Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 666
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Venera радвам се ,че сте проверили,поста ми за клинилите в Чехия-предлагащи ДЯ.Знам че звучи интересно,но наесякъде е рзлично както писах.

# 301
  • София

А аз правя поправка на твоя коментар, изхождайки от личния си опит в Ню лайф:
-за 8те яйцеклетки, чаках не година и половина , а 2 месеца.
-цената която платих за цялата процедура: изследвания на мъжа ли и на мен, оплождане, трансфер, замразяване - ВСИЧКО е 12 000 лева, а не 15 0000.
- и друго да отбележа: ако първия ми трансфер не беше успешен, всички останали трансфери до бременност са безплатни!, за радост няма да се възползвам от този бонус.
Би ли споделила от тези 8 яйцеклетки всички ли се оплодиха, до бластоцист ли се развиха и колко хубави ембриона и останаха накрая.

# 302
Данила, всичко е възможно. Тя в годините между 23 и 25 е дарила 3 пъти и има 3 родени деца от нейни яйцеклетки. Сега не отговаря почти на стимулациите и дотук не могат да извадят и една Sad. Каквато и да е причината, ако вече имаше едно дете, нямаше да се обвинява както го прави сега. Поредното доказателство, че животът е адски скапан и несправедлив.

# 303
  • София
Даже не знаех,ч е има държави, в които няма изискване за донорката да е раждала, направо абсурдно ми се с трува! Даже, ако питате мен, трябва да има изскване 2 деца поне да има, първо, това говори за по-голяма плодовистост, второ, защитава по-добре и самата донорка. Между дургото тази банка, която ви постнах, почти всички са на по 25 с 3 деца Laughing Там . в Русия и Украйна, доста рано раждат и не е въобще странно да видиш 19-20 годинишно момиче жененео и бременно.

# 304

Би ли споделила от тези 8 яйцеклетки всички ли се оплодиха, до бластоцист ли се развиха и колко хубави ембриона и останаха накрая.
От 8те се оплодиха 6 на брой. От тях трансферирахме 2, останалите 4 замразих.
В клиниката, която посещавам нямат практика да оставят ембриони до степен бластоцист. Трансферирахме 3дневни ембиони.

# 305
Здравейте, момичета! Hug Как сте? Прегледът при д-р Карликая мина добре. Месеци наред имах само по 1 фоликул, този месец докторът видя 2 и 1 доминантен. Надявам се и другия месец да имам повече, но може и 1 да нямам, кой знае... пуснахме спермограма, още не знаем резултата. Прегледът беше кратък, много не говори д-р Карликая, аз също нямах много въпроси. Изписа ми инжекция Оветрил, за да опитам по естествен начин, каза, че проблеми не вижда, и той като останалите се чуди защо не съм забременяла през тези няколко години, преди да се изчерпи толкова ЯР. Каза, че това е проблемът при мен. Споделих, че в Мемориал са ми дали 1% шанс, той каза, че неговата прогноза е около 15-20%. Нямаше стратегия  в момента. Каза да отида на 2-ри ден от следващия цикъл, за да преброи фоликулите и да обмисли възможностите за стартиране. Питах за ФСХ. Каза ми, че за него нямат значение стойностите, да не се кахъря толкова за това, за него от съществено значение са фоликулите. Този месец имах ФСХ - 25,6, с най-много фоликули досега. Беше любезен, много вглъбен някак си, сериозен и замислен, вдъхна ми доверие, мисля, че мога да му се доверя, усетих, сякаш там е моето място и имам по-голям шанс за успех. Това е общо взето. Попитах как се брои 1 ден от МЦ, останах учудена и объркана с това броене... Каза, че за първи ден се брои, когато ти е дошло, без значение часа. Много мислих и реших в Бахчеджи да продължа. Дилемата при мен беше, че ако остана там, шансът, който ми дадоха в Мемориал, отпада. Не знам дали ще сгреша, но чувствам, че в Мемориал няма да помогнат за моя случай, не знам... Д-р Карликая иска ЦС преди ЗЕТ, ако се стигне дотам, естествено, каза, че ще правим задължително ПИД, без да го попитам. Момичета, споделете вашето мнение, какво мислите? Благодаря! Hug

# 306
sisi345, това са много добри новини! Озадачава ме единствено информацията, че няколко лекаря не виждат причината за липсата на бременност през тези няколко години. Това за мен означава, че може да има някаква малка пречка, която да е извън компетенциите на репродуктивните гинеколози.
Ти изследвала ли си хормоните на щитовидната жлеза?
Генетични изследвания имате ли и на двамата?
Ако се сетя за друга причина извън прякото полезрение на гинеколозите - ще пиша.

# 307
Не забравяйте, че още не са видяли спермограмата и е твърде вероятно там да е проблема и затова досега да не е настъпила бременност. Също и ЦС не е правена, не се знае там как са нещата.Но това са неща,които се преодоляват с ИКСИ. Сиси , най-важното е,че имаш фоликули и дай Боже, яйцеклетките в тях да са качествени! Успех, ще те следим изкъсо!

# 308
Както казах и преди и както очаквах д-р Карлъкая обича да експериментира.Пробвай , поне да знаеш че си пробвала,  дано се получи Praynig  Hug Успех!

# 309
sisi345, успех мила! Друго си да си има човек надеждичката  Hug Hug

# 310
В Америка също не обръщат внимание на ФСХ, може би си имат обяснение, ако говорим специално за него в нашият случай. Може би при други обатоятелства да го следят.
Сиси, успех ти пожелавам и съвсем скоро да се похвалиш. Довери се! Hug

# 311
Благодаря ви много за подкрепата, момичета! Hug Маги, Пухче, Сноу22, Дива, Вики! Hug Дай боже да имам и другия месец фоликули. Твърдо оставам в Бахчеджи, реших го вече. Маги, добре са ми другите изследвания. Не съм правила кариотип. Ще видим какво ще покаже спермограмата. Иначе всички казват, че няма здравословни причини, причината на този етап е ИЯР, а преди 3 години - не знам, на 40г. изследванията ми бяха много добри. И в БГ така се чудеха, сега и в Турция се чудят, къде е била причината - един бог знае. Пухче, много ти благодаря за помощта! Справих се с инжекцията. Вики, окуражи ме много с тази информация! Успех и късмет желая на всички ви от сърце! Hug

# 312
Успех, Сиси, дано новата клиника ти е на късмет!

# 313
Благодаря, Ели! Много късмет ти желая и аз! Hug

# 314
Късмет и успех Sisi,дай боже всичко да ти се нареди и имаш своята збъдната мечта.

Общи условия

Активация на акаунт