Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 65

• 129 930
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Някой да има опит или информация за някаква инжекция, която поставят в яйчника за да го "събуди"?

Това в Надежда ли ти го предложиха?

Да, но преди година и тогава ми казаха, че го прилагат от скоро и аз се отказах. Нещо ме хвана страх 😶

# 376
Някой да има опит или информация за някаква инжекция, която поставят в яйчника за да го "събуди"?
Да, има такава процедура. Веднъж акушерката коментира за нея пред Стаменов за мене, но не са ми правили или да е била по време на пункция и да не съм усетила.

# 377
Поне за мен липсата на информация е голям проблем. Когато ти предлагат да ти правят нещо трябва да знаеш поне рисковете и ползите, за да вземеш решение. Стаменов е натоварен и обяснимо няма как да ни ограмотява, акушерките избягват да дават мнение и с право, не са лекари. Ако кутията за препоръки още седи ще го напиша и ще го пусна там. Дано да ги четат тези неща.

# 378
Момичета, колко струва ERA тест в болница Надежда? Там ли извършват анализа или изпращат взетата проба за анализ в чужда лаборатория?

# 379
  • Пазарджик
Здравейте!Знаете ли кога др.Стаменов ще е на работа?

Здравейте, незнам в какъв смисъл питате кога е на работа, но всеки ден е там, аз ходих тази седмица през ден при него следим фоликуметрия( и днес заобяд имам час също). Ще ми прави биопсия на 5ти от О.
Питам,защото ноември месец ми казаха,че има дълго отсъствие от 10-15 дни и затова ме преглежда др.Чапанова в неговия кабинет!!! Утре също съм на преглед при нея!

# 380
Знае ли някой как обозначават ембриолозите качеството на ембрионите. Дали е стандартната с буквите А,В,С. Някой имал ли е въобще такава информация!!!

# 381
Не, няма обозначаване.Когато ти се обадят ембриолозите ги попитай как е качеството.

# 382
  • София
до 3 ден пишат броя клетки, на петдневните пише бластоцист или бластоцист с клетки.
но по телефона ако ги попита човек може доста да обяснят.

# 383
Някой може ли да ми каже колко е забавянето днес при др Цветков?

# 384
Здравейте момичета, миналата  седмица в началото ми беше трансферът, на две 3-дневни ембриончета. Трансферът отне малко повечко минутки и ми се стори, че докторът срещна затруднение по време на трансфера. Каза, че съм имала глух отговор на матката, нямам представа какво е това, на моето среснато изражение, каза да не се притеснявам, че всичко било наред, на тръгване каза, че въпреки всичко се е получил хубав трансфер. При изваждане на катетъра, по него сякаш имаше кръв, иначе кървене след трансфера не съм имала. Чета разни неща за трудните трансфери и как процедурата била обречена на неуспех, и въпреки че не мога да преценя доколо моят беше труден, ужасно се притеснявам това да не е прецакало нещата. Исках да ви попитам, на някоя от вас случвало ли се е подобно нещо и резултатът да е бил положителен все пак ? Confused

# 385
Marie-Laurie,  не се притеснявай, след като докторът е казал, че в крайна сметка е минало добре. На мен при последната стимулация също ми се стори, че отне по-дълго време от предишните пъти и сякаш докторът пробва веднъж-два пъти поне. Притесних се, но нищо не попитах. Докторът изгреждаше спокоен и усмихнат накрая. И сега, след този трансфер, за първи път съм бременна в живота си. Още не смея да се радвам, защото не сме видяли сърчице, но поне имплантация има със сигурност. Затова отхвърли черните мисли и бъди сигурна, че всичко е наред! Simple Smile

# 386
Marie-Laurie, при мен по време на трансфера голямо ръчкане падна. Персенска и акушерката си говореха, че били загубили ембриона, а, не, там бил (очевидно те знаеха какво правят, но чувах разговора им и се плашех). И ей го, на! "Резултатът" до преди 15 минути подскача върху леглото, не искайки да заспи. Не се тормози излишно, нали и лекарят е казал, яе трансферът е бил добър!  bouquet

# 387
Здравейте, аз се включвам малко с може би глупав въпрос> Но др Персенска винаги ли е така лаконична на първи преглед, мина за 5 мин сигурно, очаквах малко повече да говорим, не че съм недоволна, но все пак за първа консултация мислех, че ще е повече време. Накак си много набързо премина през изследванията ми, наистина закъсняваше с графика, постоянно влизаха хора и беше много заета, но все пак всеки път ли е така.

# 388
  • София
така е, тя не говори много.
питаш каквото те интересува.
отговаря, ама съвсем кратко.

# 389
  • София
То ако не знаеш какво гледаш и цял ден да гледаш изследвания... все тая.
Не говори много, но знае какво прави.

Общи условия

Активация на акаунт