Оковите на майчината любов

• 110 411
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 1 635
Това ти е нещо като дежурна реплика, над 100 пъти съм го чела това от теб към всички останали във форума. От моя стана въобще не съм целяла да те обидя нито съм вложила такава стратегия, за другите виновни пред теб не знам. Нещо те е е хванала форумна параноя?

Не съм пила, пуснах шега, но си прехалено голям пън без чувство за хумор, че да се усетиш. Айде сега и на това се обиди.

А ти въобще четеш ли или ..?? Сега ще пробвам още веднъж. Внучето не е било запалено. На миналата Коледа бабата се е опитала, бащата (зет) е предотвратил. Майката е подложена на ежечасов тормоз защо няма пак семейно да ходят там на Коледа, при положение, че мъжът и децата и категорично отказват. Книги никой не чете.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 01:35 от elenna

# 1 636
  • София
Какво да направя като арсеналът от стратегии на доста хора тук е ограничен? Като в детската градина - там децата най-често използват тези два начина като описаните. Явно така им идва. Скоро не съм попадала на по-засукани начини. Понякога се забавлявам като разпознавам кой какви стратегии използва. Особено, когато започне да разбира, че не се връзвам. Ужас!
Сега станах и пън. Но  шит! Още нещо има ли?

Нали темата е за майчините, а не за бабините? Тези хора съвсем саа откачени.

# 1 637
Не знам, ама въпросите  "смятате ли, че всички сте зле освен вас" и "смятате ли, че всички лично ви обиждат с всяка своя дума" се намират в едно 2-3 стандартни психологични диагностични инструмента. Ако потърсиш, ще ги намериш Simple Smile

# 1 638
Интересен начин да се забавляваш. Като обсебваш една тема, която явно не те засяга- както многократно обясни. Не разбирам защо въпреки многото отклонения и десетки страници спам, не се намесва модератор. Също си спомням как няколко пъти се зарече да не пишеш Simple Smile

# 1 639
Също си спомням как няколко пъти се зарече да не пишеш Simple Smile

Ахахаха, да бе, какво стана с това?

# 1 640
  • София
Пиша точно поо темата, Хепи. За какво да се намесва модератор? Когато искам пиша - когато не искам не пиша. Теб те засегна това, което написах, че е важно и кой чеква въпросниците и че има и дъщери, които се чудят кого да обвинят за проблемите си и затова майките са най-удобни ли?

# 1 641
  • София
Не знам, ама въпросите  "смятате ли, че всички сте зле освен вас" и "смятате ли, че всички лично ви обиждат с всяка своя дума" се намират в едно 2-3 стандартни психологични диагностични инструмента. Ако потърсиш, ще ги намериш Simple Smile

Това пък, за какво е? Искаш да ме изпиташ дали съм ги чела ли? Да, чела съм ги! Само нещо не си написала както трябва Исмятате ли, че всички сте зле освен вас" - трябва да бъде "... са зле, освен вас". Нещо за параноя се опитват да намекнат тези въъпроси.

# 1 642
Не, всъщност аз съм съгласна с някои твои мнения. Просто ме дразни да ги повтаряш до припадък, доколкото може да ме дразни тема във форум, който чета за убиване на времето.
Съгласна съм че не винаги е добра идея да се пишат лични случки в интернет, съгласна съм, че много дами преиграват с драмата, съгласна съм че някои хора лесно се увличат.
Не съм съгласна с отрицанието на наличието на други случаи. Има всякакви случаи, има случаи в които отношенията са наистина проблемни. Когато дадена тема не ме засяга пряко и лично, понякога я следя от любопитство, чат чат споделям теоретично мнение. Но да натрапвам мнението си по тема, която по никакъв начин не ме касае и нямам личен опит- струва ми се лош вкус, дори и да не е спам.
Просто идеята на темата- споделяне на личен опит и съвети- не е никак лоша. Не разбирам защо не се придържаме към нея. Уви, дори като се появи някое мнение по темата, то бива удавено в еднотипни заяждания и безкрайни разсъждения, изразявани в безброй теми от едни и същи потребители...не визирам само Andariel, но и обкръжението от редовно опониращи й. Спирала съм следенето на не една тема, щом бъде " завладяна" от определени потребители, защото става безсмислена и нечетима.

# 1 643
  • Бургас
Винаги се старая да се придържам към темата, също и никого не съм обидила. Ако съм обидила ннякого  - кого и как? Посследните неща, които писах за драматизирането и т.н. са точно по темата, защото не всичко, което някой описва е в действителност така, а линка за книгата не съм го пуснала аз, а Елена и обсъждахме списъците за чекване. Пак е по темата. Не може една тема да се изчерпва само с писане на собствени истории, защото собствената история може да е алфата и омегата за този, който я разказва, но сама по себе си не е нито алфа, нито омега, а само една частица от темата.
Абсолютно същото се отнася и за твоите теории и мнения. Така че, ай стига се изявява като алфата и омегата и вземи млъкни, че не се траеш вече. Как пък реши, че ти си правата? Не всичко било както го казват хората, ама това, което ти казваш, задължително е действителен факт? Голямо самочувствие, браво!
От каква висота си позволяваш ТИ да определяш чия история е реална и коя преувеличена? Лично ли присъства?

# 1 644
  • София
Елена, няма да ти партнирам в жалките ти опити за заяждане. Но ако толкова държиш да продължаваш, това си е твоя работа.

Сиксенс, пиша това, което мисля. Твоята реакция си е твоя реакция и по никакъв начин не ангажира мен. Може да  не си съгласна, но не ми скачай по такъв груб  начин. Както виждаш, не съм посочила никоя история конкретно. Само маркирам, че е възможно и преувеличаване. Личността на този, който разказва също има значение, защото на едно и също нещо един ще гледа като на световна трагедия, а друг почти няма да се впечатли. Когато са намесени лични отношения емоциите надделяват над обективността.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 06:29 от Andariel

# 1 645
Ако съм драма-куийн и за една чаша вода ще орева, че се чувствам роб на майка си. Затова е добре да се погледне не само за кого се чеква списъкът, а и кой го чеква.

Това внуче има и бабаа и дядо, сигурно и учители и комшии, които първо забелязват, че косата е подпалвана. Това е за психиатър или за полиция, а не за книга. бих попитала къде са бляли другите възрастни, за да се стигне дотам, че внучето да търси книга. Такива неща никога не се случват изневиделица и без никакви знаци, а близките са виждали какво става и са дрямали или не са смеели да направят нищо.
Аз изпуснах дискусията, ама и ти също. Нали бабата се е опитала да го подпали и тази баба нали е майка пак.
Това се опитва да ти обясни, че въпросната баба дава на късо от дълго време.

# 1 646
  • SF
Така се получава винаги, когато някой пише мнение и 5 човека му скачат на бой, но не заради написаното, а по техни си причини и тълкувания разни.

Андариел не е разсеяна. Пише встрани от бабата, защото се брани от нападки и корективи.

# 1 647
Хайде сега, брани се Simple Smile Съвсем ясно си е написана историята, просто тя не е разбрала от много пенене.

Намерих книгата в нета и ще ми е интересно да я прегледам.

# 1 648
Понеже многократно се споменават групи за взаимопомощ и терапия, има ли всъщност такива в България, в София например?
Аз съм търсила за проблем с алкохола за близък, ми дори и такива май няма много много, а те са дет се вика- най-разпространените. А за подобен проблем има ли?

# 1 649
Как, казвате, ставаше отписването от тема?

Общи условия

Активация на акаунт