на яйцеклетки трябва да е раждала жена, защото стимулациите все пак влияят на яйчниковия резерв. В Чехия да не би да ползват нераждали жени? Би трябвало в Европейските директиви и това да е обозначено по някакъв начин, защото е важно. Просто тази част по-горе някак ме усъмни или не зная как да го нарека.
Интересно ми стана и реших да проверя за Чехия, оказва се, че сте права, намерих една клиника, която има следните изисквания към дарителките:

от 18 до 33 години
 средно образование
 добро здравословно състояние
 BMI индекс в нормата
 непушачка
 регулярна менструация
 без наследствени и психически болести
 без болести предавани по полов път
 без зависимост от дрога
 без диагноза безплодие

Даряването по закон е безплатно, но те получават парична компенсация, заради лекарствата и неразположенията. Няма ограничение колко пъти да даряват.

Ще потърся информация и в закона им и ще пиша пак.

# 299
В САЩ няма изискване за раждане от донорките, а може би не е зле да се въведе... В един форум, в който пиша, има жена на 27, която е дарила 3 пъти и сега когато иска свое дете е с АМХ 0.10 и ИЯР.

Елена, аз и без да съм имала стимулации преди това, бях със същия АМХ и ИЯР, не много по-възрастна. Според мен не е възможно да е това причината при момичето. 

Общи условия

Активация на акаунт