Оковите на майчината любов

• 112 245
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 120
  • София

А после ревете, че нямало мъже... Има, бе – кифльоци.
Ще ме прощаваш, Сийке, с цялото ми уважение, зараждането на мъжете кифли започна точно през соца. Чете вестник и е важен, защото е мъж. И сега е същата работа, ама още по-неадекватна. Мъже отгледани като инвалиди, то буквално не може нищо да направи само, но е толкова важно и значимо, защото е от правилен пол, че просто е смешно.

А това за новата мода не го знаех, явно все пак не съм попаднала на всички извращения на земята. Късметлийка съм.

# 121
Е, като че не си от този форум. Колко теми имаше по въпроса – от рода на "Как се възпитават момчета" и т.н. И стадото вкупом блееше, че по същия начин както момичетата.

# 122
  • София
Е, като че не си от този форум. Колко теми имаше по въпроса – от рода на "Как се възпитават момчета" и т.н. И стадото вкупом блееше, че по същия начин както момичетата.

Не помня, явно не съм ги чела. Не покривах всичко. Но това е глупост, няма нужда да го потвърждавам, но все пак.

И това с майките самотни и без гости дори също не съм чела, но хайде, в СО отскоро зачитам повече.

# 123
Кой говори за обикновено пъхане на нос в чаршафите?

Говорим за много по- генерални неща, като това- на 30 да се възприемаш като 20 годишна и да се държиш също толкова инфантилно, представяйки си че Природата специално за теб е изместила границата на фертилитета до 50, че да ти осигури време да се наиграеш, да се накатериш по стълбицата на офис- планктонната кариера и да благоволиш да почнеш да търсиш принца, който да те оплоди.

Говорим и за това, че е глупаво да заплюваш всеки, който си направи труда да ти каже, че залитанията от този вид, ще платиш скъпо, но ще бъде вече късно. Peace

Тук все още жените раждат сравнително рано. Хората на запад отдавна се женят и раждат след 30 и то по обективни причини – да имат първо дом, стабилност. Да не говорим, че да срещнеш половинка е и въпрос на късмет, не е зор да се жениш просто така, нали?
Аз не мога да разбера това клише - да се счита, че ако жената няма дете до 30 години, то задължително е по нейна вина, защото гони кариера. Ама понякога просто не се получава.

# 124
  • SF

Аз не мога да разбера това клише - да се счита, че ако жената няма дете до 30 години, то задължително е по нейна вина, защото гони кариера. Ама понякога просто не се получава.

Аз се опитах да го обясня това няколко страници назад, ми казаха, че съм с рогата напред.
Щото мнението ми е противоположното на тяхното.

# 125
  • София

Аз се опитах да го обясня това няколко страници назад, ми казаха, че съм с рогата напред.
Щото мнението ми е противоположното на тяхното.

Нищо подобно!
Няколко пъти ти се обясни, че не се визират случаите, в които има желание, но не се получава.
През цялото време се говори за опита да се излъже природата, изживявайки се на 30 като двайсетгодишна......

# 126
  • SF
Я! Ти се разпозна!
Нищо подобно!
Няколко пъти ти се обясни, че не се визират случаите, в които има желание, но не се получава.
През цялото време се говори за опита да се излъже природата, изживявайки се на 30 като двайсетгодишна......

Аз в такива спорове не съм участвала. Няма да намериш и ред, в който съм посочвала причини за нямането на деца, нито години. Възмущавах се от глупостите ти и се противопоставях на някакви идеи, които те бяха връхлетели да им напомняш за децата.

И не към АбсурТ, а просто размисли по темата с децата: Много, много, много трудно, чак невъзможно трудно е да се установи дали един ден някой се събужда с ясната идея, взел твърдото решение да няма деца, за да не си развали 1. кариерата, или 2. фигурата, или 3. ваканциите на остров...
Дали е могъл, дали го е мислил бегло, целенасочено, непрекъснато, само, когато е пиян, само, когато е сам.... Как точно се доказва това... А и кому е нужно!
Има хора, които заради проблем не са заченали, но казват, че било нарочно заради кариерата.  Има хора, които не са заченали, а казват, че не са могли. А всъщност кой, какво и как, защо... Не трябва и да ровичкаме, освен, ако не е нещо в дома ни и можем да помогнем.

# 127
"Скоро гледах един филм, в който едно момиче не беше излизало 18 години от къщи..."

Стана ми интересно, кой е този филм? Извинявайте, не съм чела темата.

# 128
  • Nice
"Скоро гледах един филм, в който едно момиче не беше излизало 18 години от къщи..."

Стана ми интересно, кой е този филм? Извинявайте, не съм чела темата.

Скрит текст:
''Всичко, всичко''. Мярках му трейлъра това лято, но най-накрая го изгледах преди два дни след като започнах да следя темата  Rolling Eyes

# 129
  • ВАРНА
Преди няколко години останах изумена от една понагласена 20-25г майка с момченце на 1-2г,която нещо си му говореше докато го водеше за ръка и по случайност чух думите : " Ела мама да те нагушка,че не се знае след години коя никаквица ще ми доведеш..."  Shocked  Ако детето от такава въраст слуша такива коментари  Sick Аз съм майка на  момичета и ги възпитавам като цяло да разчитат на себе си и да не са кифли ( не че знам накъде ще избие в пубертета) ,но момчетата много рядко наблюдавам да ги възпитават като мъже от малки,но мамини синчета колкото искаш  ooooh!

И с какво ти си по-различна от въпросната майка? Все едно е дали ще наречеш някакво абстрактно момиче от бъдещето "никаквица" или ще определиш произволно момченце като мамино синче. Все е неодобрение на чуждото възпитание и страх твоето чедо мамино да не се прецака. Наистина ли не си даваш сметка какво написа?

Янeчeк,много от твоите мнения са ми харесвали,смятам,че сме със сходни разсъждения,ще дам още един пример.Преди месец даваха интервю със семейство от Плевен,момченце на 6г спечелило конкурс за деца модели.Зарадвах се,все пак е повод за национална гордост.Бащата с транспортна фирма,майката също бивша Мис.Детето казва,че иска да стане рали състезател - майката казва "По-добре да е модел" . Ясно е кой в каква посока бута детето,тяхна си работа. След интервюто си помислих доколко това е родителска амбиция и доколко - искрен интерес и желание на детето.

https://www.blitz.bg/lyubopitno/blgarche-zapleni-sveta-s-krasota … o_news550654.html

На мен лично ми е смешно момченца на 2-3г облечени със слим дънки да тичат по площадката,като нито могат да се катерят,нито да ритат нормално.Не споделям желанието на майка да се изфука с модерното си чедо ,ограничавайки нормалното му развитие.Същото и с майки на момичета,възпитаващи кифли .  Изобщо по-малко манекени в ежедневието и повече отговорни дейни млади хора - на този принцип съм Hands Plus1

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 08:47 от morgana07

# 130
  • София

Нищо подобно!
И как разбираш, че случаят е такъв? Може да няма късмет и просто да се държи достойно и да не се тръшка.
Винаги ми е било интересно как се правят категорични изводи за животите на другите без никаква достоверна информация. Нещо може да изглежда всякак, а всъщност истината да е друга.

Не че подкрепям идеята, че всеки трябва да бърза да роди по каноните на майката природа. Все пак, нормално е човек да има други приоритети, дори да е жена. Не сме 15-ти век, когато не се ли задомиш и с теб е свършено буквално.

# 131
На мен лично ми е смешно момченца на 2-3г облечени със слим дънки да тичат по площадката,като нито могат да се катерят,нито да ритат нормално.Не споделям желанието на майка да се изфука с модерното си чедо ,ограничавайки нормалното му развитие.Същото и с майки на момичета,възпитаващи кифли .  Изобщо по-малко манекени в ежедневието и повече отговорни дейни млади хора - на този принцип съм Hands Plus1

И сега какво? Чакаш да ти кажем "Браво!" ли? Долу маненеките, да живеят принципите!
Всеки си има някакви принципи и морални устои, според които възпитава собствената си челяд, но е много дразнещо, когато смята своите принципи за върхЪ и иска да ги натрапи и на другите. Толкова ли е трудно да се приеме, че хората биват всякакви и да се въздържи да сочи смешните деца със скини-дънки по площадките?
Аз пък предпочитам синовете ми да бъдат модели, отколкото войници, пък нека бъдат посочени като мъжки кифли от назидетлното пръстче на ссф. Ама много лесно да казваш как да се възпитават момчета, когато вкъщи си гледаш женка!

# 132
  • ВАРНА
Не,твоето Браво не ми е цел,споделям моето виждане,както искаш го разбирай,не смятам,че съм го натрапила на някого.Моят мъж е бивш военен,ами да ти кажа смятам си,че им трябва казарма на мъжете.Най-малкото за елементарни знания за оцеляване и защита,както и да се среже такава нездрава пъпна връв с родителското тяло. Щото после има теми за оковите на майчината любов,отблизо съм го наблюдавала.И за мъжа е много важно да се осъзнае като мъж,бъдещ глава на семейство ,а не да изпада в паника,че не може да си запази час за козметичка.Пък твоите синове да си носят слим дънките със здраве 👍

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 09:55 от morgana07

# 133
Не,твоето Браво не ми е цел,споделям моето виждане,както искаш го разбирай.Моят мъж е бивш военен,ами да ти кажа смятам си,че им трябва казарма на мъжете.Най-малкото за елементарни знания за оцеляване и защита,както и да се среже такава нездрава пъпна връв с родителското тяло. Щото после има теми за оковите на майчината любов,отблизо съм го наблюдавала.И за мъжа е много важно да се осъзнае като мъж,бъдещ глава на семейство ,а не да изпада в паника,че не може да си запази час за козметичка.Пък твоите синове да си носят слим дънките със здраве 👍

Дрън-дрън
Добре че твоят е бил военен, за да стане мъж, а не да си остане мъж-принцеса
Само че не всички майки създават от синовете си принцеси, галейки ги с перце цял живот и недавайки им една чиния да дигнат да не би да се сецнат, пренебрегвайки напълно евентуалните опити за намеса на бащата

Някои се справят чудесно с тази задача, за твоя изненада, даже и без баща,  без да се налага синовете две години да слугуват на извратени сержанти в мизерните условия на казармата
(И да не каже някоя възвишена философка, че говоря наизуст, ще споделя , че синът ми на 21 вече живее сам и се оправя сам с живота са, а когато беше на 14 му се наложи да ме замести за три седмици в домакинството и се справи чудесно
А, да, освен да се изпере, да си изчисти, да си напазарува, сготви и измие може и да стреля, да лови риба, да накладе огън, да насече дърва)

И да, знам за какво говоря
Имам роднинско дете, вече младеж на 24, ми страшно е да се види докъде го доведе криворазбраната майчина любов
Баща му все повтаря, че му трябва казарма, за да стане човек, т.е.  надява се там да оправят всички техни грешки за тези години
А аз само се моля да не се излъже някое глупаво момиче с него, защото ще си почерни живота

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 10:02 от Анонимен

# 134
  • София
Не,твоето Браво не ми е цел,споделям моето виждане,както искаш го разбирай.Моят мъж е бивш военен,ами да ти кажа смятам си,че им трябва казарма на мъжете.Най-малкото за елементарни знания за оцеляване и защита,както и да се среже такава нездрава пъпна връв с родителското тяло. Щото после има теми за оковите на майчината любов,отблизо съм го наблюдавала.И за мъжа е много важно да се осъзнае като мъж,бъдещ глава на семейство ,а не да изпада в паника,че не може да си запази час за козметичка.Пък твоите синове да си носят слим дънките със здраве 👍
Не им трябва казарма на мъжете, а друг тип майки, които не са ориенталски. Ако отглеждаш нормално един човек към пълнолетие той ще е напълно способен да се грижи за себе си. Т.е. ще може да си напазарува и сготви храна, да пусне пералня, да смени крушка, да закове пирон. Не виждам необходимост да умее да си слага партенки и да стреля с картечница. Много хора, които го умеят гладуват тъжни пред хладилника, когато мама или жена им е в болница, защото не умеят да си стоплят и сервират вече сготвената храна.

Общи условия

Активация на акаунт