Всичко за всички марки гел лакове - 13

• 60 851
  • 727
  •   1
Отговори
# 270
Тук съм, чета ви Simple Smile

# 271
Да сте живи и здрави, че помагате на нас неуките (hug)

# 272
Да се включа и аз, дано поне с нещо да съм полезна. Аз с печатите много дълъг път извървях, но им хванах цаката. Имам точно такъв лигав прозрачен с лилава пластмаса и ми е перфектен. В началото много се ядосвах с него но накрая му хванах цаката и съм много доволна. Не знам сега дали ще мога да го обясня, но при вземането на печата с тампона не трябва да натискате отгоре, а просто леко да приплъзване, все едно търкаляте топче, такова плавно движение. Следващия път ще направя клип. И другата особеност на прозрачните печати е, че те не трябва да се чистят с ацетон или спирт, а само с тиксо, лепкате няколко пъти върху тиксото и сте готови. Ето няколко неща с печати от мен

http://prikachi.com/images.php?images/34/9224034u.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/37/9224037E.png

http://prikachi.com/images.php?images/38/9224038E.png

# 273
  • Бургас
Моля ви, ако може някой да предположи, защо ми се бели така лака.

Не правя лаково каре, не ползвам белеща се база, а нормална на Bluesky. Най-странното е, че не съм променяла нито продуктите, нито технологията.  А в началото, когато имах само база, топ и лампа, и лакирах гел база, обикновен лак, гел топ, едвам успявах да махна базата след 15 мин киснене с лакочистител.
Вярно, че му е 11-ти ден на лака и ако не го чопля, нямаше сам да падне, ама все пак не мога да разбера защо се получава така Sad Сега съм поръчала един праймър в синьо шише от Али, по препоръка на Невена,  да видим дали ще има ефект.

# 274
Bobbina, много красиви ноктета, може ли да издадеш белия цвят коя марка е? А печатите с обикновени лакове ли ги правиш?

Съни, 11 дни е добре, да не би да са по-дебели слоевете? Но пък, ако беше така толкова време е издържал...Веднъж с един черен лак, явно не го бях пекла достатъчно(2мин, за моята лампа е малко Grinning ) така ми се обели, но на 2-рия ден.

# 275
  • Враца
ferriy Евелин 8в1 маслото бива,но гранясва. Аз си се плескам здраво,но поне два месеца отива и накрая почва да ми мирише. Сега съм взела едно на Сали Хангсен и забелязвам,че откакто го ползвам кожи не ми растат  newsm78. Преди побутвах  преди маникюр и мажех с ремувер,но от два месеца не виждам нужда.
От къде го взе това масло, да го пробвам като граняса това? Simple Smile

Съни, пилиш ли ноктите? Така като се маха лакът, малко или много се уврежа нокътя и ако след това го пилваш, за да го загладиш и заравниш предполагам се е изтънил и поема повече влага (вода, когато си мокриш ръцете) и омеква самия нокът, "набъбва", което пък повдига гел-лака отгоре. Забелязала съм, че колкото по-здрави и непоразени нокти имам, толкова повече издържа лака. Дай им почивка, да израсте една дължина, колкото нокътната ти плочка и тогава пак опитай с технологията, която си спазваш.

Много хубави нокти, момичета, браво. Бобина, благодаря за разяснението за прозрачните печати, ще опитам и аз така, но определено е по-трудно с него, отколкото със стария ми Конадски. Simple Smile

# 276
     Това намаление ли е да не би да е дошъп черния петък за тях .Много евтино ми се струва това или нещо аз не мога да разбера.

# 277
  • Paris, France
мама, преди време принцесата намери такава в ибей. Нищо не стана. Ако продавачът е нов, пуска нереално ниски цени за да събере поръчки. Може и да го баннат. 2 пъти съм поръчвала много по-евтини лампи и двата пъти не дойдоха. Върнаха ми парите след 2-3 месеца, но си загубих времето. Забрави! На тази цена и пясък със същото тегло не можеш да купиш от Китай. Грабвай Суелината! Още вчера ти писах. Може да не си видяла, защото е в редакция на стар пост.

Бобина и Ферий, благодаря за обясненията. Опитах с розовия печат, който дъщеря ми домъкна от някаква лавка. Знаех, че няма да стане. Опитах с един зелен, с две страни, по-голяма и по-малка и пак не става. Момиче от тукашния форум ми подари лак на Конад. И с него не можах и го подарих. Мисля, че трябва да видя на живо как се прави. а тук, около мене, никой не прави таквиз работи. Даже в салони не декорират с печати. Веднъж питах и ми казаха, че било много сложно. Лигите ми текат по напечатани нокти. Много елегантно седи. След Нова година ще пробвам.

Бобина, намери ли дискусията на изграждащите гелове в шише? Разтворим ли търсиш?

съни, четейки несгодите ти лицето ми бавно придобива цвета на Гелиш Dear Johnny green, тоест, тъмно зелен. Ферий, ШикР, аз и много други бихме дали банкет ако маникюрите ни се задържат 10+ дни с Блускай, без ултрабонд. Разтворимите гел-лакове държат до 14-21 дена а не минимум 14-21 дена. Даниела ти е обяснила много добре възможните причини. След като с едни и същи продукти, нокти и лампа има промяна в трайността, причините са само 4:

1) Лампата е намалила интензитета и крушките са за смяна. С каква лампа си?
2) Някой от продуктите се е развалил поради:
    а) изтичане срока на годност и дезинтеграция на фотоинициаторите
    б) недобро рзбиване и повечето фотоинициатори са извадени от флакона в предишни лакирания.
    в) държан на студено и някоя форма метакрилат е кристализирала, макар и все още това да не е видимо
3) Сменила си начин и интензитет на ползуване на ръцете - нова работа с тракане по клавиатура, по-често миене, миене и мазане с дезинфекционни продукти, особено съдържащи спирт, ръцете са в ръкавици итн
4) Болест, стрес, бременност,  хормонални проблеми, антибиотици и други лекарства.

На едни и същи пръсти ли започва беленето? Като гледам е на средния. И при мене само той и показалеца се забелват, останалите никога. Лакът ти ми прилича на леко размекнат и повдигнат. Ферий беше показала такъв, който обаче не се белеше. При мене това се получаваше от комбинацията недопичане + порозни, меки нокти, които непрекъснато миех в гореща вода. След смяна на лампата и компактиране на ноктите - КРАЙ. Твоите нокти, обаче, не ми изглеждат меки, напротив. Ултрабондът се надявам да помогне. Само да вметна, че не съм го ползувала лично.

Ти си с хубави нокти. Би ли пробвала белеща се база? Тя не се размеква от вода и на някои нокти държи по-дълго от разтворимите. И ме скапва толкова ноктите. Поне, както над писа, и да се обели, нокътя е чист и направо лакираш пак набързо. Успех ти желая.

# 278
Аз не мога да задържа коди повече от 10 дни. Отчупва се ъгълче, поправям го. На следващия ден се отчупва друго ъгълче... Маникюр с другите ми лакове свалям след 3 - 4 седмици, защото е израснал. Лакирам по един и същи начин, но не се получават нещата.
Поръчах си няколко кодита, но дойде само термото. Другите не били в наличност и май по-добре, че не дойдоха. Цветът на термото е жълто и оражево, много ми хареса.
Може би трябва да си взема ултрабонд само за кодито, или да си купя база коди. Не знам как да го задържа повече време, че цветовете са страхотни за лятото.
Възможно ли е да е от лампата? Май ще е по-добре да изчакам новата лампа и тогава да реша какво да правя.

Последна редакция: сб, 18 ное 2017, 01:17 от Рени Н.

# 279
  • София
Аз не мога да задържа коди повече от 10 дни. Отчупва се ъгълче, поправям го. На следващия ден се отчупва друго ъгълче... Маникюр с другите ми лакове свалям след 3 - 4 седмици, защото е израснал. Лакирам по един и същи начин, но не се получават нещата.
Поръчах си няколко кодита, но дойде само термото. Другите не били в наличност и май по-добре, че не дойдоха. Цветът на термото е жълто и оражево, много ми хареса.
Може би трябва да си взема ултрабонд само за кодито, или да си купя база коди. Не знам как да го задържа повече време, че цветовете са страхотни за лятото.
Възможно ли е да е от лампата? Май ще е по-добре да изчакам новата лампа и тогава да реша какво да правя.

Трайността зависи основно от основата и топа, не  виждам връзка с чупенето на ъгълче и цвета на Коди, предполагам е случайно  newsm78

Смених си преди малко гела, отрязах ноктите, мнооооооого ми харесват къси, стои стилно и спретнато, утре на светло ще снимам да се похваля   Laughing

# 280
Трайността зависи основно от основата и топа, не  виждам връзка с чупенето на ъгълче и цвета на Коди, предполагам е случайно  newsm78
Дано да е случайно, но слагах кодито 2 пъти и все така се случва.
Първият път се отчупи на осмия ден първо на безименния на едната ръка, после на другата. На тях правих печати, но с обикновен лак и реших, че е от това. Ама той лака за печатите един такъв лъскав и бляскав - стана ефектно.
Вторият път на безименните бях с ваденки и с тях нямаше проблеми, но на десетия ден се отчупи само на дясната ръка - първо на показалеца, после на малото пръстче. newsm78

Имам две бази - на sensational 2 в 1 и на блускай. Ползвам блускай за база, а sensational за топ, не слагам праймер или ултрабонд и както казах маникюра с другите лакове издържа докато не го сваля. Блускай наистина е много труден за сваляне, но с лаковото каре се сваля много бързо.

На моите нокти обикновен лак стои десет дни без никакви поправки. Трудно ми е да го изчакам да изсъхне и все правя някоя поразия. А и цялата къща започва да мирише на лак и мъжката част от дома се мръщи  Joy

# 281
Има значение и цвета. Без да променям технологията, с база и топ на CND, с лак на quickgel едва свалих маникюра.

# 282
  • Варна
 Рени според мен и за теб важи горния пост на Невена. Моментното състояние на ноктите и на организма наистина влияе на трайността на гел лака.
    Има и една друга опция.... Лаковете на Веналиса например са убийствено пигментирани повечето и се държат понякога направо като гелова боя. С други думи свалянето им без дебело лаково каре отдолу,а недай си боже и с ултрабонд е кауза пердута.
 Лакирах така една дружка на щерката преди месец. Тръшкаше се ,че лака и се белел... Лакирах директно с фрешер,ултрабонд до средата на нокътя,база Коди,два слоя венелиса и топ. Лакът не мръдна четири седмици. Чак забравих,че съм я лакирала. Снощи звъни девойката направо истерясала. Запилила,половин час киснала с ацетон и лака не мърда.
 Дойде.....внимателно допилих почти до база-кошмар,накиснах с течност на Коди и стъргах после нокът по нокът  #2gunfire. Свалих го,но мисълта ми беше,че цветните лакове на Коди са си със стандартна консистенция. Мога да ги сравня с тия на ОПИ. Не са нито по-трайни нито по-малотрайни от другите ми лакове. От седмица съм с 211 и не е мръднал. Това със сериозен ежедневен механичен тормоз на ноктите.

Над чакам снимка  Laughing. Твоите нокти винаги са радост за очите ми   Hug. Момичета  Над всъщност е показвала уникални маникюри с печати даже ония келеши от Борн продават няколко плочки с нейни снимки  Laughing та тя е човекът,чиито протокол за печатане ползвах в началото докато се учех. Hug

ferriy от елитис го взех маслото. Има стилаж на Сали. По принцип хич не и харесвам продуктите и го взех защото нямаше любимото ми на Есенс. То пък излезе,че това е по-читаво ама и цената му не е като на есенс и евелин де  Laughing. 13-14лв. беше. ето го https://www.enzo.bg/sally-hansen/cuticle-care-podkhranvassho-mas … te-okolo-noktite/

# 283
Принцеске, имам няколко цвята на Веналиса и с тях нямам проблеми. Сега обмислям да поръчам няколко лакчета от платинената серия и може би още няколко от цветните.
Оххх, толкова лакове насъбрах, а искам още и още... Голяма мания ми е...

Последна редакция: сб, 18 ное 2017, 10:05 от Рени Н.

# 284
  • София
аз да ви питам нещо, че се притесних. Лампата според SF eParcel e в бг деливери център и очаква следваща стъпка,  а според 17track.net е върната на доставчика. Пусната е с SF eParcel вероятно на тях трябва да вярвам притеснявам се...
не съм писала на продавача обаче да пише по-ниска цена, да не би да е отишла на митница... от официялния продавач на сън я поръчах, и пише, че е тръгнала от Талин, Естония...

Общи условия

Активация на акаунт