DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- С участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.ТЕМА 8

• 56 345
  • 746
  •   2
Отговори
# 345
Ферит и Назлъ никога пред себе  си съзнателно не са говорили за любов , а още по-малко в себе си да са мислили за любов между тях .Ще кажете ..Имаше целувка !
Да  имаше ,но последици  от това??? Беше в момента и толкова.....Чувствата напират в тях ,но  ....всичко сведоха до пазарлък и задължение .
Срещнаха се като работодател и изпълнител ,единия праволинеен до микрон ,другият също отдаден на таланта  си  и мечтата си. Никой не отстъпва  от принципите си и за  капак Асуман ѝ стовари такава тежест на главата . И при двамата поне за тях видимо е само задължение, всичко което правят  е заради Булут.

Само  Алиа говори за любов ,Енгин ,Фатош до време ,Дениз изпя песен , а Назлъ си тръгна ....Оооххх ,забравих за Булут ...единствен той се  обясни и я поиска за жена  :35: Joy Joy..вуйчо му горд и предпазлив ,тя инатлива ! Как да стане ? Вярно ,всеки мисли и се притеснява за другия ,но никой не признава.
Назлъ трябва да каже на Дениз в прав текст ,че няма чувства към него ,но се страхува навярно от лудата му реакция .Дори сега  го  попита :Заради мен ,ли?

# 346
Според мен, Назлъ трябваше да бъде честна с Денис в последната серия. Нямам предвид какво казва на Ферит, нито какво прави...пред Денис трябваше да сподели чувствата си - истинските. Да му каже, че в кухнята преди време му е казала почти цялата истина - да, бракът е заради Булут, но това не променя чувствата й, а тя има чувства към Ферит и много добре го знае. Хората могат да се обичат и без брак или да са решили да изчакат с обвързването - фактът, че бракът е фиктивен, не значи, че те не се обичат или не са в процес на ухажване. Ясно беше на всички, че двамата са влюбени - всички говореха за погледите им, за докосванията, а сега изведнъж се съсредоточиха само и единствено върху фиктивността на брака и сякаш забравиха това, което твърдяха преди време и на което бяха свидетели. Асуман не беше ли уверена, че са влюбени?! А Енгин и Фатош?! Ферит обсъждаше с Енгин защо Назлъ се дърпа и това, че между двамата има голямо привличане. Как така сега изведнъж всички решиха, че толкова лесно се слага край на чувствата?! Да, Ферит беше ядосан заради Асуман, но едно е човек да е ядосан и разочарован, а друго е да спре да обича толкова бързо.
Яд ме е, че самата Назлъ дава на Денис грешни сигнали - наистина, защо й беше да тича там след катастрофата. Гледа го с един такъв поглед, сякаш има чувства към него, но "лошият" Ферит я държи насила и тя прави всичко само и единствено заради Булут. Ами тогава защо подава устни и гледа влажно след Ферит...като замаяна е пред него Blush Crazy Flutter. Според мен, тя е напълно наясно с чувствата си към Ферит и трябваше да обясни всичко на Денис, да пази дистанция. А с Ферит да си кокетничи колкото иска и да се прави на ударена Wink.
Ферит е много по-ясен - каза й в океонариума - "от първия ден беше ти, винаги беше ти, но сега е много трудно, трудно ми е да простя". Ясно й е, че я обича, но й е ядосан и този яд и гняв избива понякога, но той трудно сдържа любовта си - докосва я, гледа с жар....а нейната позиция каква е?! Уж всичко било заради Булут, всичко е фиктивно, ами като е така, защо позволява близост с Ферит, подава устни и т.н. Wink Ту дава надежда на Ферит и му показва, че има нещо, ту говори на Денис, че всичко е фиктивно и само заради Булут. От страни изглежда, че ги върти и двамата, честно казано Thinking Whistling Wink

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 18:05 от dana78

# 347
  • София
Според мен, Назлъ трябваше да бъде честна с Денис в последната серия. Нямам предвид какво казва на Ферит, нито какво прави...пред Денис трябваше да сподели чувствата си - истинските. ......
Тя пред себе си още не е признала чувствата си към Ферит, камо ли на Дениз да ги казва. Първо трябва тя да е наясно със себе си, какво иска, как го иска и после да го обяснява на останалите. Тя не може да си признае, че иска той да спи до нея в леглото, ами измисля само поводи, какво остава да каже на Дениз, че обича Ферит истински.

# 348
missence Hug, според мен, Назлъ много добре осъзнава чувствата си към Ферит. Ако не знаеше какво иска, нямаше да го гледа така, да мисли за него, да отговаря на близостта и да е готова за целувка...щеше да страни, да е несигурна. Няма как да усещаш всичко това и да не си признаеш поне пред себе си, да не си дадеш сметка. Да, ако си 16-17 годишна, може би, но на тази възраст... Rolling Eyes
Усещам, че Ферит се опитва да я провокира с действията си, иска да види реакцията й, да отгатне чувствата й, а може би и да инициира разговор по въпроса, но Назлъ бие пас.
Не мога да разбера мотивите й, нито поведението й...двойнствено ми е Thinking.
Скрит текст:
Как разбирам аз ситуацията - Ако аз бях на нейно място вече щях да знам какво искам - ако обичам този мъж, щях да искам да знам, дали ми е простил, щях да гледам за сигнали и да действам постепенно в посока сближаване, щях да бъда твърда с Денис; ако не - бих го отбягвала...никакви легла, погледи и желание за близост; бих говорила за края на брака, да покажа ясно, че всичко е заради Булут, да се мисли в посока как ще му се обяснат нещата и тогава бих казала на Денис това, което каза Назлъ.

Но това е моето виждане по въпроса Wink. Просто ми е странно, но въпреки това харесвам Назлъ и ми е интересно как ще се равият нещата. НО, в тази ситуация Денис, лично за мен, е съвсем нормално да има надежди и да се бърка, както и да мрази Ферит. Не го оправдавам, но го разбирам, защото има достатъчно причини, за да действа така. Като основната причина е поведението на Назлъ - та тя му каза в прав текст, че всичко с Ферит е заради Булут и е логично Денис да има надежди и да се бори за чувствата си и за взаимност, след като Назлъ му даде да се разбере, че не е обвързана с чувства към Ферит. Дори и да не си е изяснила ситуацията за себе си - можеше най-малко да обясни нещата по друг начин, като остави въпроса за чувствата й към Феритр отворен, така да се каже. Точно както прави Ферит в разговорите си с Денис.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 18:19 от dana78

# 349
  • София
Според мен тя изобщо не иска да знае, че е влюбена в него. Сама се успокоява, че е заради Булут. И този "фиктивен" брак ѝ идва много добре, защото умело "крие" чувствата си. Не случайно го прегърна и каза в участъка "и ти ми липсваш". Wink Уж, че е заради Дениз. Laughing В същото време го заплаши, че ако реши да я целува, ще направи скандал. Wink Като гледам в снощната серия не се дърпаше хич.

# 350
Да, наистина, точно така действа. Но странно, че не иска да знае?! Защо го прави? Интересно ми е...аз явно не схващам причината и подтикът за такъв тип поведение Thinking newsm78
Друго се сетих...малко я "разкостих" Назлъ, но й се ядосах Wink Simple Smile - защо й беше да му се моли на този Денис?! Ами да каже, че бракът е фиктивен! Те с Ферит ще отричат...как ще го докаже Денис или Асуман в съда?! Нали самите Демет и Хакан пуснаха снимки с тях как танцуват в ресторанта - сами, в по-интимна близост. Може всички да разправят за фиктивността, но ако самите Назлъ и Ферит отричат, то могат и да посочат причината да се настоява за тази фиктивност от другите - битката за Булут и желанието на Хакан и Демет за акциите. Защо е това молене...Денис нищо не може да направи, според мен. Нито има право да им се меси. Назлъ можеше да му се озъби...хвана ме яд, че му се молеше така. Просто с Ферит са прекалено добри и чувствителни, трябва да се поучат от хората около себе си и да действат по-твърдо.

# 351
  • Плевен
Здравейте Simple Smile
Не пиша, но ви чета редовно. Много харесвам сериала и се надявам да продължи.
Тъй като няколко дни нямах възможност да влизам бих искала да ви попитам дали има превод на 17 епизод.
Благодаря ви предварително!

# 352
  • София
Защото за нея това чувство е съвсем ново, затова отрича пред себе си. Отгоре на всичко става дума за мъж, който е много далеч от това, което е търсила или искала. Като се сетя първите епизоди как беше шокирана, а после и ядосана. Wink

Според мен Ферит и Назлъ така се стъписаха, че се объркаха тотално и затова не отрекоха нищо. Сега вече ще е интересно, защото играта ще продължава и вкъщи (денем и нощем). Wink Тя свикна все повече с него и той с нея. Peace

Pepittto, бг превод все още няма.

# 353
Че тя му обясни нещата, просто трябваше да каже, че когато са говорили предния път е била искрена  Peace

# 354
  • под най-голямото листо на тиквата
Приветииии😀
Да продължа малко мисълта на missence.  Та когато дойде време да се разделят, а то ще дойде предвид характерите им и това да държат, че брака е фиктивен кокто са се уговорили, га тогава чак двамата ще си отговолят честно всеки пред себе си за точните чувства към другия, и тогава някой ще остане много изненадан. Така виждам нещата аз, но само ако не претупан набързо финала.

# 355
Нито Ферит е казал на Назлъ ,че я обича или най-малко че иска да дружат  и тя също .
Те все  още са от два различни  свята . В момента той има нужда  от нейната помощ ,  а тя изкупва "вина" и помага .

То  само с намеци ,погледи и закачки не става . Трябва  предложение , а не "Думам ти дъще ,сещай се снахо "и приказки за принцеси и принцове  Joy Joy JoyОще  повече ,че Ферит  не ѝ вярва  напълно ,пример ..."първата " сватба ....има  я и  Асуман ...
 А Ферит се бори не само за Булут  , а и за фирмата .хората - дори вече и за живота си може би .Хакан не си поплюва ........ а на Демет хладилна камера само ѝ трябва и.....

# 356
sofia26 Hug лично за мен, по-важно е как реагират и как се държат, а не толкова думите. Демет казва на Хакан, че го обича, но знаем каква е истината. Ферит искаше да си изяснят положението след целувката, но тогава Назлъ я гонеше вината и не му даде шанс, а после напусна. Лично за мен, в океонариума Ферит й призна, че я обича с това, че още "от първия ден е беше ти", но е гневен. Каза й, че не може да избяга от него, още сумати такива думи, които са ясни - има чувства, иска да е с нея...сега за любов и т.н. още не му беше дошло времето, но за връзка, мисля, че Ферит се опитваше да изгради такава, а Назлъ я спираше само вината за Асуман.
А за Назлъ и осъзнаването на чувствата й - като каква тогава тя ходеше да шпионира какво правят с Бусе?! Кри се и пи студена вода, само като любопитната готвачка ли? Wink Ако не знае какво чувства или дали въобще чувства, дали би се набутала да става за смях в скъпарски ресторант само да шпионира шефа си от чисто любопитство?! Съмнявам се. Още тогава, Назлъ вече знаеше какво чувства, според мен.

# 357
А думите му "ще съм до теб ,докато ти пожелаеш",това не е ли признание,че и е простил и я иска до него.Само глупава жена не би ги разбрала.Но нашата Назлъ не ги разбра и продължи да налива масло в огъня на Денис,мънка му,моли го,гледа го с влажен поглед.Просто в тази серия за пореден път ме вбеси.

# 358
  • Sofia
Здравейте, много е приятно в темата. Чета ви с голямо удоволствие и съм на 100% зад мнението ви за Назлъ и сигналите, които дава на Дениз.
Обаче, аз искам да ви обърна внимание на нещо, което не сте коментирали достатъчно, защото аз много се изкефи. В началото на серията Ферит много нежно каза на Назлъ: "Хайде, затвори очи!", все едно да спи вече и тя сигурно за първи път го направи веднага. Имам предвид без да се противи, без да се инати, а той посегна да я целуне, а тя нито се изненада, нито се дръпна, много беше хубаво.
Аз много харесвам серияла и ГГ и ми се иска да ги гледам, обаче, ако сега го финализират ще е най-добре според мен. Т.е. една-две серии да си изяснят чувствата, да разплетат Хаканови, който трябва в затвора, който трябва в психо и да имаме един прекрасен сериал, една прекрасна история разказана много добре. Може да включат някоя бивша да се осъзнае Назлъ, обаче да не проточват безкрайно всичко. Голям проблем им е това, кажи 20 серии с ясен сценарий и го направи, почти няма сериал, който да не са го разводнили в един момент.
Не скачайте срещу мен, само споделям мнението си, че по-добре 20 серии, отколкото 40, ама забравяш какво ти е харесало.
Приятна вечер!

# 359
Здравейте, момичета! wavey wavey wavey

Направо сте страхотни!
Личи се, че серията снощи за всички ни е била изключително интересна, щом е предизвикала толкова много и различни коментари. Благодаря ви за всичко споделено, както винаги ви изчетох ви с голям интерес!

Много ми харесва, че прочетох различни мнения.
Точно това ми е най-интересно, да има сблъсък на гледни точки и възприятия
Така всеки от нас преосмисля и собствените си впечатления от видяното или обръща внимание на , които не е забелязал.

Донякъде съм съгласна със споделеното от вас за Назлъ, но някак си я разбирам и не й се сърдя.
Назлъ наистина е доста мека и това на нея самата й причинява неудобство, но тя си е такава – мила, добра и съпричастна към чувствата на другите хора.
Да, тя каза и направи доста неща в началото, които вдъхнаха надежда на Дениз, но в никакъв случай не е флиртувала с него. Дори и грам интерес не прояви тя към него като към мъж. Той не малко момче и никой не е длъжен задължително да му обяснява подробно чувствата и намеренията си и би трябвало сам да разчита сигналите й. Вече и за слепите е ясно, че между Ферит и Назлъ има привличане. Опита си късмета, не стана. Ами да се оттегли. Защо все на него да му търсим оправдания, че е влюбен, загубен, чувствителен, страдащ и всички са длъжни да се съобразяват с него и да го обгрижват.
Да, много е лошо да израснеш без майка, разбирам причините да стане точно такъв – неуравновесен и смятам, че начинът да се пребори с това е като се научи да носи отговорност за собствените си чувства и действия.

За бащата на Асуман....

Със сигурност е наясно каква бомба със закъснител е малката му щерка, но е прехвърлил цялата отговорност за нея на кака й, която се грижи за всичко, а онази си вее коня както си ще. В това отношение мога леко да укоря и самата Назлъ. Защото таткото си живее в заблуждение относно Асуман и си няма представа какви  проблеми й създава. Разбирам, че в началото се поддаде на молбите на сестра си и скри  от родителите им какво е направила и пое цялата отговорност върху себе си. Но може би когато съобщиха на таткото за брака вече трябваше да му каже цялата истина. Че Асуман в наивността и алчността си е причинила огромна вреда на едно невинно сирааче и сега двамата с Ферит заедно се опитват да поправят щетите. Асуман няма право да й се сърди, защото всичко се плаща. Да беше мислила преди да се замесва в това. Така или иначе истината все някога ще излезе наяве.

И на мен ми се искаше Назлъ да затвори устата на Дениз като му признае за чувствата си, но си знаех че няма да стане. От друга страна, защо да е длъжна да казва на Дениз нещо, което не е признала още дори пред себе си, нито пред Ферит. Чувствата са нещо съкровено и човек споделя за тях само ако почувства необходимост, затова не я виня. А и чувството на Дениз е нездраво и подобно признание не би го спряло.

Доволна съм, че истината за фиктивния брак най-после излезе наяве, както и че приключи одисеята с Булутчето. Това няма да направи нещата по-лесни, но вероятно ще ни предложат нови посоки на развитие на историята и нови герои. Аз също се надявам да не проточват нещата до безкрайност, но едни 30 епизода са напълно достатъчни, за да си остане историята все така динамична, вълнуваща и смислена, без никакви пълнежи. Ще видим.

Всъщност не съм изгледала още епизода.
Сутринта преди работи попрегледах за 10 минути най-важните моменти, за да не умра от любопитство до вечерта. Сега ще му се посветя с удоволствие!

Преди това ще изгледам репортажа с Йозге и Джан пред Стар ТВ от този уикенд с руски субтитри.

https://vk.com/dolunayozgegurel?z=video342220368_456239070%2F421 … t_-132999259_1670

Общи условия

Активация на акаунт