Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 59 987
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Аз лекциите за кърменето ги пропусках, бях убедена, че няма да кърмя. Сега минавам през този етап на сляпо. Дано се справям Wink

# 136
Аз си избирах лекциите, които да посещавам в завивимост от това в което се чувствам по-несигурна. А сега се записахме за училище за родители с основните теми, които да помогнат основно на мъжа ми, тъй като ще сме основно двамата и се надявам да ми помага и да се чувства по-уверен.
Физиология на раждането .Техники на раждане
Какво се случва в родилната зала?
Къпане на бебето.Първи грижи у дома
Масаж и гимнастика на бебето
Обличане ,разходки ,закаляване на бебето
"Малки" инфекции при новороденото - най-честите проблеми при бебето, жълтеница, колики, рефлукс, запек...
Мисля, че минаването през тези теми ще ни направи по-уверени, не че няма да се справим без тях, отгледала съм племенника ми и знам основното.
Много полезна ми беше лекцията за кърменето и мисля, че всяка бъдеща майка, би трябвало да се посъветва с някои било то на лекция или акушерка, педиатър или някой друг.

# 137
   Аз на лекции за бременни относно къпане, процеси в родилна зала, обличане, разхождане  и т.н. не мисля да ходя, не са моето нещо.
   Проучвам обаче кога ще има курс по "Първа помощ за бебета и малки деца" във Варна, организира ги училище по първа помощ ако не се лъжа. Тези курсове са платени 40лв. -50лв. (за целия ден - 5 уч. часа), но според мен това е нещо наистина полезно, защото инстинкта е хубаво нещо, но в дадена ситуация първата реакция е противопоказна. Ще видим и какво ще се показва, все пак де може да се окаже загуба на време и пари   Laughing Хубаво е човек да знае как да реагира в различни ситуации без да се прави на лекар разбира се. Аз съм била доброволец в Младежкия червен кръст и много полезни неща и техники знаех, но минаха десетина години и съм позабравила определено.     

# 138
На мен пък много ми харесва. Има мостри, има томболи, има полезни неща,които да научиш. Даже и от рекламите си има полза.Аз така разбрах за какво точно е тази помпа и си харесах и марка,че даже я взех и с намаление точно благодарение на такива лекции. А това със плашенето не го разбрах...

# 139
И аз ще се включа по темата с лекциите. Аз излязох доста рано болнични и си походих по доста лекции, защото ми беше някакво занимание и разнообразие.  Та плюсовете за мен са: наистина можеш да научиш някои "хитринки" в различни аспекти от отглеждането; събираш много мостри на козметика, които са си полезни и така можеш да си спестиш бързането с купуване на козметика, която не знаеш дали ще се понесе от кожата на бебко; можеш да си изградиш мнение какво на теб ти допада като продукти и подходи на къпане,хранене и гледане на Бебко - абе като цяло можеш да направиш информиран избор. Не казвам, че това не става и с четене в интернет,но по-трудно се отсява информацията, поне според мен. Една майка казва как за нея най-добрия подход е еди кой си,някой друг напълно го отрича и т.н. Според мен най-големите минуси на тези лекции са: рекламирането наистина идва малко в повече,на мен особено неприятни ми бяха компаниите за стволови клетки - имах чувството, че постоянно си играят със съвестта на хората, а за тях това си е просто бизнес; другият минус е, че като ходиш като мен на прекалено много различни лекции, накрая лекторите си противоречат един с друг и то по някакви безумни теми като например в каква посока се почистват очичките на детето, а да не говорим за по-наболелите въпроси Grinning

# 140
Напълно съм сугласна с pan! И от мострите съм доволна  и от разните идеи, които са ми давали. А и там сме друго обшество. Ако се събереш с приятелка, която не е на тая вълна има да пуфти, да се дразни, че ти мислиш все за бебешки чудесии. А там си обсъждаш и колики, и дрехи, и памперси и нещата в памперсите Simple Smile
Наистина на момент става тегаво откъм реклами. Ама много тегаво!! Един път ни се струпаха от нук, Тьопфер и още някакви. Ей, направо изпуших на втория час. Даже имаше една за застраховки ли беше, за влог ли.. и до ден днешен не разбрах.

# 141
А това със плашенето не го разбрах...
Ами, ако не кърмиш какви ужасни минуси са детето, а за теб още повече...
Ако не замразиш стволови клетки, как лишаваш детето от лек за милион болести...
и други глупости, които не ми се коментират...
За мен най добре да е да имам близки приятелки раждали скоро и в час с реалността, иначе мострите са в помощ съгласна съм. Peace

# 142
Всеки си има мнение - факт. Според мен е разнообразие от всекидневието, възможност за движение, да се срещнеш с хора. Най - добре да се посети подобно мероприятие и от лична гледна точка да се прецени - за мен ли е, или не.
От друга страна не подкрепям мненията за съвети, получени от приятелки. Всичко е индивидуално и за един работи едно, за друг - друго. Мненията на специалистите, дори получени от книга, са по - ценни според мен, защото са по - обективни.

# 143
Отделно, че има приятелки , дето така дават съвети , че ако не ги спазваш си най- черния човек на света!! Та, всяка приятелка е права за себе си. Аз не търпя някой да ми се налага!!

# 144
Аз нямам приятелки които ми се налагат, дори близките ми не ми се налагат. Питам за мнение по даден въпрос, споделят, аз решавам кое взимам като съвет и кое игнорирам. Освен това има лични неща които се питат на 4 очи, в такива случаи е най добре консултант, приятел, близка роднина...на тия лекции бих ходила да се забавлявам, ако ми е до това, но не и да разчитам на 100% че информацията им е меродавна.

# 145
И аз нямам такива приятелки. А и споделям с 1-2, които са ми близки и ще ми дадат съвет без да се налагат. В общи линии си говоря на тази тема с приятелки, които имат деца, с които ми приятно общуването, не ме натоварва и знам, че ще се разберем. Съответно и аз тях не ги дразня или натоварвам, че питам за други бебешки неща, на една вълна сме. Дори и да не се съобразя с техния съвет, нито ще получа упрек, нито натякване, нито пък това ще се превърне в някаква постоянна тема, просто не сме такива характери.

# 146
Момичета, усещам, че започвам да се разболявам. Имам болка в гърлото и носа ми е напът да се запуши, а нещо и глава се опитва да ме боли. Кажете някои неща, които мога да направя, че с личния лекар скоро няма да се видим. И как да си следя температурата без термометър, че този вкъщи се е счупил... Persevere

# 147
Температурата-с целувка друг човек може да прецени.
Лекарства-аз пих вит. С ампули 2пъти х500мг, чай с мед, инхалации, хомеопатия..., биозин мама също го препоръчват, но него не съм го пробвала.

# 148
  • Телиш/Плевен
Момичета, усещам, че започвам да се разболявам. Имам болка в гърлото и носа ми е напът да се запуши, а нещо и глава се опитва да ме боли. Кажете някои неща, които мога да направя, че с личния лекар скоро няма да се видим. И как да си следя температурата без термометър, че този вкъщи се е счупил... Persevere
Тъй като мразя хапчета, прахчета и други такива, ги избягвам винаги когато мога. За главоболие ми помага горещ душ (но при бременност нали не е много препоръчителен, така че може да е просто приятно топъл). За болно гърло взимам по няколко лъжички мед, като го гълтам много бавно (идеята е да стои колкото се може повече на гърлото). Лукчета също ми помагат. За запушен нос ми помагат люто и чесън (лютото май също не се препоръчва по време на бременност, така че остава чесънът).

# 149
За гърлото - гаргара със сода за хляб и вода, или обтриване на гърлото с мед и сода за хляб разбъркани в равни количества.
За носа - по една капчица витамин С.
Гореща пилешка супа (бистра като бульон) преди да си легнеш да спиш или през деня.

Общи условия

Активация на акаунт