Извеждане на новородено

• 54 370
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 1 185
  • някъде в орбита...
Чисто професионално, съдейки по моя бранш, и гледайки от (достатъчно) близо три други, "прекрасни специализирани и опреснителни курсове" за максимум по седмица-две не бих си сложила на СВ-то, и не познавам колега, дето би го направил. Нямаш ли опция за нещо по-съществено? По-трудно е, наистина, но си струва.

# 1 186
Масово не знам децата да ходят по ясли. Майчинството е 2 години и масово майките го сливат със следващото. В яслите няма толкова места, колкото са масовите деца.

Ок, аз лично ще си маркирам мнението, в което казваш, че нямаш нищо против градината. Одобряваш я обаче само когато майката така или иначе е в майчинство и не работи. Не я одобряваш ако детето е там, за да работи майка му. Ясно.

Корсера, МИТ и т.н. курсове цъкам всеки ден, но би било смешно след доктората да почна да си нижа сертификати от онлайн MOOCs. Използвам ги за да не назадвам с материала. Никой не ги приема насериозно за нищо.

# 1 187
Еленна, ти си имаш друг път, следвай си го. Ако курсовете ти помагат, явно не са напълно безполезни. Не всичко е въпрос на писане на сивита, нито пък единствените позиции са там, където се впечатляват от сертификати. Но да кажем, че ако човек си постави за цел, може да има доста ценни способности.

Одобрявам градината, ако действа позитивно. Ако действа негативно, няма да я приема, само защото ми позволява да работя. Не е това целта. Особено ако детето има негативи от градината- това е прекалено висока цена за "кариерата" на майката.

Относно яслите- да, има доста места и да, доста масово децата са на ясли. Все пак разпитвам майките около мен. Някъде от 18-месечни и по-малки са по яслите.

# 1 188
Изобщо не са безполезни. Има голяма вариация в качеството, но често човек може да научи много полезни нови трикове, особено stats & data science от такива курсове.

На други места яростно твърдиш, че от градината има само и единствено негативи. И как правиш ултимативната жертва, не работиш, за да гледаш децата у дома. Освен когато не са на градина Wink Тогава пак не работиш, но те попиват дистанционно майчината ти грижа.

Към яслите и аз имам резервации, и много други хора. Не съм и ходила, та нямам лични спомени. На градина тръгнах по-голяма от дъщеря ти, бях на почти 4. Ще излезе, че съм по-гледано дете от нея, май-май.

Просто спри толкова да се напъваш да се изкарваш нещо извънземно. Нормална жена и майка си, като всички нас.

# 1 189
Сирен цяло лято  писа как е само с най- кроткото и малко дете у дома докато баткото е на занималня по цял ден и средното на частна градина, а сега станаха само 2 месеца. Пусто все помня и ми избоде очите.

Само ви чета и се чудя.
Тези дни съм на друга вълна и само оценявам всичко около мен и не разбирам драпането за каквото и да е било в тези дни за почивка и време със семейството.

# 1 190
Контеса, как издържате на такъв студ?! Направо ужас, при нас е -7 и ни замръзнаха бушоните 10 минути до гаража на аквариума. Та днес нямахме много забава навън.

За сметка на това там хранихме скатове, галихме акули, гледахме раци, медузи, акули и ходихме по мост над тях. Колкото и да плюе Сирената такива неща като престараване, на мен яко ми хареса, детето втори ден ходи и не е спряло да говори и въобще беше много забавно. Коства ми целия ден, каране с кола, събиране на раница, и всичките патаклами, но беше един прекрасен ден. Сякаш преживявам наново своето детство като виждам радостта в очите и и откриването на чудесата на природата.

# 1 191
Еленна, издържане е меко казано. Ужасно студено е и  утежнява много ситуациите за навън, но до седмица се очаква да е една идея по- меко.
Времето с децата е незаменим момент. Въпреки всичко.

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 01:51 от Анонимен

# 1 192
Има ли много сняг?

Понеже нищо не ми е чуждо, беше изкушаващо в този студ да си легна на дивана с лаптопа, детето да гравитира между играчките си, да се опнем да спим 2 часа двете и подобен мързел. Но въобще не съжалявам, че не си прекарахме деня така.

# 1 193
Аз също преоткривам своето детство чрез децата и радостта в очите ми е по- скъпа от всичко.
Заминаваме на гости. Как бих искала да лежа на дивана си гледайки в екрана на лаптопа, но се очертава да не мога скоро и ти препоръчвам да си помързелуваш на воля.

Нека новата година ни посрещне по- меко!

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 02:07 от Анонимен

# 1 194
Ами толкова- около 2 месеца беше рахатът с градината, като се включат ваканции и боледувания. В крайна сметка и аз имам нужда от почивка. Просто ей така. Щото май е забранено или поне се гледа с много лошо око. Лично аз нямам против и в бъдеще пак смятам да съчетая деца по градини с почивка за мен- което е съвсем нормално.

Елена, имали сте ден, грабнали сте се и сте отишли до аквариума. Не е като да ти набиват канчето, че ако не отидеш, лишаваш детето. В момента най-близкият голям аквариум с подобни атракции е грубо на 3,000 километра от мен. Ей сега се грабвам с колата и отпрашвам за Берлин, че изпуснах. Бе къде се бутам и аз в А група с пловдивските златни рибки в Природонаучния...хората имат акули...и скатове...

# 1 195

Аз не съм по креденциите, но все пак е хубаво да се изясни какво се има превид, защото ми се подиграха на coursera. Има много опции, важното е да се мисли гъвкаво. Иначе точно в БГ дори от Колумбия дипломата не грее особено.

не се подигравам на курсера , аз взимам мн курсове от там, най вече за неща, които съм знаела и съм абравила. и съм забравила не заради бебе, а защото съм ги учила в бакалавър. но просто не мога да ги напиша в СиВи, защото е несериозно. за когнитивни науки би ми било от полза, но трябва да са някакви курсове в университет, така си мисля. иначе има доста сертификати, които са престижни, бих могла тях да разгледам. но не и за машин лърнинг, по-скоро за програмни умения, това наистина ще ми е хубаво на сивито. мъжът ми и той гледа клипчета с лекции в ютюб и двамата много искаме да правим нещо съвместно, вместо да се караме.

Другото, което е, ето вчера изобщо не извеждах бебето, защото ме хвана страх да не би да сме прекалили онзиден, когато бяхме навън много дълго време. и днес бебето е наистина супер спокойно, започна вече да гука има нови звуци в репертоара си. рядко го бях виждала спокойно и будно такова продължително време. обикновено или спи или реве или го гушкам. сега си лежеше гукаше и пускаше   щърби усмивки.и промените с бебето са си един подарък и не е хубаво човек да ги изпуска. не, че на бебето ще му стане нещо, ама то си е голямо преживяване за самия родител.  но за себе си вече реших, че поне месец два още няма да излизаме никъде освен сред природа--парк и планина. Това с ресторантите никак не се понесе от бебето, хем си спеше. такива писъци надаваше вкъщи след това, като птеродактил. природата успокоява нервите, а кафета/ресторанти според мен стресират крехката нервна система на младежа.

# 1 196
  • Куциндрел
Малките бебета се стряскат от остри шумове, превъзбуждат се от продължителен джангър защото още не са с напълно развита нервна система и не могат да обработят информацията.

# 1 197
Да, стряскат се. Само че тук ми изчетоха лекция как явно не съм ги свикнала на разходки, та не са им понасяли добре.

Иначе по отношение на сивитата- зависи дали комуникираш с хора или ги пишеш за изкуствен интелект. Щото е ясно, че в доста случаи първо машина ще ги преглежда. Курсовете са дотолкова, че да знаеш как се правят нещата в последните години и да знаеш предварително какво ще се изисква от теб и какво да предложиш. Истината е, че работодателят иска свършена работа, не сиви. Може да имаш блестящо сиви и да не покажеш, че разбираш за какъв вид работа става въпрос.

# 1 198
Малките бебета се стряскат от остри шумове, превъзбуждат се от продължителен джангър защото още не са с напълно развита нервна система и не могат да обработят информацията.

точно! и аз така смятам. просто понеже бебето по принцип си излиза на хубави места и е спокойно и силно бебе, аз се разглезих прекалено, и излезнахме по центъра, че и на ресторант отидохме, запознах го с приятели и тн и според мен това просто го шашна, макар да спеше.

# 1 199
Започваш ли вече да разбираш моите нерационални "страхове"? и защо с малки бебета избягвах да търча напред-назад, особено по гости и какво ли не? Има още много подобни моменти, с които ще разбереш защо точно дете/бебе не е съвместимо с нормален живот и правене на каквото си наумиш. Освен ако не си майка-непукист, която въобще не забелязва тревожните знаци и ги смята за нормални фази на растежа.

Общи условия

Активация на акаунт