Отговори
# 645
Цитат
Полицията не е решение, на всички е ясно, че тя няма да ги спаси от Незир.
serenata, Полицията не е решение за: Сарп, Суат и Пъръл. Защото те са забъркани в нечисти отношения с Назир, който иска да им отмъсти и по-точно - на Сарп, тъй като има информация, че точно той е убиецът на сина му. Там си беше нещастна случайност, разбира се, нооо... мафиотите не разбират от такива случайности. Wink Назир преследва Сарп и така стигна до Бахар и децата му. Нареди да ги наблюдават и отвлекат, за да стигне до Сарп. Това са фактите. Факт е също така, че и Бахар достигна до мисълта, да отиде в полицията, защото разбра, че бившият й мъж е забъркан с опасни хора, които застрашават живота на децата й. Тя не знае подробностите, предполага се, че Сарп ще й разкаже рано или късно за обстоятелствата, довели до замесването му в историята с Назир и фалшивата самоличност. Дори и да й разкаже обаче, това не променя фактите и следствията от тях. Сарп може да го спаси единствено това, да се предаде на полицията и да разкаже там за тъста си и Назир. Дали ще го направи? От досегашните му действия личи, че се е подчинявал на решенията на Суат - бягството в Америка, приемане на друго име... Вярно е, тогава много неща не е знаел. Сега обаче почти е стигнал до истината, вкл. и до това, че и Мунир върти интриги зад гърба му. Логично е, мислейки за децата си и Бахар на първо място, да се предаде. По-нататъшно бягство не е решение, още повече, че ... той не е наясно още с кого ще бяга. Laughing

# 646
  • ЯМБОЛ
Чакаме превода...

# 647
https://vk.com/anneannegim?z=video-83475167_456242465%2F32e37a56 … _-83475167_565270
От фрагмана става ясно какво иска Сарп - Бахар и 4-те си деца. Невъзможна работа. Wink
Още повече, и двете жени вече са наясно с него. Интересно дали Пъръл се съгласи да изведе от харема и Бахар с децата й, та от два стола - на земята.
И мръсният номер на Ариф! Дано не е дело на Сарп, че хептен пропада...

# 648
  • Остров Кос
https://vk.com/anneannegim?z=video-83475167_456242465%2F32e37a56 … _-83475167_565270
От фрагмана става ясно какво иска Сарп - Бахар и 4-те си деца. Невъзможна работа. Wink
Още повече, и двете жени вече са наясно с него. Интересно дали Пъръл се съгласи да изведе от харема и Бахар с децата й, та от два стола - на земята.
И мръсният номер на Ариф! Дано не е дело на Сарп, че хептен пропада...

И  аз мисля,че това е номер на Сарп да препиши вината си на Ариф. А може и да е на Суат.
Този фраг ме втрещи направо . Не съм изгледала целия епизод ,но аз съм убедена ,че Бахар
обича Сарп колкото и да се опитва да не го показва си личи. Щом и целувка имаше,след която реакцията и беше доста доволна  и със какъв поглед го гледаше през цялото време като и разказваше.
В погледа и нямаше злоба,по скоро имаше любов

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 10:02 от Аgglaq

# 649
Не съм гледала още серията, но видях откъси в туитър.Head Band И серията, и фрагмана ме вбесиха. Никаква логичност в повествованието, наркоманска история са тези сценаристи. Fearful
Довършиха ме, като решиха да сватосат Емре с Ширин.Dizzy Face Аз чакам някаква светлина за любимката ми Джейда, а тя каква стана! Imp
За номера на Ариф- не ми се вярва да е Сарп. Не съм му фен, но не мисля, че ще стигне  до такова нещо. Има много грешки, пак казвам- не съм му фен, но не е зъл човек.
Не знам дали ще издържа да гледам това нещо  на час по лъжичка всяка седмица. Може да го оставя за наведнъж, като свърши. Разбира се, ако не се полакомят да продължат с трети сезон
Извинете ме, че пиша като хейтър. Много ме яд като развалят нещо хубаво.Rage

# 650
Напоследък имам чувството, че сценаристите четат коментарите ни тук и ги взимат предвид в писането на епизодите. Първо - за сблъсъка между Ширин и Идил, който си пожелахме; второ - за така чакания разговор на четири очи между Сарп и Бахар, в който разказаха какво се е случило с тях през тези четири-пет години, в които са живели в лъжа. Разбира се, малко вероятно е да ни четат, но предвид развоя на събитията в последните две серии, предпочитам за себе си да мисля така.

След като изгледах последната серия, се убедих, че Сарп е една голяма жертва на обстоятелствата и на съдбата си. Самият той сподели пред Бахар, че в онази злополучна нощ е можело да не ходи до дома на Хатидже, можело е Ширин да не го чуе, да не тръгне след него, да не се качи на корабчето, там да не са били онези футболни запалянковци, след това да синът на Незир да не е идвал в дома на Пъръл, да не ги е видял заедно... Тоест, и той е наясно, че е жертва на обстоятелствата и сам описа съдбата си като "черна". Има нещо обаче, което е недопустимо в поведението му и това са представите му как ще продължи животът му от тук нататък. Няма как да си мисли, че ще живее мирно и щастливо с четирите си деца, една от двете си жени (тази, която обича) и парите на втория си тъст в тази откъсната от целия свят вила. Да, Сарп е жертва, но представите му за живота и желанията му са крайно нереалистични. Колко го обича Бахар все още - не знам. Пъръл обаче най-накрая ще прояви гордост и ще си тръгне от харема му, силно се надявам това да се случи в следващата серия. В трейлъра Суат казва на Сарп, че от тук нататък няма да живее на негов гръб и с неговите пари. Тоест, от тук нататък е свършено със Сарп, ако действително кранчето спре. Нито ще може да си намери работа, с която да издържа семейството си (ако то остане с него), няма да може да им осигури нормален живот. Единственият избор, който ще има пред себе си, е да се предаде на полицията и да се свърши с цялата драма. Ще ме прощавате много всички, които не обвинявате Сарп, но за мен това би бил единственият логичен развой на събитията. Всичко останало бих приел като най-голяма грешка на сценария.

Колкото до капана, който ще скроят на Ариф - в интернет четох предположения, че това е дело на Суат, който ще му го е скроил, именно за да паднат подозренията върху Сарп и Бахар да се настрои срещу него още повече. Има логика, ако се замислим...

Сигурен съм, че Камъчето ни чете, но не пише, защото вече се чуди кой сериал гледа и в коя тема да пише - на "Жена" или "Новата булка", който, между другото, превеждахме заедно и в който главният герой имаше три жени и живееше с тях и с децата си в едно имение, откъснато от света. Разбира се, там всичко беше представено много смешно и свежо, та сега случващото се в "Жена" не ни изглежда правдоподобно.

# 651
  • София
Здравейте!
Аз  чаках руските субтитри и изгледах серията.
Ончее, дано няма трети сезон, защото както е тръгнало май много ще се откажат да гледат сериала. Рейтинга също е паднал. Заслужават да пада още за да се съвземат и не творят фентъзи. 
Аглая, Бахар обича Сарп от спомените и мечтите си. Бахар обича Сарп от снимката на масичката с купичката бомбони, а целувката според мен беше целувка на спомени и съжаление, както за него така и за себе си. След разказите му, които толкова очаквахме, ефекта спрямо Бахар не беше положителен за Сарп. Да тя разбра за падането му в морето и това, как едва е оживял, разбра, че причината за това е откачената Ширин. Разбра, че той не е имал никакви отношения с Ширин и всичко е плод на болната й фантазия. Бахар е умна жена и разбра, за всичко това, което го пиша отдавна и сигурно ви дотегнах, но пак ще го повторя,  причината за нейното и на децата й страдание през всичките тези години е Сарп. Несравнимата болка от смъртта на нейния любим и баща на децата й. Тежкият и оскъден живот на вдовица, без никаква осигуровка. Разбра се сега, че застраховката на Сарп, като алпинист е изтеглил лично той, а оправданието ако правилно съм разбрала да живее богато. Това ме вбеси. Имам и въпрос, ако някой е наясно, моля да ми отговори,  какво е станало с имуществото останало от бабата на Бахар. Бахар, разбра, че Сарп е знаел за смъртта на семийството си от Ширин и нищо не е направил за да провери истината./приятели, полиция ../ Бахар разбра за страха на Сарп!
Сериали,  съгласна съм с теб, че Сарп е жертва на обстоятелствата и съдбата, но не само. Сарп няма реална представа за живота, Сарп е слаб човек, който е обсебен от чувствата си и нереално гледа на живота. Много ме дразни и артиста, който представя Сарп, като една истеричка. Тези постоянни крясъци ми идват прекалени и никак, ама никак не го възприемам  като  мъж. Един истински мъж не решава проблемите си като крещи.  Аз също смятам, че единствения изход от ситуацията е да отиде в полицията /няколко пъти го пиша, но не ме слушат СЦ, които искат трети сезон/. Нищо чудно и да го ликвидират, защото този образ няма бъдеще. Пъръл, която безумно го обича, а той жестоко я обиди, няма да му прости и няма да живее с нея, а ако и "кранчето спре"  не го виждам и аз как ще живее. Бахар мисля, че също вече няма да го приеме. Дали ще си тръгне и тя от "харема".
Не искам да приема, че хората на Сарп са подхвърлили наркотици или оръжие в кафенето на Ариф. Гледах, но не мога да различа какво е. Каквото да е, не ми се вярва Сарп да падне толкова ниско, въпреки, че когато Ариф си тръгваше от харема, зад колата му светеха фарове. Бахар го предупреди по телефона много да внимава за да не го проследят и той отговори, че е много тъмно и нища не се вижда. Веднага дадоха светлина след него. Може би това е заблуда за зрителя, защото наистина, ако това е дело на Сарп, съвсем ще унищожат човешкия му образ.
Ончее, въобще не мога да повярвам, че този великолепен Емре ще го жертват за да се влюби в проклетията Ширин. Не вярвам. Чакам поне Джейда и Емре да възстановят любовта си. Хубав ден на всички ви.Flowers Four Leaf CloverFlowers TulipFlowers Four Leaf Clover

# 652
Започнах да гледам серията. Толкова се възмутих от първата сцена, че влязох тук да споделя.Fearful
Не знам как ще целува после Бахар Сарп, не мога да си го представя след това, което той направи, за да я спре.Dizzy Face
Да вземеш децата от една майка, да се правиш на голям мъж с десет горили зад гърба си, да принудиш жената, която уж обичаш да остане, като отведеш децата и- това мозъкът ми не го побира! Scream И на всичко отгоре ще крещи на Ариф "Ти кой си!? Ще те убия!"
Нямам думи!
Едно от нещата в живота, които особено ненавиждам е  манипулирането. И не понасям когато някой се прави на мъж с цяла тумба зад гърба си.
Колкото и да полагам усилия да не се отнасям много негативно към Сарп, сценаристите не ми позволяват Smiling Imp
Продължавам да гледам серията  и ще се опитам да не влизам да споделям при всяко възмущение, че сигурно ще изпиша темата.Satisfied

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 20:23 от oncee

# 653
Нина, много точно казано. Сарп няма реална преценка и представа за живота. А това, че крещи, само показва колко слаб е като човек. Крещенето е един от изразите на слабост. Крещейки, човек всъщност казва: "Ето ме, вижте ме колко съм слаб!". Онче, ти също си много права. Не знам дали са го планирали от самото начало или се водят по зрителските настроения и симпатии, но сценаристите изградиха един образ на Сарп, пред който има само два възможни изхода - или да бъде занулен, или да се предаде в полицията и всичко да приключи. Аз лично не виждам бъдеще в героя му. Уви, доколкото мернах в Инстаграм, екипът все още снима сцени от харема на Сарп. Тоест, най-малкото и в следващата серия действието ще се развива там. Е в повечко ми идва на мен вече, наистина.

Сега се сещам, че прочетох и друг възможен вариант за капана, който скрояват на Ариф. И аз не видях добре какво точно намират в кафенето му полицаите, но прочетох предположения, че е пистолетът, с който беше убита Йелиз. И сега си спомням как Ариф стоеше пред блока, целия в кръвта ѝ. Да не би да се опитат да прехвърлят вината върху него? Въпреки че Хатидже и Джейда бяха свидетелки на случилото се и биха го защитили, ако тази теза се окаже вярна.

Не че нещо, но май само заради линията Емре-Ширин все още изпитвам интерес към сериала. Разбира се, ще очаквам да се заформи и любовен триъгълник с участието на Джейда. В тази серия обаче новите общи сцени на Емре и Ширин ми харесаха много. Според мен определено си отиват и ми е любопитно да ги видя заедно.

# 654
  • София
Ончее, споделям всяка твоя дума! Аз днес цял ден чета рускините и се възмущавам заедно с тях. Тези, които бяха твърдо за Сарп /бяха малко/ днес мълчат, а една две пишат с недомлъвки. В тази серия образа на Сарп окончателно се срина. Сценаристите и актьора  показаха Сарп в крайно неприемлива и отрицателна роля. До сега аз лично го съжалявах, въпреки, че  не го харесвах, но сега смятам, че е недостоен, дребен, страхлив човечец, без чувство за мярка в отношенията си с хората и с жените си. Още един куп пороци мога да изброя, но всички ще ги видят и усетят. Онче хубаво е, че пишеш и по този начин обменяме възприятията си. Аз също тази вечер преповтарям някой  сцени, защото при първо гледане не всичко съм разбрала. Приятно гледане на серията, хубава вечер и до скоро. Flowers Four Leaf CloverFlowers RoseFlowers Four Leaf Clover

# 655
  • София
Сериали, привет!
Сега видях, че и ти си писал докато споделях с Ончето отново за сринатия за мен образ на Сарп.
Благодаря ти, че винаги казваш по нещо ново и важно. Три пъти гледах откъса в който намериха подхвърления пакет в кафенето и вече съм убедена, че е пистолет, а не както мислих - наркотици. Интересно  кой иска да го натопи.  Най-видимо е да е Сарп. Но както в "Стани богат" отговора за сигурната сума е  най-нелогичен. Ако бяха наркотици логично беше да са хора изпратени от него. Ако това е  пистолета с който е убита Йелиз, той или е бил в хората на Назир, а защо те ще го подхвърлят на Ариф,  или е намерен от човека на Мунир. Какво ще излезе не ми е ясно, но дано не пострада Ариф.
Сериали, а пък на мен хич не ми се иска Емре да се забърка с шантавата Ширин. Тази откачалка не заслужава това хубаво и добро, както изглежда момче. Хич не го заслужава! Ама нали знаем, че хубавите круши свинките ги ядът. Дано не стане така. Хубава вечер и до скоро.Flowers Four Leaf CloverFlowers TulipFlowers Four Leaf Clover

# 656
  • На изток от рая...
Aз не видях кое му беше толкова отрицателното на Сарп в този епизод, но щом казвате...
Нали никой не е вярвал, че ще й остави децата ей така с лека ръка и ще я пусне да си ходи. Децата не са предмети и те не са нито на Бахар, нито на Сарп. Двамата са родители и имат равни права да бъдат с тях и да се гриват за тях. Аз ако бях на мястото на Сарп щях да съм много по-зла след всичко, което му се е стоварило на главата през последните години. Най-малкото нямаше да пусна Ариф без да му фрасна един, дето прави изказвания без изобщо да знае за какво става въпрос и какво е преживял ... Както се казва - ,,Не съди някого ако не си извървял пътя му, обут в неговите обувки". А Ариф не за първи път подхвърля това за ,,богатата" жена и то пред Бахар, без  изобщо да познава и никога да не беше чувал за човека насреща.

Понякога си мисля, че не гледаме един филм или може би не разбирам добре руски...
Суат не каза на Сарп, че не може да разчита на парите му вече, а че Сарп си има достатъчно свои пари. Аз също помня, че и Пъръл беше казала същото назад в сериите. Явно е вложил парите от застраховката, както си мислеше да направи още преди инцидента. Това поне разбива теорията, че е с нея, заради парите и, че си живее супер с нейните пари добре изглеждащ и добре облечен.

Честно казано вече и аз започвам да искам Сарп да го гръмнат, та да има щастливи Арифови фенки, а как ще са Бахар и децата, не е важно.
За мен в цялата тази ситуация нито Сарп, нито Бахар могат да са истински щастливи и да продължат живота си все едно нищо не е било, независимо дали ще са заедно или разделени. Няма как да стане, или ако стане ще трябва да мине много, много време. От тук нататък просто нищо няма да е същото.

Ако наистина Сарп е подхвърлил нещо на Ариф ще е много разочароващо за мен, но няма да се изненадам и това да скроят сценаристите. Аз бих искала да ни покажат и Ариф в безнадеждна ситуация, в такава, в каквато беше и Сарп, за да видим как постъпват истинските мъже. Само че едва ли ще го ,,измъчат" чак толкова - смъртоносно ранен, преследван от маниак мафиот. Най- вероятно ще постои малко в затвора и „тормозът" му ще свърши, все пак в този сериал не са ни показвали още задължителния турски затвор.

Джанер наистина не е особено убедителен на моменти в тази роля, но Аху го бие по всички параграфи и за мен печели приза за една от най-слабите турски актриси, които съм гледала.

# 657
Честита Баба Марта на всички ви! newsm51
Цитат
Суат не каза на Сарп, че не може да разчита на парите му вече, а че Сарп си има достатъчно свои пари.
Вярно е, поне по руския превод. И добре, че го написа, защото аз например го бях пропуснала този момент. Peace
А по темата -
Цитат
Нали никой не е вярвал, че ще й остави децата ей така с лека ръка и ще я пусне да си ходи. Децата не са предмети и те не са нито на Бахар, нито на Сарп. Двамата са родители и имат равни права да бъдат с тях и да се гриват за тях.
- искам да кажа, че грижата за децата и пускането на Бахар да си ходи са две различни неща. В интерес на истината, дори и в ненормалната обстановка в тая къща, Бахар не си позволи да настройва децата си срещу Сарп. Опитваше се да запази образа му в представите им, да ги предпази от скандалите. Е, Нисан схвана абсурдността на нещата бързо, Дорукчо съвсем логично е объркан. Проблем има и той е в това, че Сарп в положението, в което е, не може да постигне това, което има като представа за семейство. А той не иска просто да се грижи за децата си, той иска семейството с Бахар и 4 деца. (Суат много уместно му каза - искаш децата, но не искаш Пъръл). Вече и Бахар не го иска и недвусмислено му го заяви. В тоя случай и формално, и човешки Сарп няма право да ги държи насила при него.
Що се отнася до сравнението между Сарп и Ариф, и Ариф има тежка съдба - с един баща, който го предава непрекъснато; майка - дълго време на легло; жена, която също го е предала, живее с минимум средства... Но ... сериозни грешки по отношение на хората около себе си няма.(Само той между другото разбра що за човек е Ширин и от раз я отряза  Grinning) Така че, изпитания има и в живота на двамата. Как ще се реагира на тях обаче, е въпрос на характер.
Накрая, доколкото ти опонираме, ние сме фенове на Бахар. И филмът си е за нея, за Жената, която се пребори с много по-тежки от Сарповите премеждия. И въпреки това, има реална представа за случващото се и умее да взема решения за себе си и за децата си.  

# 658
  • София
Катя, привет!
 Честита Баба Марта и от мен и с най-хубави пожелания за всички!
Катя отразих мнението ти като полезно, но искам и да ти благодаря за много точния анализ и великолепно изразеното ти становище за сериала. Може би не мога така точно да се изразявам, а  някога "пресолявам супата" и за това подкрепям и се радвам на поставете ти. Всичко добро ти желая.Flowers Four Leaf CloverFlowers TulipFlowers HibiscusFlowers RoseFlowers Four Leaf Clover

# 659
  • На изток от рая...
Katya,

несравними са съдбите на Сарп, преди инцидента, и Ариф. Ариф може да е имал не дотам грижовен баща, но го е имал. Имал е и добра майка, това си личи по отношението му към нея, която едва ли цял живот е била на легло, имал е и дом. Сарп имаше майка алкохоличка и доколкото помня от малък е живеел сам, а в последствие и по домове. И пак беше успял да стане добър човек. Той именно затова така се е вкопчил за Бахар, защото в неговите представи тя не е просто Бахар, тя е Любовта, Семейството, Домът - всичко това, без което е израснал и за което е мечтал от както се помни.

Като казах, че Ариф не е преживял нищо нямах предвид, че е живял охолно, но не е имал такова сътресение в живота си, което да го обърне на 180 градуса.

Аз също се надявам, че Сарп ще прумее, че ситуацията е абсурдна и не може да продължи вечно. Но все пак трябва и време, за да проумее, че нищо не е същото, защото животът му пак се обърна на 180 градуса. Бахар беше загубила само мъжа си, той беше загубил и жена си и ДЕЦАТА си, парите не могат да компенсират това.

Ситуацията в момента ми е патова и за двамата, не знам какво ще измислят сценаристите.От писанията ми излиза, че съм на страната на Сарп, но не е така. Просто се опитвам да съм обективна, а не да съм на нечия страна, защото в живота нищо не е само черно и само бяло, не искам и в сериала да е така, защото това не е приказка, а пресъздаване на реалния живот, поне така ми се иска да е...

Общи условия

Активация на акаунт