Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 65

• 129 553
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И аз чаках около два месеца за етапна епикриза. Получих я, друг е въпроса, че е пълна с невярна информация.

# 646
Аз също я получих с 2 месеца забавяне, освен това доста от нещата не бяха така. Объркване при ембрионите в бройката и доста други неща. Когато попитах се разминаваше й информацията - уж бяха 12 яйцеклетки извадени, в епикризата пишеше 20 (къде са другите Sunglasses. От тях само 2 ембриона останаха (един свеж и един ЗЕТ) с кръгли нули. Досега винаги съм имала поне имплантация. Освен това при оплождането и замразяването/трансфера пак объркване. Много въпроси останаха недоизказани и доста противоречиви неща се казаха за 2та опита.

# 647
Информация за всички наши стимулации и опити се съхраняват. Епикризите се пишат и за др.цели, админ.персонал е недостатъчен и вероятно затова се бавят.

# 648
И аз влизам с въпрос - подадохме си документите на 09.01.2018та в друга клиника, с намерение като ни дадат заповед, да се преместим в Надежда. Но не ни искаха АМХ, а по старото - ФСХ. Незнам какво да очаквам, да си пускам ли АМХ сега и да им го пращам или да ги чакам те да го поискат, ако е нужно?

# 649
Изчакай.

# 650
Изчакай защото може и да не се наложи. Зависи с каква дата сте подали документите. Обикновено когато един закон се приеме и публикува в Държавен вестник , то той влиза в сила 7 дни след обнародването му , ако в него не е казано друго.
Ако сте подали документите преди промените, би било редно да ги обработят по старите правила.
Най- добре изчакай.

# 651
Здравейте, бих искала да попитам момичетата, минали през хистероскопия, как е било при вас, доста съм притеснена, при мен ще е с цел оглеждане на матката и заглаждане ако има нужда, имам едно секцио и докторът предполага, че може да има сраствания, пречещи на имплантацията (това след два неуспешни трансфера на бластосисти). Разбрах, че мога да ползвам болничен, какво пишат на него? Благодаря ви Hug

# 652
Здравейте, бих искала да попитам момичетата, минали през хистероскопия, как е било при вас, доста съм притеснена, при мен ще е с цел оглеждане на матката и заглаждане ако има нужда, имам едно секцио и докторът предполага, че може да има сраствания, пречещи на имплантацията (това след два неуспешни трансфера на бластосисти). Разбрах, че мога да ползвам болничен, какво пишат на него? Благодаря ви Hug

Аз бях на хистеро през изминалата седмица. Не боли, има кървене, което е индивидуално за всяка жена като продължителност. Полага се болн.лист за мах 15 дни.
Ходи се сутрин рано в клиниката и в късния следобяд си трътваш. Има и обяд. Толкова е уютно в Надежда, че ще остатеш с добри чувства. Питай ако др.те интересува

# 653

При мен при хистероскопията махнаха миома, та диагнозата в болничния е "Лейомиом на матката, неуточнен". Болничния е до 15 дни по твоя преценка.

# 654
Благодаря момичета, мислят да ползвам само два дни, хистерото е в сряда, надявам се да се чувствам добре след това и да не ми се налага повече почивка. Не ми се иска да ми пишат диагноза "женско безлодие-неуточнено" , каквато слагат обикновено след пункция,   затова се чудя дали да ползвам болничен или  отпуска...

# 655
  • София
аз не ползвам болнични за хистероскопия, пускам си ден отпуск.
махали са ми полип.
на мен само упойката ми е проблем, но на следващия ден съм в състояние да ходя на работа.
за по-сложни неща като миоми например, не знам как е положението.

# 656
Здравейте, на мен ми предстои цветна снимка другата седмица, реших да е без упойка и си пуснах отпуск за деня.
Искам да попитам трябва ли да знам нещо предварително, казаха ми да си сложа Профенид 3бр през 12 часа.
Не искат микробиология, знам, че контраста е с йод, но все пак.. Споменах, че имам кандида много честно,  но не нищо не ми казаха за нея, аз въпреки това ще си изпия един микомакс ден преди това. Отделно и не искат преглед преди снимката за да се види дали имам задържан фоликул или киста (правя много често), не било нужно. Знам, че секс преди не е много желателно заради инфекциите, предполагам трябва да съм закусила, с изпразнен пикочен мехур. Веднага ли дават снимката на диск, има ли нещо друго, което трябва да знам? Извинявам се, че ви засипах с въпроси. Притеснявам се. 

# 657
  • София
мога да разкажа как мина при мен, но бях с упойка
Викнаха ме към 14ч, като от 6ч да не съм яла и пила. Първо дадох кръв за изследванията заради упойката, после минах преглед, защото преди това на самия преглед, доктора не ме прегледа.
След прегледа ми направиха цветната снимка. След снимката имах час за коментар.

Като цяло отидох в 14ч и се прибрах в 22ч, защото чаках много за прегледа и коментара. Снимката може да си я вземеш на диск, трябва да кажеш, че искаш, за да ти извадят. Аз се сетих късно (около 21ч) и вече не работеха, но от регистратурата ми дадоха заключението.

# 658
Здравейте и от мен,

И аз да попитам за съвет. През октомври 2017 имах неуспешен трансфер, завършил без имплантация. Тази сряда имам час при доктор Тихомирова за коментар и евентуални следващи стъпки към осъществяване на мечтата за бебе. Някой които е имал неуспешен трансфер може ли да даде съвет какви изследвания са му правени или предложени да се направят? Също така предварително какво мога да пусна като кръвни изследвания? За сега съм пуснала LH, FSH, Estradiol и  AMX, като последния е с много лоши показатели - 0.426. За фонд дори и не мога да мисля при този показател. Мисля утре сутринта да пусна TSH както и за дефицит на витамин Б12 и Д, т.к. четох че ниско АМХ може да се дължи на дефицит на витамин Д.  Благодаря предварително за съвета.

# 659
Аз съм имала 1 неуспешен и 1 успешен. За щастие нямам много опит, но след неуспешния не са ми искали никакви доп.изследвания да правя. Ние бяхме с мъжки фактор, моите хормони и ЦС преди първия трансфер бяха ок и може би затова док не е искал нищо допълнително от мен след неуспеха.
Това което ми повтаряше беше че е важно да променяме схемата на действие и да не повтаряме неща от които сме видяли че няма ефект, съответно първия път бяха 3 дневни, втория 5 дневни.
Желая ти успех!

Общи условия

Активация на акаунт