Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 65

• 129 541
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Дам ще се опитам да обобщя Simple Smile
отменя се условието за ФСХ 12 или по точно се заменя с изискване за АМХ минимум 1
вече ще се финансират генетични аномалии, жени с онкологични заболявания както и естествен цикъл и замразяване
при опит по фонда трябва да се използват всички ембриони, независимо дали фреш или зет и ако няма бременност, чак тогава се подава за втори/трети опит

ами на мен това ми се стори като най важно и това съм разбрала, имаше и разлики в кандидатстването и на самите клиники, но аз лично не им обърнах такова внимание

# 616
Срока за използването и е една година.упоменато е.

За получаване никъде не е упоменато, защото това зависи от бюджета който ще бъде отделен съответната година за фонда, а както знаем той не е една и съща цифра всяка година.

# 617
така разбрах доктора той каза "има едно много хубаво лекарство ще ти го изпиша" а в манипулационната като ги питах ми казаха че с това лекарство действа добре -има жени които не са правили  яйцеклетки  а сега вече правят по една две ,аз съм с лошо качество на  яйцеклетките .
    Ясно.Благодаря ти.Кога те очаква нов опит?

Кристи и аз като теб нищо не разбрах- kjhjfgfdhg  Satisfied

# 618
Благодаря, Пух!

# 619
Герда, би ли споделила на каква доза прогестеронови инжекции беше, и освен тях вземаше ли утрогестан и кринон гел?
Другото което ми прави впечатление е, че Пролутекс се бие подкожно а Прогестана се бие мускулно.

Благодаря на момичето което качи линка от Държавен вестник, ще бъде от полза на всяка една от нас. Blush

# 620
Успех .Ще чакам да споделиш как се развиват нещата

# 621
Благодаря дано всички имаме успех !!!

# 622
  • Sofia
Някой по запознат може ли да ми каже, според новите условия за кандидатстване по фонда, колко трябва да е стойността на АМХ, по малка от 1 или по—голяма?

# 623
  • пазарджик
Амх трябва да е по-високо от 1.

# 624
Здравейте на всички! Първо искам да пожелая успех на всички през новата година. Нова съм във форума и въобще в инвитро процедурата и имам няколко въпроса. Предстои ми ЗЕТ, но с др. Персенска решихме да направим още една пункция преди това, тъй като не се знае какво ще стане при размразяването на ембрионите (имам два замразени ембриона). 1. Може ли да се направи трансфер на един пресен и един замразен ембрион? 2. Задължително ли е да се размразяват ембрионите или може замразени да се трансферират? 3. С колко ембриона обикновено правите трансфер? Извинявам се ако въпросите ми се повтарят и вече сте отговаряли на тях.

# 625
Замразените се размразяват преди трансфер. В тази връзка, може да са от различна "реколта", но са задължително размразени. Обикновено се прави с два, но винаги можеш да коментираш с лекаря ти какво и как искаш.

# 626
Благодаря Cristi!

# 627
Моля и успех!

# 628
Здравейте момичета, утре сутрин ми предстои пункция на естествен цикъл. През нощта се събудих от различни въпроси. Ще се радвам който е минал по този път, ако може да ми отговори:
1. Викат ме за пункция в седем и петнайсет сутринта. Досега на инсеминациите съм чакала минимум по два часа. Има ли такова забавяне и при пункцията? Притеснява ме докато чакам да не настъпи овулация... Таймирали сме я вчера с Цетротид в 17 ч. И Прегнил в 23 часа.
2. Много ме притеснява упойката. За първи път ще ми сложат пълна упойка. Предполагам, че е изчислена да действа около 15-тина минутки. С инжекция ли се поставя или ви дават да вдишате нещо? Как се чувствахте след като се събудихте? Сънувахте ли нещо?
3. Къде стои чантата ви докато сте под упойка?
4. Доколкото разбрах мъжът ми ще даде материал едва след като се види дали от фоликула е извадена яйцеклетка, така ли е ?
5. Ще му дадат ли да се качи при мен или след като даде материал ще чака долу?
6. Кога заплащате пункцията и оплождането- преди или след процедурата?
Благодаря предварително, сигурно съм прекалено подробна, но наистина се притеснявам. На всичкото отгоре ще трябва мъжът ми да остави детето на училище и едва след това да дойде при мен. Надявам се до 8 часа да успее и да не е проблем че ще закъснее малко.

# 629
  • София
Здравейте момичета, утре сутрин ми предстои пункция на естествен цикъл. През нощта се събудих от различни въпроси. Ще се радвам който е минал по този път, ако може да ми отговори:
1. Викат ме за пункция в седем и петнайсет сутринта. Досега на инсеминациите съм чакала минимум по два часа. Има ли такова забавяне и при пункцията? Притеснява ме докато чакам да не настъпи овулация... Таймирали сме я вчера с Цетротид в 17 ч. И Прегнил в 23 часа. Иначе и тук се чака поне час, а обичайно и повечко.
Не се притеснявай за овулацията. Аз съм била доста пъти на ЕЦ и съм слагала Прегнил/Овитрел в 22 часа и до сега не е настъпвала овулация предварително.
2. Много ме притеснява упойката. За първи път ще ми сложат пълна упойка. Предполагам, че е изчислена да действа около 15-тина минутки. С инжекция ли се поставя или ви дават да вдишате нещо? Как се чувствахте след като се събудихте? Сънувахте ли нещо?
Слага се абокат и през него вкарват упойката. Заспиваш за няколко секунди.
3. Къде стои чантата ви докато сте под упойка?
Долу след като те извикат, влизаш в една стаичка. Преобличаш се - в еднократна халто-нощница (не се сещам за думата) и влизаш в съседната стая, където има залепено името ти на някое шкафче с ключе. Там си оставяш нещата и си вземаш ключа, който има прикрепен ластик, с който си го слагаш на ръката.
4. Доколкото разбрах мъжът ми ще даде материал едва след като се види дали от фоликула е извадена яйцеклетка, така ли е ?
Правилно си разбрала. Първо пунктират, мъжете чакат пред 9-ти кабинет, ако не греша и ги викат, ако има Я. за оплождане - да дадат материал.
5. Ще му дадат ли да се качи при мен или след като даде материал ще чака долу?
Ще чака долу. След пункцията минава лекарят, който я е правил - казва ти има ли извадено нещо и какво, изписва ти лекарства, ако се налага и ти дава инструкции какво ще правите евентуално. Вливат ти 2 банки разтвор междувременно през абоката и после го свалят, пишкаш и те свалят долу и те пускат.
6. Кога заплащате пункцията и оплождането- преди или след процедурата?
Пункцията се заплаща предварително на касата - има една жена, която стои долу пред кабинетите и търси по трите имена жените за пункция. После те праща да платиш на касата.
Благодаря предварително, сигурно съм прекалено подробна, но наистина се притеснявам. На всичкото отгоре ще трябва мъжът ми да остави детето на училище и едва след това да дойде при мен. Надявам се до 8 часа да успее и да не е проблем че ще закъснее малко.

Общи условия

Активация на акаунт