Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да намеря информация за донори на яйцеклетки?
Какви изследвания трябва да поръчам за съпруга си, ако се съмняваме в проблемите с фертилитета, свързани с яйцеклетките или спермата?
Какво представлява диагностичната хистероскопия и защо се извършва преди започване на процедура за изкуствено оплождане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да намеря информация за донори на яйцеклетки?
-
Какви изследвания трябва да поръчам за съпруга си, ако се съмняваме в проблемите с фертилитета, свързани с яйцеклетките или спермата?
За да диагностицирате проблеми с плодовитостта, можете да се консултирате с ембриолози или биолози. За съпруга ви лекарят може да препоръча изследвания като спермограми и други тестове на спермата за идентифициране на проблема. Освен това може да се консултирате с уролог за допълнителни изследвания и насоки.
-
Какво представлява диагностичната хистероскопия и защо се извършва преди започване на процедура за изкуствено оплождане?
Диагностичната хистероскопия е медицинска процедура, която включва използването на инструмент, наречен хистероскоп за изследване на вътрешността на матката. Тази процедура се провежда преди започване на лечение за асистирана репродукция, за да се идентифицират и коригират потенциални аномалии в матката, като полипи или пречки, и да се определи най-подходящият метод за имплантиране на ембриона.
-
Какви са възможните причини за задържан фоликул и какви са последствията от това?
-
Каква може да бъде причината за неуспешен опит с донорски яйцеклетки?
. Каквато и да е причината, ако вече имаше едно дете, нямаше да се обвинява както го прави сега. Поредното доказателство, че животът е адски скапан и несправедлив.
Там . в Русия и Украйна, доста рано раждат и не е въобще странно да видиш 19-20 годинишно момиче жененео и бременно.
Как сте? Прегледът при д-р Карликая мина добре. Месеци наред имах само по 1 фоликул, този месец докторът видя 2 и 1 доминантен. Надявам се и другия месец да имам повече, но може и 1 да нямам, кой знае... пуснахме спермограма, още не знаем резултата. Прегледът беше кратък, много не говори д-р Карликая, аз също нямах много въпроси. Изписа ми инжекция Оветрил, за да опитам по естествен начин, каза, че проблеми не вижда, и той като останалите се чуди защо не съм забременяла през тези няколко години, преди да се изчерпи толкова ЯР. Каза, че това е проблемът при мен. Споделих, че в Мемориал са ми дали 1% шанс, той каза, че неговата прогноза е около 15-20%. Нямаше стратегия в момента. Каза да отида на 2-ри ден от следващия цикъл, за да преброи фоликулите и да обмисли възможностите за стартиране. Питах за ФСХ. Каза ми, че за него нямат значение стойностите, да не се кахъря толкова за това, за него от съществено значение са фоликулите. Този месец имах ФСХ - 25,6, с най-много фоликули досега. Беше любезен, много вглъбен някак си, сериозен и замислен, вдъхна ми доверие, мисля, че мога да му се доверя, усетих, сякаш там е моето място и имам по-голям шанс за успех. Това е общо взето. Попитах как се брои 1 ден от МЦ, останах учудена и объркана с това броене... Каза, че за първи ден се брои, когато ти е дошло, без значение часа. Много мислих и реших в Бахчеджи да продължа. Дилемата при мен беше, че ако остана там, шансът, който ми дадоха в Мемориал, отпада. Не знам дали ще сгреша, но чувствам, че в Мемориал няма да помогнат за моя случай, не знам... Д-р Карликая иска ЦС преди ЗЕТ, ако се стигне дотам, естествено, каза, че ще правим задължително ПИД, без да го попитам. Момичета, споделете вашето мнение, какво мислите? Благодаря!
Успех!