Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 58 690
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
christine95, това няма нищо общо с ФМ - на нея се оглеждат всички органи и дали са налични аномалии. продължава средно 20 мин. поне, ако не е налице проблем. За мен лично е особено важна първата, тъй като се вижда състоянието на нухалната транслуценция, което може да е първичен симптом за Синдром на Даун. И докато БХС е повече статистика, то един добър специалист ще може да ти каже дали вижда проблем още на този етап, така че първата ФМ ми е по-показателна от БХС лично за мен, въпреки че при БХС взимат предвид данни от ехографското измерване.

# 721
Повечето наблюдаващи не са специалисти по ФМ. Според мен ще те насочи къде да отидеш за ФМ между 19 и 22 седмица. Повечето направо казват къде да отидеш. Може би някое момиче от Варна също ще каже тук от кой е останала доволна.

# 722
Благодаря ви много,ще чакам някоя варненска мама да ве включи. Наистина ще ми е една идея по-спокойно. Днес ме претупаха доста на прегледа,единственото нещо,което ми каза е,че бебчо е 46 мм. Снимката е доста   размазана,въобще нямам реална преценка как трябва да изглежда...

# 723
Не всеки преглед е ФМ, въпреки че моят АГ гледа ужасно много неща на нормалните прегледи, на ФМ се гледат по-обстойно сърце, крачета, глава, органи. Мисля че бях намерила едно клипче в Ютюб какво представлява ФМ и го гледах преди прегледа ми, за да знам дали не ме пързалят, тъй като това ми е първа бременност. Мисля че 2та ФМ е с най-много замервания. Ето едно подобно такова клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=BAGB_QQqCYo

# 724
Здравей Кристин. Simple Smile
Аз съм от Варна и ходя на фм в Добрич при д-р Стоилов. Прегледа струва 80лв, а час се запазва онлайн. Първата се прави до 13+6г.Изключително много съм доволна, обстоен преглед, всичко обеснява и замерва и дава папка с таблички за това кое на каква г.с. отговаря (сърце, ръце и т.н) Напиши в гугъл Красимир Стоилов. Мога да кажа, че апаратурата му е като на Сигридов и Чавеева в Сф и в област Варна и самата Варна няма по-добра апаратура и специалист.

# 725
Благодаря ви много,ще чакам някоя варненска мама да ве включи. Наистина ще ми е една идея по-спокойно. Днес ме претупаха доста на прегледа,единственото нещо,което ми каза е,че бебчо е 46 мм. Снимката е доста   размазана,въобще нямам реална преценка как трябва да изглежда...
Аз ходих при Балев в клиника Темелков, доволна съм, прегледа е 80 лева за първата ФМ, и после е по малко. Другия много добър специалист е Цонев, в същата клиника...той дава и запис на диск по желание.
При кой се следиш?

# 726
За пол или подробен преглед не ти е необходимо нищо друго освен 2Д и опитно око ✌
На мен всеки преглед ми взимат измервания като при феталните морфологии и ми пускат доплер. За наш кеф пускат всеки път и 4Д от където ни вадят снимки, като не плащам допълнително абсолютно нищо.
Следя се при Др. Сигридов в София.

# 727
Благодаря на всички за бързите отговори. Следя се при д-р Даниела Василева в гр.Провадия,но тя преглежда и във Варна ,мисля че в клиниката на д-р Уалид.

# 728
Аз писах, писах и се изтри всичко как да е.  Blush  christine95  във Варна специалисти по ФМ каквато е примерно Чавеева в София няма има АГ лекари с много хубава апаратура карали курс за ФМ и специалисти по образна диагностика. Балев е такъв So Lucky* ти е казала колко е при него прегледа, аз също при него ходих, работя със лекари различни специалисти, и те него ми препоръчаха. Сега от всички има доволни и недоволни, и от него и от другите, но и за пол и за евентуален проблем са ти казали стига 2Д и опитно око, другото супер апаратура 3Д, 4Д не че е лошо ама важно е кой го гледа от другата страна на апарата.
За Балев конкретно не е някой бърборив да ти обяснява за всяко пръстче по отделно на теб той пак си ги гледа, знам че се дразни ако първия ти въпрос е какъв е пола, ще ти каже просто за него други неща са важни. Аз бях при него на втората ФМ в 19-20 г.с. каза че бебето било идеални размери да му измери всичко важно за този момент. Той специално не ти показва екрана ти не го виждаш, то не е и това целта на ФМ, мъжа ми гледа и каза че то и не се вижда така образ цяло бебе ами професора си гледа зумирани нещата, които го вълнуват.     

На този етап според мен няма смисъл да ходиш на 3Д/4Д то плода не е развит достатъчно, че да видиш кой знае какво. По-хубави гледки и снимки на лице след 20 г.с. да не кажа 30-та това за лице, тези из нета дето се въртят то лице, носле, език, устни и пръстченца са след 30 г.с. 

За Яков в Майчин дом съм чувала също добри отзиви, за Давидков противоречиви( той е със много хубава апаратура и май държи най-високите цени на ФМ във Варна). За Стоилов в Добрич, много момичета са доволни и апаратурата му е много на ниво аз мислих първоначално при него да ходя, но както писах консултирах се с колеги и ме отказаха.   

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 14:36 от Josefine

# 729
Някой запознат с диета при гестационен диабет или риск за такъв? Дали може да се консумират плодове?

# 730
Може в ограничен грамаж и се избягват плодове с висок гликемичен индекс. Хубаво е и да е диагностициран със сигурност гестационния диабет не само на база малко ти  е висока захарта край диабет е.

# 731
  • Пловдив
Някой запознат с диета при гестационен диабет или риск за такъв? Дали може да се консумират плодове?
В много ограничени количества и не сладки плодове, по същия начин е с варивата - по един път на ден малко количество и пълнозърнест хляб, да се избягват всички продукти съдържащи захар, включително и мед. Това ми беше дадено като  съвет от ендокриноложката.

# 732
  • Варна
Момичета,здравейте! Бременна съм според Аг в 12 г.с,според календара ми в 11 г.с + 5 дни,както и да е ,5 дни не са от голямо значение. Днес бях на преглед и ми взеха кръв и урина,вагинален секрет и кръв за биохимичен скрининг. Попитах за фетална морфология,при което ми отговори,че всеки преглед е фетална морфология,но аз имах предвид с 3д ехограф. Можете ли да ми кажете в коя седмица мога да отида и евентуално да видя пол и кога са ви я правили на вас. Също така има ли мами от Варна,защото явно ще трябва да ходя при друг лекар,за да види по-обстойно?
Няма как да не са направили обстойни замервания щом са взели кръв за БХС, просто АГто не ти е обяснило подробно. Имай впредвид, че през декемри проф Балев ще преглежда само на 11.12 и 13.12 в клиника Темелков, като трябва да се запишеш в петък ( 08.12) сутринта. Първата ФМ е 80 лв, а другите са по 60 лв. Апаратът е 4D, но самата диагностика я прави на 3D. При нас първия път беше много разговорлив и се майтапеше, показваше на ММ кое какво е, докато на втората ФМ пак говореше, но не толкова словоохотливо. Ако очакваш ти да видиш нещо по време на прегледа, откажи се, но ако го правиш за твое спокойствие, че те е видял специалист по образна диагностика, го препоръчвам.

# 733
Много ви благодаря! Исках да видя на по-хубава снимка бебчо,да видя пол,ако реши да се покаже. Имам един аборт и ми се струва страшно много време един месец за да ме погледне отново аг и да ми каже дали всичко е наред,след малко ще ви прикача снимка,за да видите че почти нищо не се вижда Simple Smile

Това е снимката. Не е много хубава и не ми се и обясни естествено,надявам се да се притеснявам излишно.

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 16:13 от AnMary

# 734
Полът се вижда на 2Д✌
ФМ и други измервания също се правят на 2Д.
Как ще види сърцето, камерите му, как ще измери бедрена кост и тн, на 3 и 4Д?!

Общи условия

Активация на акаунт