Оковите на майчината любов

• 112 417
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 1 335
...ако добавиш в микса интернет връзка и огнестрелно оръжие- може...

Под поляна се разбира имот, парцел- как са строили селски къщи едно време? В Тракия земя има, новото семейство си взима нещо и строи. Такива са били времената.

# 1 336
  • София
нищо не добавям - започваш от гола поляна, кал, съчки и кокошки. като дядо си. И съответните сечива. Хайде, от мен да мине - някоя обичайна евтина селска къща в някое обикновено село. На село като на село в Северозапада. Не си представяй даншифтване по програмистки! Юркаш се точно като всички на село, с минимален социален доход и ти гледаме сеира.

# 1 337
Сиренааа, много лесно ги решаваш чуждите проблеми - къща на поляната, квартира със съквартиранти...ти кое реализира от тях?

# 1 338
Ми откъм изнасяне- на 19, след това на квартира, след това пак изнасяне и така, не сме се натискали при ничии родители. След някоя и друга година, живот и здраве, може и къща на поляна.

И що да не е дауншифтване по програмистки, говорим какво може да се направи днес, с наличните ресурси.

# 1 339
  • София
Защото бъркаш туризма в петзвезден хотел с емиграцията в комунналка. Нещо не им било наред на хората и северозапада, затова трябва да им влезеш в обувките на хората и северозапада - отиваш да живееш в селската къща, с кокошки носачки и всичко, както си е на село - селянка. Не дауншифтърка с интернет и яйца от комшийката. И когато в същите условия, в които са хората там, изплуваш икономически, тогава можеш да се възмущаваш от северозапада и какво не му било наред колкото си искаш. пак си в съвременни условия, но по условията на северозапада и къщата на село.

# 1 340
Ами там е работата- аз не съм селянка, и в Северозапада при наличие на интернет мога да имам доходи, дето хич не са северозападни. Все пак където и да отида, имам един дефект- образованието и опитът си ходят с мен, няма как да ги забравя.

И затова се чудя какво точно се случва. В смисъл- в Индия щом могат с един интернет да вършат работата на половин свят, тук какъв е проблемът.

Същите поколения са, някои са образовани, телефони и нет имат почти всички, но явно ресурсът седи неизползван.

# 1 341
Ми откъм изнасяне- на 19, след това на квартира, след това пак изнасяне и така, не сме се натискали при ничии родители. След някоя и друга година, живот и здраве, може и къща на поляна.

Ти лично сама къде живя и как се издържа?

# 1 342
  • София
Не бой се, кравата, овцете и градината с мотиката няма да зебележат дефекта в образованието! Щом даваш акъл на хората и се чудиш, влез в техния живот, поживей го и ще ти се изясни картинката. И ако при тези условия изплуваш с ресурсите, с които те разполагат, тогава вече признаваме, че било от хората. При равни други условия.

# 1 343

Аз лично живях със съпруг, после с втори и се издържах с работна заплата с поделяне на разходите- ако не беше това, щеше да е със съквартиранти. Като студентка ме издържаха. После си плащахме наема и така...

Андариел, за кравата и мотиката...ти ми дай нет, аз хора ще си наема и ще са доволни даже.

Един човек на 20, дори в Северозапада, има доста ресурс. Може да е много повече от кравар.

# 1 344
  • София
Ти май не разбираш, че няма нет и няма наемане. ти, собственоръчно вършиш работата на село така, както и другите хора на село. С техните доходи, с техните възможности. Един малък северозападен сървайвър.

# 1 345
Да, ама на село нямаш изискване да изглеждаш уау, да си с прическа, да правиш рожден ден за хиляди левове, децата да са на ски, тенис и езда. Имаш една задача- да си нахранен и на топло. Да не говорим, че явно имат някаква възможност да излязат на работа навън, или в рамките на държавата- и да си осигурят кеш поне за базови неща като ток, вода и интернет. Защото в момента сори, ама населението не почва от нулата там. Почват от едно ниво, но някъде спира процесът, в очакване, че някой отгоре ще им разпредели индустрия или нещо да правят.

# 1 346

Аз лично живях със съпруг, после с втори и се издържах с работна заплата с поделяне на разходите- ако не беше това, щеше да е със съквартиранти. Като студентка ме издържаха. После си плащахме наема и така...
Ама чакай, като студентка те издържали вашите, после те поели съпрузите...То така и баба знае да се оправя в живота. Иначе за хората в Северозапада си много наясно как сами да действат. Андариел нали ти каза как да пробваш и да споделиш.

# 1 347
Що да са ме поели, вече писах- поделяне на разходите. Какво значи да са ме поели- поемане е да не работя и ден, да си лакирам ноктенцата и нищо да не плащам.

И всъщност да имаш съпруг си е един начин за придвижване напред- не е забранен, нали? В смисъл, никой не те задължава точно Н години да живееш сама, за да докажеш, че можеш. В интерес на истината, с първия мъж аз плащах всички сметки и наем, в един момент аз го издържах, той си спестяваше парите, та имам представа какво е да си плащам и да си изкарвам парите.

# 1 348
  • София
Бояна, ето от кои две твои мнения тръгна спорът:

Ние ти казваме, че в България съжителството с родители не е толкова до желание и традиции, колкото до липса на финанси. Поизлезте малко от тази София, пообиколете да речем из Северозападна България и питайте защо младите не излизат на квартира още на 19 години.
Еми, прочети Гугъл, а и половината тема и ще видиш, че аз говоря за хора, които искат и могат да живеят сами, но мамите им не искат също да стоят сами и порасналите деца даже и Нова година празнуват със свито сърце без тях, защото те били сами. Вероятно на около 50 годишна възраст. Не говорим за нито едно от нещата, за които говорите вие, които са ясни. Темата се поразми в последните 20-тина страници, но е точно за това, не за липсата на пари и жилища, а за окови при налични пари и жилище, даже и при ново семейство, мамите без никаква обективна нужда, са като пиявици.

Не мисля, че си интерпретирала нашата ситуация правилно. С най-добро чувство го казвам, защото е възможно и аз да не съм я обяснила добре.

Извинявам се, ако съм те обидила. Изобщо не съм интерпретирала така историята. Просто казвам, че има ситуации, в които нещата изобщо не са до пари. Децата автоматично се чувстват длъжни да са до родителя и ако той е отровен просто няма да ги пусне. Ето, твоята майка си е нормален човек и ти живееш отделно. Ако не беше, както си добро дете, просто щеше да си вързана за нея, защото я обичаш и ти е мъчно, че страда. Това исках да кажа, но не съм го обяснила добре. Не ми се търсеха други примери назад в темата, а такива имаше много. Нами това е темата, не е за пари или грижа за болен, възрастен човек.
Извинявам се още веднъж, че не поясних достатъчно.

# 1 349
Бояна, няма проблем! Разбрахме се. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт