Извеждане на новородено

• 54 291
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 1 260
За Япония - впечатленията ми за ролята на жената са от
1. Семейството, на което гостувах и в което точно това беше аранжировката- 3 дъщери, майката работеше почасово като учителка от дома си.
2. Среща с най-младата японска депутатка, която обясни, че все още жените са доста далеч назад и връщането на работа е неприемливо.

# 1 261
За Япония впечатленията ми са главно от Субарото, което карам. Прекрасна стабилна семейна кола Wink.

Имам близка приятелка, майка на 3 деца, родени за общо 6 години. Престижен професионалист и абсолютен тип А личност. Много добра жена, много емпатична и изключително оправна майка без грам предразсъдъци че най-голямото дете е на училище, средното на nursery school, a малкото с гледачката, която е отгледала и другите до 2 годишна възраст. Много мило семейство са като цяло и много пътуват. Не случайно са ни близки приятели, имаме много общо като характер и светоглед. Учудващото е, че жената постига успехи наред, без хапчета, без житейска драма. А децата и цъфтят. Та, има и такива случаи.

# 1 262
елена, а от каква възраст е викнала бавачка за детето/децата? трябва ми повече инфо за подобни жени. последното, за което ми разказаха приятелка на позната е сингъл майка с три деца и децата от три седмици всяко е на детска градина и се развиват и те супер добре , вече големички.

# 1 263
За Япония - впечатленията ми за ролята на жената са от
1. Семейството, на което гостувах и в което точно това беше аранжировката- 3 дъщери, майката работеше почасово като учителка от дома си.
2. Среща с най-младата японска депутатка, която обясни, че все още жените са доста далеч назад и връщането на работа е неприемливо.
Да, очаквах включване, че си била там. Едно семейство и една полически обвързана фигура и е достатъчно Simple Smile

Tsugimi, с първото си дете съм правила чудеса направо, и доста пътувания, и туризъм. Е, чак на самолет не съм го качвала, но все пак- доста активност. Обаче втори и трети път не ми се занимава със същите упражнения.

На два месеца би трябвало вече да могат да си държат главата. Някои бебета го могат от самото начало.
О, да, с едно дете сме "полумайки", които обаче могат да се раздават на 100, нали?!

А ти, като си преценила, че три са по силите ти и си майка-героиня, защо по цял ден се оплакваш на непознати от тях?!
Силно се надявам само тези ти писания да не стигнат до сегашния ти партньор (спомням, че в делото по развод бяха представяли мненията ти с предишния профил), защото може да не му стане особено приятно (най-меко казано).

Не ме разбирай погрешно, за мен нормални неща, като създаване на спомени с детето ми, споделяне на преживявания и запознаване с други култури, не са чудеса от храброст. Нито ми е тежало, нито ми е коствало дискомфорт, че да си самопотупвам сега по рамото. Представих само друго мнение към темата (мисля, че имаше подобно в началото преди твоята поява, която отказа много други да участват).

# 1 264
Споко, той се оплаква повече от мен:)

Ами да, полу-майка си, защото с едно дете може да правиш нещата аматьорски и с излишъци. А при повече от едно всяка грешка се заплаща от някой. С две деца ако си позволиш "раздаване", гарантирано няма да е весело, а по-скоро ще стане беля. С три още повече. Нали знаеш какво правят хирурзите- като има нещо много сложно, забавят работата си. Та така, с едно дете си параден генерал все още, защото са ти спестени именно трудностите къде да насочиш ресурса и постоянните решения. С две и повече мисленето е съвсем друго и дори не може да си го представиш. Веселото остава на заден план, изискванията са съвсем други. Прост пример- не може да правиш весело на едно дете, ако другото трябва да спи, уморява се по-бързо или веселото на едно дете е опасно за друго. Такива ми ти лелински нещица. Горното не значи, че трите деца не са ми по силите, защото мисленето ти е спряло точно до веселото и раздаването, без да помислиш, че в гледането на деца има и други методи и те влизат в графа "справяне", а не "провал", макар и да не са толкова лъскави. За мен например родителски провал е лъскава фасада, дрешки, рождени дни, активност- но и непрекъснати болести и проблеми със самото дете. Пример за това, че родителят налива ресурс в повърхностни неща, а изпуска важните.

Иначе предполагам, че всяка ССФ се е срещала с японски депутатки, та не е някаква по-специална информация.

# 1 265
  • Куциндрел
Нали уж теоарията за половин детето и полумайката беше, защото с бащата на сина ти сте разведени?
Надявам се някой ден син ти да не разбере, че го наричаш половин дете.
А като си с повече деца и едното иска фън, който не е подходящ за другото, то викал на помощ другия родител или някоя баба. Връчваш му малкото дете и с по-голямото отивате на фън.
И стига с тези болести... то ще кажеш, че антракс и ебола има в градините. Освен депресия и хипохондрия ще развиеш.

# 1 266
  • Германия
Ох, разбрахме! Майки са само тези с поне 3 деца, всички останали са някакви аматьори, които сякаш по случайност отглеждат едно дете. Как не ни е срам да се наричаме майки!!

# 1 267
Според Йеспер Юл, не според мен, за да си добър родител, трябва да имаш минимум 4 деца.

Иначе като бях с едно дете- и за мен беше приоритет да му правя спомени, музеи, глезотии. Съвсем нормално. След това вече има други изисквания- не може да правиш спомени на едно, а другото да е ощетено.

Не знам по каква логика прескочи от "половин майка" на "половин дете". Логиката на "половин майка" е, че при някои дейности трябва да си минеш прага на издръжливост и да ти дойдат "вторите сили". С едно дете си много далеч от онова специфично пречупване, с което идват вторите сили. А при всяка една дейност, дали ще е спорт, работа или справяне с деца, ако не си минал границата на пречупване, си най-много до половината и нивото е наистина аматьорско. Факт. Доста хора ще ти го кажат.

Не антракс и ебола, но дори една обикновена настинка да ти докара 2-3 безсънни нощи и работата се омазва тотално за всички. Не мога да си го позволя. Не е хипохондрия, а опит, съвсем конкретен. На практика се оказа, че дори да ходи на градина, пак трябва да съм на стендбай у дома, защото няма такава работа, в която да се работи 1 седмица, 2 да съм в болнични.

# 1 268
  • Куциндрел
Според Йеспер Юл, не според мен, за да си добър родител, трябва да имаш минимум 4 деца.

Иначе като бях с едно дете- и за мен беше приоритет да му правя спомени, музеи, глезотии. Съвсем нормално. След това вече има други изисквания- не може да правиш спомени на едно, а другото да е ощетено.

Не антракс и ебола, но дори една обикновена настинка да ти докара 2-3 безсънни нощи и работата се омазва тотално за всички. Не мога да си го позволя. Не е хипохондрия, а опит, съвсем конкретен. На практика се оказа, че дори да ходи на градина, пак трябва да съм на стендбай у дома, защото няма такава работа, в която да се работи 1 седмица, 2 да съм в болнични.
Боли ма ко е казал Юл. Ей сега зарад тоз критерий ще народя още 5, че да.съм супер майка.
Като е болно.детето има баби или детегледачки.
Болестите не спират магически в училище, само че там не може.да.се отсъства дълго.

# 1 269
Скрит текст:

Боли ма ко е казал Юл. Ей сега зарад тоз критерий ще народя още 5, че да.съм супер майка.
Като е болно.детето има баби или детегледачки.
Болестите не спират магически в училище, само че там не може.да.се отсъства дълго.

Този имунитет едва ли се създава в някаква затворена среда Simple Smile

Определено няма начин да знаеш, какви са ми приоритетите, нали?! Simple Smile И, моля, не си позволявай да използваш квалификации като "глезотии" за това, което правят непознати за теб родители!

ССФ си ти, защото тук прекарваш дните и нощите си, а относно депутатите и международните такива, някои са учили тази материя, 'се пак и не само са я учили, а и работили Simple Smile

Йеспер Юл е мъж, а уж не трябваше мъжете да ни казват, какво е правилно и какво не, когато става дума за деца и отглеждането им.

Горките деца с двама вечно оплакващи се родители, но твоят партньор поне му е намерил "цаката" да се мърмори, а друг да е с тях по цял ден.

Последна редакция: нд, 31 дек 2017, 00:58 от Tsugumi

# 1 270
Ами не, няма баби, като е болно- не съм гьон и не си тръсвам болното дете на баби. Бабите си имат живот и си го гледат. Нископлатената детегледачка също не е най-добрият вариант за грижа, пак си трябва голяма доза непукизъм да оставиш болно дете. И какво прави детегледачката, ако детето получи бронхоспазъм примерно? Звъни на пожар на мама, която се изявява профеционално?

А иначе- в училище е съвсем различно; дете на 7-8 като е болно, си лежи и гледа ТВ, почива си, чете, може да си издуха носа и не реве нерационално нощем. Съвсем различно е настинка на 3 и настинка на 8. От земята до небето.

А Йеспер Юл е психолог и семеен терапевт с десетилетия опит и книги зад гърба си, но хайде, нали ССФ всичко знае най-добре...

# 1 271
Скрит текст:
Ами не, няма баби, като е болно- не съм гьон и не си тръсвам болното дете на баби. Бабите си имат живот и си го гледат. Нископлатената детегледачка също не е най-добрият вариант за грижа, пак си трябва голяма доза непукизъм да оставиш болно дете. И какво прави детегледачката, ако детето получи бронхоспазъм примерно? Звъни на пожар на мама, която се изявява профеционално?

А иначе- в училище е съвсем различно; дете на 7-8 като е болно, си лежи и гледа ТВ, почива си, чете, може да си издуха носа и не реве нерационално нощем. Съвсем различно е настинка на 3 и настинка на 8. От земята до небето.

А Йеспер Юл е психолог и семеен терапевт с десетилетия опит и книги зад гърба си, но хайде, нали ССФ всичко знае най-добре...

Да, ти като изтъкната ССФ знаеш най-добре. И вероятно е единственият психолог и семеен терапевт на света.

# 1 272
Хахаха, стига бе, моля ви се имайте милост. Полумайки такива.

Ясно значи защо е замразен акаунта преди развода... Сега ми се изясни. Горкия Сиренов, и на мен ми става жал като какъв бива описван тук на моменти.

Имам достоверна информация, макар и като полумайка, че децата не спирали да боледуват на 5. Сирена, измисли нещо да ги каляваш. Пробиотиците действат добре при нас. Да чукам на дърво, но нямаме тичичните училищни вируси. Предполагам защото са малко деца и са много навън, нямам друго обяснение.

# 1 273

Аз се чудя как изобщо си го пратила на училище - там няма да получи твоите нежни грижи и качествено обучение. А може и въшки да хване.

# 1 274
  • Куциндрел
Точно от психолог не бих взела акъл как да стана по-добра, лично мнение.
Имунната система се тренира най-добре при среща с дразнител. Няма как да има методи за борба с него, ако не го е срещнала.
Бронхиспазъм?!? Това не е правило за боледуващи деца.
Като не си ползвала детегледачка или не си попадала на читава такава, как успяваш да дадеш мнение? Само за варицелата не съм викала детегледачка, защото тя не си спомняше дали я е карала.
Явно бабите ви не искат да ви гледат децата.Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт