Извеждане на новородено

• 54 354
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 1 215
Сирен, всичко зависи до професия. например майка ми ми разказва за концертираща класическа музикантка, която се е "върнала" на 20тия ден.  тя например не може да спре на сто процента с години, но пък и не работи по цял ден в офис, има си време с бебето.

# 1 216
Ти остави "времето с бебето", въпросът е по-скоро в реалния свят какво се случва и къде е концентрирано лудването на възрастните покрай детето. Както казах, майка и бебе са свързани, а и цялото семейство- въпросът е дали нещата ще са нормални или щури и под часовник.

# 1 217
Никой не прави 100% свободен избор, ясно е, че става въпрос за някакво уравнение с много неизвестни.

Защо говориш за себе си , сякаш е  всевалидно. Не си доволна  от това, което правиш, но нямаш друг изход. Или не искаш.

# 1 218
Мисля, че е всевалидно: всеки се съобразява с някакви фактори. На практика няма напълно независим човек. Винаги продаваш и купуваш нещо, винаги плащаш някаква цена и правиш някакъв компромис. По-често е невидим компромис, с нервите и здравето.

Трещерица, тук няма доволни и недоволни, както казах- в повечето случаи нещата са "по-малкото зло". Защото реално изборът не е "супер майка или супер кариера". Изборът е- майка, с назадване в кариерата или с някаква кариера, но компромис откъм време и нерви.

Е, третият вариант е да си непукист и да не забелязваш или да се правиш, че не забелязваш. Детето пие антибиотик пети път тази година? Голяма работа, аз имам кариера, а то се социализира и си гради имунната система.

# 1 219
 Сирен, проблемът е, не е, че някой мисли, че не ставаш за каквото и да е, но проблемът е, че се изкарваш като единствената грижовна майка. и по цял ден графоманстваш за да убеждаваш другите колко си най. не ти ли стига ти да си го знаеш? защо толкова ти трябва чуждата оценка? все пак никой не те насилва да си водиш децата на детска градина. Щом не ти харесва, не ги води. Има държави, в които е задължително да се ходи на предучилищна, България не е сред тях.  не знам защо толкова настояваш като латерна всеки ден едно и също и държиш всички да се съгласят с теб. Най-важното за теб е децата ти да са вкъщи до 5 години, след това майката може да се отдаде на кариера. майките, които не се съобразяват с това, са непукистки и студени жени, а ти си жертваш временно великите постижения, заради това, че чакаш децата да станат на 5.  това го повтаряш в поне 5 активни теми, които аз чета.

здравето е божа работа, най-вече въпрос на ген и природосъобразен начин на живот. другото са детайли. заради това се пожелава "най-важното е да е здраво".  да пази Господ. преди антибиотиците и детските градини бая повече деца са мрели, та явно не е гаранция това.

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 16:51 от bodybeautiful

# 1 220
Въпросът въобще не е в грижовните майки, но някои хора предварително си правят изводи. Въпросът е в това кое е човешко и нормално и кое сме приели за нормално в последно време, с идеята да сме успешни и динамични.

Не знам колко е божа работа здравето, знам само, че дъщеря ми не боледува, когато не ходи на градина. И боледува, когато ходи. За мен това е достатъчно доказателство и информация, върху която да си взема решението.

Но явно повечето жени са добре дресирани, щом хукват да търчат, вместо да помислят стратегически какво ще се случи, ако кажат- ами няма пък, ако щете, ще си гледам детето до пет, обществото да му мисли, и бизнесът.

# 1 221
ами да, повечето жени са добре дресирани, важното е, че ти не си и твоите деца са в безопасност. какво те притесняват толкова чуждите деца?
Ще ме прощаваш, но не си единствената майка на света, или първата жена в историята с деца. деца са гледани откакто свят светува и ще бъдат гледани много след като ти си отидеш. гледани са по безброй начини и надали само и единствено твоят е правилният.

# 1 222
Имам чувството, че половината форум чака със затаен дъх най-малкото дете на Сирената да стане на 5, но хубавото е, че то почти не остана.
Лошото е, че тогава изведнъж ще се окаже, че тя вече няма способност да си концентрира вниманието върху нещо за повече от 5 минути преди да я досърби да дращи във форума или във ФБ. Навиците на ума са упорито нещо Wink

# 1 223
Елена, сигурно си чела студии за употребата на хероин от войниците във Виетнам. Повечето от тях, след като се прибират у дома, спира и никога повече не употребяват. Така и с форума- ползвам го, когато съм под стрес и нищо хубаво не мога да свърша, тоест- когато съм с децата.

Когато остана без деца, форумът е последното място, до което стигам.

А чуждите деца ме притесняват, защото моите растат сред тях и всичкият ефект от институционално отглеждане си го има. BB, ще видиш всъщност сама за какво става въпрос.

# 1 224
Чела ли си за нивата на самоубийство, шизофрения и т.н. сред върналите се от Виетнам? Тя наскоро ББ мяташе референции към рибките на Селинджър и т.н.

Честно, много се оплиташ. Нали седиш с децата за да нямаш стрес, откъде дойде такъв? Наляво и надясно пишеш, че стреса е за другите, че и книги четат за него, а ти си се имунизирала, като си се оженила, родила и окопала у дома зад лаптопа.

# 1 225
Мамасита, няма как да промениш другите и да ги насилиш да са като теб.  нали това е идеята на възпитанието --да подготвиш децата си по най-хубавия начин за света такъв какъвто е. след като си сигурна, че правиш най-доброто, няма какво да се възмущаваш от простосмъртните. тъкмо твоите деца ще имат преимущества и ще бият конкуренцията. имам чувството, че от толкова киснене с деца, самата малко си заприличала на дете.

# 1 226
Децата са особен вид стрес. Микс от непродуктивност плюс постоянна нервна бдителност- ниво "жълто" до "оранжево", според класификацията на израелските сили за сигурност. Такъв тип бдителност води до умора, дори нищо да не правиш. Много пъти съм писала- уж е нищо, но и нищо полезно не може да се свърши, докато децата са наоколо. И с други майки съм говорила- неслучайно най-вбесяващият въпрос е да те питат "а ти какво толкова прави цял ден" и от какво се измори.

Децата СА стрес, а това, че седя с децата, е за да се избегне двойният стрес от работа, срокове, пътуване, логистика и отгоре и малки деца.

Между другото, все още не загрявате, че темата не е точно за колко сме грижовни и колко супер-дупер деца произвеждаме, а за това колко нечовешко е станало да имаш деца, а се приема за супер нормално и колко-му-е. Което, разбира се, е свързано и с опциите, и с финансовата свобода. След като жените масово са дресирани да търчат и да бързат, за да не изпаднат от системата, то системата много се радва- вместо жените да се усетят и да набият малко спирачки, вместо да се юркат като примерни зубрачки да се доказват. А представи си какво ще стане, ако всички жени си кажат- първо пет години у дома, а после ще я видим тази работа с бачкането. И без това цялата световна икономика е едно препускане с огромна скорост- неясно накъде.

# 1 227
Създаването на Хора е рисковано ходене по ръба, защото в края на деня може да създадеш фрийк или аутсайдер. Предпочитам да заложа на критичното мислене и трупането на социален опит.

# 1 228
За фрийк и аутсайдер е гарантирано. Но е за предпочитане пред някои типове модерни човешки същества, които минават за "добре адаптирани".

# 1 229
От твоята гл.т. може и да е така. Но въпросът е как ще се чувства детето в тази си роля.

Общи условия

Активация на акаунт