Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 65

• 129 542
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
 Сутринта ще те прегледат, ако фоликула е там, ще минеш през касата и ще сиплатиш за пункцията. Винаги има риск фоликула да се спука, но както казва моята лекарка “по-добре да го изпуснем, от колкото да извадим незряла Я”. Имам няколко изпускани фоликула така, но това са рисковете на ЕЦ.
 След това ще те заведат в съблекалнята, където сваляш всички твои дрехи и обличаш еднократна престилка, шапка, калцуни и чехли. Качват те на горния етаж и там заедно с другите момичета чакаш да те викнат.
Анестезията е кратка-венозна (аз никога не помня да съм сънувала нещо).
След като приключи пункцията ще те закарат в стаята за възстановяване (заедно с другите момчета) и ще ти влеят 2-3 банки. Това продължава около час. По накое време доктора ще мине и ще даде шнформация дали е извадено нещо и дали е зряла яйцеклетката.
Мъжа ти няма как да се качи горе, той ще си чака долу да му кажат дали да дава материал или не.
Опрождането, ако се състои (като манипулация) ще го платите по-късно, обикновено в деня на трансфера (дай Боже да има такъв)
Успех

# 631
  • Sofia
Вече не преглеждат сутрин дали е там фоликула или не. Направо те казват горе и там те гледат преди да пуснат упойката. Поне при мен последните няколко пъти беше така, а аз съм се с по 1 фоликул.
sheli2005, и аз съм утре на пункция:smile:

# 632
Zazu, Nandin, много ви благодаря за изчерпателните отговори 🤗
Petra, значи ще се видим с теб утре Simple Smile

# 633
Здравейте на всички! Първо искам да пожелая успех на всички през новата година. Нова съм във форума и въобще в инвитро процедурата и имам няколко въпроса. Предстои ми ЗЕТ, но с др. Персенска решихме да направим още една пункция преди това, тъй като не се знае какво ще стане при размразяването на ембрионите (имам два замразени ембриона). 1. Може ли да се направи трансфер на един пресен и един замразен ембрион? 2. Задължително ли е да се размразяват ембрионите или може замразени да се трансферират? 3. С колко ембриона обикновено правите трансфер? Извинявам се ако въпросите ми се повтарят и вече сте отговаряли на тях.
На 1 въпрос ще ти кажа че моя позната се радва на близнаци от др Персенска именно от един свеж ембрион и един размразен. След като направят трансфера не се различават по нищо.
На 2 въпрос: няма как да направят трансфер на замразен ембрион, задължително го размразяват
На 3 въпрос: зависи от доста неща. По преценка на лекаря. Моята позната която споменах първия път бяха върнали 1 ембрион, втория път 2 и роди близнаци. При мен първия път върнаха 2 тридневни , втория път върнаха 3 петдневни и резултата е едноплодна бременност. Въпреки че док ми върна 3 не мисля че имаше шанс за тризнаци. На 5 ден два от ембрионите бяха на стадии бластоцист, а третия морула. До колкото разбрах върна и трите с цел хормоните които се отделят да подпомогнат развитието на поне 1 от ембрионите. Ние бяхме с мъжки фактор.
Така че колко емб.ще върнат е изцяло по преценка на лекаря, въпреки че ти ако имаш някакво мнение винаги можеш да споделиш и да го обсъдите. Късмет!

# 634
  • София
Персенска как работи сега, цял ден или е на смени?

# 635
Здравейте,
Първо искам да пожелая на всички една щастлива 2018 година с много успешни бремености.
Аз също имам няколко въпроса към момичетата с повече опит в процедурите.
След премахване на едната тръба и друга напълно проходима при последния ми разговора с Персенска, тя каза ,че имам 2 варианта инсеминация или инвитро на естествен цикъл.
За сега съм решила да е направо инвитро на естествен  цикъл.
Въпросите са ми следните:
1. Колко максимум яйцеклетки могат да се извадят на един цикъл без стимулация?
2. Освен кръвните изследвания , правили се задължително микробиология на материала на мъжа?
3. Пункцията много ли е болезнена, може ли без упойка, аз съм с висок праг на поносимост на болка?
Благодаря предварително на всички.

# 636
Една до две се вадят обикновено, ако е без допълнително побутване с клостил и подобни. Аз съм правила пункции без упойка, търпи се. Относно мб не съм сигурна, дали е задължително.

# 637
Здравейте,
Първо искам да пожелая на всички една щастлива 2018 година с много успешни бремености.
Аз също имам няколко въпроса към момичетата с повече опит в процедурите.
След премахване на едната тръба и друга напълно проходима при последния ми разговора с Персенска, тя каза ,че имам 2 варианта инсеминация или инвитро на естествен цикъл.
За сега съм решила да е направо инвитро на естествен  цикъл.
Въпросите са ми следните:
1. Колко максимум яйцеклетки могат да се извадят на един цикъл без стимулация?
2. Освен кръвните изследвания , правили се задължително микробиология на материала на мъжа?
3. Пункцията много ли е болезнена, може ли без упойка, аз съм с висок праг на поносимост на болка?
Благодаря предварително на всички.
Здравей. Давам ти съвсем прясна информация. Днес ми мина пункция на естествен цикъл. Без стимулация се добива по една яйцеклетка месечно. Оказа се, че може ли един фоликул пункцията да се направи и без упойка. Боли съвсем търпимо и отнема 30 секунди.. след това ме оставиха да полежа, честно казано тогава ме болят повече корема отколкото самата пункция. След около час два болката отшумява напълно. Други изследвания освен вирусология не са ни искали.

# 638
Благодаря dream16! Ние говорихме в началото с док. да правим трансфер с два, така че така ще остане 🙂

# 639
  • Sofia
Без стимулация може да извадите 1 максимум 2 яйцеклетки. Като за 1-2 яйцеклетки може да минеш и без упойка/ според мен не си заслужава и упойка за 1 яйцеклетка/. За микробиология при мъжа не съм сигурна дали се иска.

# 640
Здравейте в съботния ден, мили момичета!
Имам следния въпрос - някоя от вас минавала ли е по трънливия път да си получи епикризата с опитите от Надежда и колко време ви отне? На мен вече месец и половина любезно ми отговарят, че още не е готова и подозирам, че изобщо не са почвали да я пишат и нямат и намерение  #Cussing out

# 641
На мен ми ги дават дори и без да ги искам.
На информация може да попълниш заявление или да пишеш на мейла на администрация.

# 642
Благодаря, Герда!

# 643
Здравейте в съботния ден, мили момичета!
Имам следния въпрос - някоя от вас минавала ли е по трънливия път да си получи епикризата с опитите от Надежда и колко време ви отне? На мен вече месец и половина любезно ми отговарят, че още не е готова и подозирам, че изобщо не са почвали да я пишат и нямат и намерение  #Cussing out
от 9 ноември почеат опит още нямам такава, отговорът е същия

# 644
  • Sofia
Здравейте, аз си изисках такава етапна епикриза, и се забави около два месеца. Оправданието беше, че когато я поисках беше преди лятната оъпуска и ме предупредиха че ще се забави. Звънях два пъти и ми казаха че докторитебса в почивка, а трябва те да ми я рапишат. Септември ми се обадиха че е готова и си я взех. Ще ви я направят, но и аз нз защо толкова се бави.

Общи условия

Активация на акаунт