Оковите на майчината любов

• 112 437
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 1 260
Сигурна съм, че във всеки град и село изобилстват терапевтични групи с психолог начело.

# 1 261
  • Пловдив
Сигурна съм, че във всеки град и село изобилстват терапевтични групи с психолог начело.
Направо. То и в столицата май няма.

# 1 262
Сподели само с някоя комшийка и веднага ще ти сформира терапевтична група на пейката пред блока. И с модератор даже.

# 1 263
Когато някой е преживял такива травми, по-добре да отиде при психолог или психиатър, да сподели с приятелка, да си намери терапевтична група за собствен опит, да сподели с приятели, защото това няма да се реши като вътрешен проблем, няма да се преодолее с публично писане, защото се получава обратният ефект. След време може да съжали, че е написал това, което е написал, но няма връщане назад. То не е случайно, че терапевтичните групи си имат модератор, който е психолог, а не просто да се съберат едни хора и да си споделят преживяванията и опита.

Това е много различно от "получава се някак некрасиво да се оплакваш от майка си".

# 1 264
  • София
След време може да съжали, че е написал това, което е написал, но няма връщане назад. То не е случайно, че терапевтичните групи си имат модератор, който е психолог, а не просто да се съберат едни хора и да си споделят преживяванията и опита.

Много пъти написа това, но да те попитам, каква е драмата, когато някой е написал нещо анонимно. Разбирам да го е написал с името и да съжали, пък то не може да се изтрие, но дори не е с никнейм, а анонимно. Какъв е проблема, вече цяла седмица не разбирам.

# 1 265
  • Пловдив
Бояна, аз пък да ти кажа какъв е проблема - Андариел се е разпознала и затова подскача. И колкото повече подскача, толкова повече се оплита.

# 1 266
Е, то това всички го разбрахме май.

# 1 267
Аз даже не разбирам какъв чак толкова е проблемът дори да е написано с ника си. Написаното нито е нещо ужасяващо, нито е скандално. Сякаш пък тук няма майки, които да са се оплаквали от децата си и не са казвали, че навремена не могат да ги понасят.

# 1 268
  • София
Явно само аз не знам в какво съм се припознала, та хайде, Янтра, да ме осветлиш по въпроса! Кое е това нещо, което всички са разбрали, а само аз не съм разбрала? Очевидно има хора, които ги сърбят клавиатурите и устите да заформят някаква интрига, та да взема да ги улесня.
Хайде, да се уточните накрая какво искате от мен! В началото не ви хареса това, което написах - ок. После искахте да спра да пиша - ок. Обаче хем да спра да пиша, хем ме заливате с въпроси и твърдения по мой адрес, а аз няколко пъти казах, че не ми се занимава повече с темата. Обаче, вие не, та не - продължавате с въпросите и твърденията! Много е трудно да водя или да прекъсна комуникация с хора по някаква тема, ако тези хора не уточнят какво искат. Какво искате всъщност - да намерите удобен дразнител в мое лице, да ми натриете носа по някакви ваши причини, да ме изкарате мен виновна за нещо или какво? Вече хипотезите ми се изчерпаха. Няколко пъти се опитах най-културно да изляза от темата, но все се налага да отговарям на нечии въпроси или твърдения.

Не е въпросът дали човек е анонимен и дали някой ще прочете какво е написал, а че той си знае и винаги ще знае какво е написал, а след време вече може да не е много хепи от написаното.

# 1 269
Сподели само с някоя комшийка и веднага ще ти сформира терапевтична група на пейката пред блока. И с модератор даже.
Joy А във форума е още по-хубаво. И все ще се намери някой, който да се тагне като психолог, а и да не се намери, това е всеобщо форумно хоби, модерирането също е регламентирано, така че не знам какво още трябва да се осигури, че да можем да си се оплакваме. И рецептите за розови хапчета от потребители за потребители са само виртуални, така че на никого не можем да навредим.

# 1 270
  • София

Не е въпросът дали човек е анонимен и дали някой ще прочете какво е написал, а че той си знае и винаги ще знае какво е написал, а след време вече може да не е много хепи от написаното.
И защо няма да е хепи? Звучиш като майката на Тони Сопрано от семейство Сопрано, когато той отиде на психоаналитик. Възмутена разказваше на фамилията, че той плаща на някаква жена, за да може с нея да говори против майка си. И поръча да го убият Simple Smile

Не разбирам какво е това табу да говориш против майка си в 21-ви век. Всеки от ранна възраст мрази родителите си по различни поводи и затова служат приказките, за да може да мрази спокойно майка си като вещицата в приказката, без да изпитва вина. Но ако не говорим за омраза, децата и без това бъркат гнева с омраза, при големите е съвършено нормално да си недоволен от майка си и критичен към нея, ако имаш повод. Майката е човек като всеки друг, т.е. несъвършен и понякога не особено премерен в отношението си към детето, особено у нас, особено към порасналите деца има едни доста идиотски традиции и на майката всичко е позволено.
Отделно ако говорим за отровни и дори убийствени родители онова, в което си се вчекнала цяла седмица и повтаряш тук, е повече от нелепо. Затова те питам какъв е проблема. И проблем няма. Нито един здрав човек не би се обвинявал, че се е ядосал, когато с него се отнасят зле. Който и да го е правил. А майката най-малко има право да е жестока с децата си, това е противоестествено. Да се чувства зле тя. Децата са жертви. В малко отношения можеш да си само и единствено жертва, но по отношение на майката е така. Тя има огромна власт над децата си и ако я използва, за да ги тероризира, за собствено удоволствие, извинявай, че някой някога ще превърти и ще се чувства виновен, че не е приемал винаги това с радост..., че и дори дръзнал да го каже гласно....

# 1 271
  • София
Бояна, прочете ли последния ми пост? От една седмица се опитвам да изляза от темата, но постоянно някой започва да ми задава въпроси и да изказва някакви твърдения, адресирани към мен и се налага да отговарям. Чувала съм за този сериал, гледала съм му рекламата, но не съм го гледала, така че нямам никаква идея за коя героиня говориш. За майките - всеки да се оплаква колкото си ще - майка му си е негова, и щом иска да го правипублично, да го прави. Възрастните постоянно се вдетиняват и бъркат гнева с омразата, когато става въпрос за роднински връзки, демек регресират, когато започнат да се чувстват несигурни и търсят виновен. А за превъртането - на теб хич не ти дреме дали някойще превърти от вина или не, нито ти пука дали нещо е табу или не, просто си сеирджийка. Още  нещо има ли? или ще се оплачеш на модератор, че това, което пиша не ти е по сгодата?

# 1 272
  • София
Бояна, прочете ли последния ми пост? От една седмица се опитвам да изляза от темата, но постоянно някой започва да ми задава въпроси и да изказва някакви твърдения, адресирани към мен и се налага да отговарям. Чувала съм за този сериал, гледала съм му рекламата, но не съм го гледала, така че нямам никаква идея за коя героиня говориш. За майките - всеки да се оплаква колкото си ще - майка му си е негова, и щом иска да го правипублично, да го прави. Възрастните постоянно се вдетиняват и бъркат гнева с омразата, когато става въпрос за роднински връзки, демек регресират, когато започнат да се чувстват несигурни и търсят виновен. А за превъртането - на теб хич не ти дреме дали някойще превърти от вина или не, нито ти пука дали нещо е табу или не, просто си сеирджийка. Още някакви нещо има ли? или ще се оплачеш на модератор, че това, което пиша не ти е по сгодата?
Ама защо сега се хващаш за мен, че и ме обиждаш. Просто ми е интересно каква ти е логиката и какво те пали толкова, защото настояваш на своето, но обяснението не го виждам. А на модератор се оплаквам само, когато някой започне да ме преследва из темите и да ги разваля до една с безсмислени диалози и маскирани като психопортрети обиди.
Пък като се опитваш да излезеш от темата, просто излез. Не е трудно. Разабонираш се и не получаваш известия повече. Така или иначе ти наистина не можеш да обясниш вече цяла седмица какъв е проблема с това, че днес си написал нещо, а утре вече си променил мнението си. Човек еволюира, ситуацията се променя, променя се и мнението му. Нищо страшно и необичайно не виждам в това. Това са обикновените неща от живота.

# 1 273
Сега пък някой щял да превърти, защото щял да съжалява, че споделил за отровен родител анонимно във форум... И Андариел от доброта се опитва да го предпази. Ти да видиш! Grinning

# 1 274
  • София
С какво те обиждам?
очевидно не мога да го обясня или това, което обяснявам не може да се разбере, защото вълната е различна. Малко е трудно излизането от една тема, в кояято просто другата страна ме засипва с въпроси и твърдения. Мен не ме е страх да отговоря, не съм шушумига, която бяха и се свива, но вече ми стана досадно. Затова хайде, всеки да си каже претенциите и да приключваме,че и моето търпение си има граници, макар да е тренирано.

Общи условия

Активация на акаунт