Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 60 017
  • 742
  •   2
Отговори
# 645
Може и да е заради наближаващата дата на МЦ, но може и да е нещо друго, например леко отлепяне.
Най-добре не се наблюдавай сама, а отиди да те погледнат на ултразвук.
Така и ти ще си по-спокойна.

# 646
Може и да е заради наближаващата дата на МЦ, но може и да е нещо друго, например леко отлепяне.
Най-добре не се наблюдавай сама, а отиди да те погледнат на ултразвук.
Така и ти ще си по-спокойна.
Много ти благодаря за отговора!  bouquet Звънях на лекарката, чак в понеделник ми е часа и до тогава няма да работи...

# 647
При БХС ми взеха кръв и на следващия ден ме гледаха с видеозон и на база това издадоха заключение, но аз мислех че това е една процедура, както и да е. Значи, до края ми остава още една ФМ и това е. Ще я направя за собствено спокойствие, въпреки че всичко върви добре, но много хора наистина я пропускат, всеки може да реши и прецени.

Иначе сега пия само магнезий по 2 пъти на ден, често забравям сутрешния и Пренетал, там има фолиева и не приемам допълнително. В началото пиех само фолиева.

Слънчице777, отиди на лекар. Аз също имах леко розово зацапване, много си бях изкарала акъла, гледа ме за отлепяне - нямах. Изписа ми нош-па и дуфастон за 10 дни, не съм си седяла в нас да лежа, но въпреки липсата на някакви симтопми пих хапчета, явно за да се преосигури. Може да е леко отлепяне, може и като при мен нищо да не е, само лекар може да ти каже.

Казвали са ми, че и кръст не е нормално да те боли в ранните седмици, ама мен си ме болеше, сега също, има дни в които е доста кофти.

# 648
Слънчице777, щом не можеш да посетиш лекар, вземи Но-Шпа, за да предотвратиш спазми и почивай, ако можеш предимно лежи. Не вдигай нищо тежко и не се натоварвай до прегледа.

# 649
Слънчице777, щом не можеш да посетиш лекар, вземи Но-Шпа, за да предотвратиш спазми и почивай, ако можеш предимно лежи. Не вдигай нищо тежко и не се натоварвай до прегледа.
Благодаря момичета!
Аз пия но-шпа и лежа почти постоянно. Дано всичко да е наред!

# 650
Благодаря момичета!
Аз пия но-шпа и лежа почти постоянно. Дано всичко да е наред!
Ако кървенето се усили, винаги можеш да отидеш в спешен кабинет за един преглед, няма да те върнат.
Дано всичко е наред, и не се наложи. Peace

# 651
Момичета към края на 12-та седмица съм и днес адски много ме боли кръста. Целия... Гледам, че пишете, че не е много добре това. Чудя се дали да звъня на лекаря... Дали за всяко нещо трябва или ако се влоши. Какво ще ме посъветвате?

# 652
Михаела, не знам какво да те посъветвам - явно е, че е индивидуално, мен към 12 г.с. вече си ме болеше стабилната по няколко дни, че и в по-ранни седмици. Аз всеки път забравях да кажа на АГ за това, защото на пргледите все ми беше минало. Ето преди 2 дена направо ме сцепи, вече уж е нормално. Както го усещаш - ако те притеснява, звънни пък, какво толкова.

# 653
Слънчице, виждам че си от Търново, потърси там някой спешен кабинет, би следвало да имате в болница, където има родилно отделение и не могат да ти откажат, така хем и ще си по-спокойна.

# 654
Момичета днес бях на преглед и АГ ми каза че бебето е голямо и нямам мн води иначе плацентата била озряла. Даже ме бърка да види бебчо дали е слезнал надолу.Има ли и др като мен? В 39 седмица съм.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 18:06 от simona91

# 655
Сигурно обмисля да родиш със секцио

# 656
Ти си съвсем навреме за раждане. Какво те притеснява?

# 657
Ти си съвсем навреме за раждане. Какво те притеснява?
       притеснява ме това че още не е слезнало надолу а и тези води нали са малко

# 658
Бебето може да слезе надолу в деня, в който започне раждането. Ако водите са притеснително малко щяха да ти назначат дата за секцио. Според мен няма за какво да се притесняваш.

# 659
Мерси за отг. Наистина се бях притеснила Blush

Общи условия

Активация на акаунт