Отговори
# 225

Не можем дори да се сравняваме с корейки, японки, индийки и китайки. Нито като култура, нито като индивидуалност.
Относно това и аз като Анди ще кажа "Слава Богу!". Не, мерси.
Просто наблюдение и констатация. Аз се възхищавам на някои техники за справяне и успеваемост и от всеки можеш да научиш по нещо.

Няма как Сирен да си отгледа децата така, както я посъветва Еленна, защото ни липсват някои заложености. Иначе си поръчах и двете й книги след разговора. А бях чела само фрагменти преди това. Благодаря! Това е полезната част на форума за мен:)

# 226
  • На остров
И аз се впечатлих от Ейми, много е постигнала и изглежда щастлива.
През пролетта ни гостува индийче, като част от програма за обмен, в която големият ми син взе участие.
Несравними са нещата от всяка една гледна точка, момчето сподели, че всички от индийската група завиждат за свободата и правото на избор на връстниците си.

# 227
Пак повтарям- чакам личен мейл, който Amy Chua чете редовно на лични.

Пратих й покана в LinkedIn.
Това да съм ти обещала? Предложих ти да те свържа, гледам, справила си сама. Чакаме интервюто!

Има различни видове свързване- ако е по общите канали, е лесно. А аз искам представяне и свързване с контакт, даден ми от теб, който да покаже, че Amy Chua ти е гъста.

# 228
  • София
А ако искаш лична връзка с Ейми, тигрица майка номер едно в света (http://amychua.com/), свиркай да те уредя.

Еленке, кое точно от горното, особено от "свиркай да те уредя" не съм разбрала? И как е трябвало да го разбера? Хайде, като голямата работа в четенето с разбиране да ми обЯсниш като на идиот, какво означава на простонароден език "свиркай да те уредя"? И също като на идиот ми обясни как функционира светът професионално извън това, с което се занимавам, дето не знаеш какво е (да позная ли - не те и интересува, ама и мен не ме интересува теб дали те интересува). Цялата съм в слух. Да видим колко ти стиска като кажеш А, да кажеш и Б. На мен не ми е проблем да съм идиотът, ама да те видим ти колко струваш!

Тази не искам да я чета - аман от откачени.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 22:40 от Andariel

# 229
Гъста ми е дотолкова, че ей сега мога да и напиша професионален е-майл на който ще ми отговори въз основа на това откъде и как ме познава и къде и какво работя. Ако Сирената ми прати идентичността си, целта за която я търси, какво точно иска от нея и защо, както и защо точно аз и Ейми и трябваме и какво печелим ние от това. Например, в коя медия е акредитирана за публикация на интервю, както и за каква сума става дума; или пък какво търси от нея, което не е вече писала в книгата си. Ако това ми се стори удачно и няма да ми наруши репутацията и ще ми оправдае инвестицията да си ползвам този контакт по този начин, с удоволствие ще напиша това представяне. Това, Андариел, значи "свиркай да те уредя," а не че ще те поканя на ракийка у тях.

# 230
  • София
Значи не се познавате. Защото под "свиркай да те уредя" означава точно лично познанство на всеки език и във всяка култура, а не да й пращаш СV-то си, за да й припомниш откъде и какво работиш. Само дрънкаш. А това за репутацията съвсем изби рибата. А, да и инвестицията! Нищо не можеш да направиш, ама вече нямаш отстъпление назад и затова се опитваш да правиш абра-кадабра.

# 231
Доста съм инвестирала, за да мога да и пратя писмо от е-майл адрес, който гарантира отговор. Айде, пръсни се от злоба и пенене.

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 01:10 от elenna

# 232
  • София
Щрак! И маската падна!
Не можа да устоиш, нали? за човек, който се познава лично, доста фриволно подмяташ името й и предлагаш да уредиш Мамасита с интенвю. Ако аз имах такова лично познанство, щях да си го пазя. Обаче ти искаше да се надуеш. Толкоз по въпроса за всички неща, които написа колко си емпатична и неконфликтна.

# 233
За всичко друго съм ОК, но не разбрах за всичко ли трябва да има и лична изгода / инвестиция?
Аз съм доста безкористна и не би ми и хрумнало даже да мисля за това, но явно това разграничава заможните хора и богатите от обикновените хора като нас.

Тук леко ме сепнахте, признавам, но пък и ме накара да се замисля. На мен малко ми трябва за да започна да анализирам и да се замислям.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 23:12 от Анонимен

# 234
За всичко друго съм ОК, но не разбрах за всичко ли трябва да има и лична изгода / инвестиция?
Далеч не за всичко. В конкретната ситуация, абсолютно задължително, след като човекът, който поиска да се възползва от мой контакт не само че не го познавам, а и се скъса дотук да ме обижда. Та да, изгодата трябва да е доста ясна.

Това, Андариел, маската падна. Разобличи ме във всичко!

# 235
Не знам как забихте темата към тази азиатска кукувица.

# 236
Кой? Сирен ли?
 Куче, което лае..Не бих се връзвала.

Но явно мм е прав и все повече неща ми се набиват в очите като контра-теза на моята. То и затова явно не съм измислила нищо ново и не съм станала богата, а само бачкатор. Това е то. Ден е било за лична рефлексия и групова самоанализа Simple Smile

# 237
  • София
Ко? Нье!
Заа какво ти е да предлагаш на някого, който смяташ, че те е обиждал контакт, който е изключително скъп за теб и си инвестирала много? За някаква изгода? Тц, едва ли. Просто се изхвърли за пореден път като за Харвард и успешността и децата над нормите. За пореден път се изхвърли, защото те напъна отвътре.

# 238
Тоест ако утре кажа- Елена от България ме свърза с вас, може ли да поговорим- ще се сети за коя става въпрос?

Ей такова свързване имам предвид- иначе много ясно, че всеки може да намери толкова публична личност и да си комуникира с нея.

Аз за интервюта не плащам- така са ме учили едно време. Ако иска човекът, говори, а аз ще си го публикувам ако искам в Туитър. Тя да не би да дава интервюта само срещу заплащане?

И обикновено за журалистите когато ти предложат контакт, не е такъв, който може да се изрови с Гугъл.

Та чудя се ако наистина започна да тормозя Amy Chua, като й разкажа, че Елена от България с диплома по когнитивно незнамкакво си и детско развити е ми е казала да се свържа с нея- дали ще откликне или ще се чуди тия в България колко точно са луди...

# 239
Как Сирен бре?
Майката тигър имах предвид.

Общи условия

Активация на акаунт