Оковите на майчината любов

• 110 409
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 1 650
  • Няма такава държава!
Няма, Хепи. Има индивидуални консултации и струват пари.

# 1 651
Горе вляво-> Меню/Следени теми/намираш темата и цъкаш камбаната вдясно или друго - по избор. Simple Smile
А специализирани форуми за споделяне и взаимопомощ? Хм, ами то и в бг-мамма няма такъв раздел, а мислех че вече има всичко . Тоест има, ама за здравословни проблеми, не и за...психологически ли са това?

# 1 652
Виждала съм обяви за групи по психодрама. Колко са добри, не знам.

# 1 653
Хм, ами то и в бг-мамма няма такъв раздел, а мислех че вече има всичко . Тоест има, ама за здравословни проблеми, не и за...психологически ли са това?

Е, как да няма? СО, Клюкарника, Предсказания и паранормално... Не само психологична взаимопомощ, а направо психиатрична в някои теми.

# 1 654
Виждала съм обяви за групи по психодрама. Колко са добри, не знам.

Психодрамата е един голям WTF. Не е за българчета, само за презадоволени американци, при които повечето психични проблеми са first world problems:)

# 1 655
  • SF
Няма, Хепи. Има индивидуални консултации и струват пари.

Има. Мога да ви кажа къде в София са тези на Анонимните зависими.
У нас не са модерни, не се рекламират, нямат пазар, така да се каже.
Ако имате нужда от група, ви се струва, че няма достатъчно, ако вие сте психолог и организирате такива групи, ще се учудите колко малко интерес ще има към тях.
Срям ни е. За нас е по-характерно да мислим какво ще кажат комшиите, колегите, приятелите, отколкото да си признаем открито: Имам проблем с мъжете и обвързването! Ходя на терапия!
Предполагам, че последното ще е шок за всички. А и няма ли си приятели, с които да си приказва за мъже!!! Всеки би помогнал!
И се почва с клишетата... Всеки би помогнал... А как би помогнал всеки?! С Абе да не ти пука и Що се връзваш.

# 1 656
Пускаш тема в СО и си готова. Или ще ти дадат куп идеи, с които да си решиш проблема (освен пълния и подробен психоанализ, напълно безплатно!), или ще се самоизчезнеш безкрайно, което реално пак ти решава проблема.  Laughing

# 1 657
А, ако съм научила нещо за 17к+ мнения, то е никога, ама никога да не пускам тема, особено пък в посочените раздели. Joy
Esmee, а поне в интернет не се ли рекламират, за срам- да, права си. По-скоро не срам, а да си спести човек грубите коментари

# 1 658
А, ако съм научила нещо за 17к+ мнения, то е никога, ама никога да не пускам тема, особено пък в посочените раздели. Joy

Ето, затова ще си ходиш непсихопрофилирана и непсихоконсултирана!  Crossing Arms

# 1 659
  • София

Ето, затова ще си ходиш непсихопрофилирана и непсихоконсултирана!  Crossing Arms
Аааа, не си права. И без да пускаш нарочна тема винаги някой ще те профилира и консултира. Ако преди години знаех, че има такава  опция нямаше да харча маса пари и време за лична терапия, щях гратис да дойда тук и всичко да ми обяснят. И после да се гръмна или да стана свръхчовек. То много други опции не ти остават след форумната психоанализа.

# 1 660
Ами, малко ли пердета има? Не само не им пука, ами се натискат и за още.  Laughing

# 1 661
  • София
Ами, малко ли пердета има? Не само не им пука, ами се натискат и за още.  Laughing
Е, някои сме виждали и по-лошо, та това тук и за спаринг го нямаме Wink Simple Smile  Но принципно говоря.

# 1 662
В повечето теми, които следя, съм видяла адски много позитивизъм и взаимопомощ и наистина са ми помогнали.И ги посещавам с удоволствие.
Но има и друг тип теми, и да, някои са брутални.

# 1 663
  • SF
Esmee, а поне в интернет не се ли рекламират, за срам- да, права си. По-скоро не срам, а да си спести човек грубите коментари

Не знам, не съм търсила. Със сигурност не са популярни тези групи. Но факт е, че има. Предполагам, че не са лесно достъпни и е ниша, която има нужда да се запълни, но са безплатни, доброволни сбирки и "няма пара в тази работа".
В същото време трябва да се наемат помещения, специалист да си отделя часове наред от уикендите, вечерно време... Ако не се събират групи и се работи с един-двама, вече не е групова терапия, а индивидуален час.
Много е трудно у нас със събирането на групи. Приятелка дебнеше да се събере група за танци, която така и не успяха да напълнят. Аз започнах да уча език в група от 10 човека, при минимално изискване от 12. До края на курса останахме 4 и закриха групата. Ако някоя от вас мисли да се захваща с нещо такова, добре да го обмисли, защото дори и да има предварителни записвания и намерения, после се оказва, че нещо по-важно е излязло.

# 1 664
България е твърде малка страна. Вероятността да отидеш където и да е, и да не срещнеш поне един познат (или познат на познат) направо си клони към нула.

А и у нас е прието за проблемите да се шушука, а не да се говори открито. Съществува дори феноменът, когато човек изрази на глас проблем, другите да започнат да го убеждават, че всъщност няма проблем. Не сте ли присъствали на разговори от вида:

"- Синът ми има проблем с алкохола.
- Аааа, то всички пият, чак пък проблем!"

"- Мъжът ми си има любовница.
- Всички мъже изневеряват, не си го слагай на сърце, щом си гледа дома и се грижи за вас."

"- Всичките ми връзки се провалят! Самотна съм, явно имам някакъв проблем!
- Нищо ти няма, то няма свестни мъже вече. Ще срещнеш и ти своя човек, няма страшно!"

"-Ще водим детето на диагностика, не проговаря и се безпокоим.
- Глупости, на едни познати детето проговори на 5, направо с дълги и сложни изречения като професор! Те някои просто така късно си проговарят"

и прочие...

Общи условия

Активация на акаунт