Отговори
# 210

Еленна, тигрицата майка сме я коментирали преди години Simple Smile Много показателен пример.

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 14:56 от Анонимен

# 211
А, не, Андариел, аз съм гледано дете само дотолкова, че съм умна, емпатична и неагресивна, както и емоционална. Но мама и баба не са ме гледали у дома с идеята да не стана институционален лумпен, малък жалък житейски крушенец, хвърлен от тях на лошата ясла, описан преди 10-12 страници от Сирената като средностатистическото негледано дете. Напротив, закоравях в държавните институции на краен западен софийски квартал, за който Васко Кръпката много обича да пее като за дивия, суров Запад.

За успяла обаче, такава съм, че и от трите елемента има у мен, и то най-вече последния. Но е истина, че кръвта ми далеч не е само балканска.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 20:32 от elenna

# 212
Много показателен пример.
Показателен за какво? Жената е прекрасна, има и прекрасно семейство.

# 213
  • София
И си в Харвард, нали? (българският зрител се сеща за реплика от коя реклама говоря Wink)

Всеки, който твърди, че има рецепти за успех на  децата, има някаква финансова и лична изгода от това - или се промотира сам като успешен, или продава книги за успешност, или прави семинари за родители, които искат успешни деца. С две думи мошеническа история. Всеки може да си накичи каквито ще качества за успешност, и все ще сбърка, защото има една главна променлива, която може да прецака или да даде тласък - късметът.

# 214
Приемам предизвикателството. Искам лични контакти на Amy Chua. Да видим дали дава интервюта на Бг Мамите.

Не мога да повярвам, че стигнахме до Battle Hymn of the Tiger Mother:)

Тя всъщност имаше по-готини съвети за пораснали тийнове- разрешавала им през лятото да живеят в дома им, но при условие, че се усмихват, поздравяват, не стоят само в стаите си, закусват с фамилията и си слагат червило.

Сещам се, че май тя беше заплашила да изгори любимата играчка на детето си, ако не изсвири пиесата.

Всъщност тигрите са доста мързеливи създания.

Та така, чакам личния мейл на Amy Chua.

# 215
  • София
Знаех си, че не някои вместо в лудницата са в Харвард!

Давай, ще бъде интересно - първо, дали Еленка изобщо може да те свърже лично с нея и второ, какво интервю ще вземеш.

# 216

Всъщност, я кажете какво мислите по въпроса – трябва ли бабата да си зареже работата и да остане вкъщи да гледа внуци, или най-егоистично да се натиска да прави стаж за пенсия, следвайки принципа "който има деца, да си ги гледа"?
В собствения си дом ли е длъжна да гледа внуците, или трябва да зареже не само работата си, но и дом, и мъж, преселвайки се в друг град, за да играе ролята на безплатна детегледачка?
Преселва се, как иначе? И да не забрави да вземе и дядото. Да не го оставя сам да лентяйства, а да го вземе, че и за него ще се намери работа при децата.

# 217
Пак повтарям- чакам личен мейл, който Amy Chua чете редовно на лични.

Пратих й покана в LinkedIn.

# 218
Еленна, показателен пример е за авторитарна майка. Типажът, който никой не желае да се отъждествява с него самия. Типичната азиатска майка. Много  е писала и тя за The Triple Package, за привилегированите нации и начините им на отглеждане на силни деца, а не на типичните меки американчета..

И не беше ли завършила Иейл, а не Харвард?  newsm78

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 21:49 от Анонимен

# 219
Пак повтарям- чакам личен мейл, който Amy Chua чете редовно на лични.

Пратих й покана в LinkedIn.
Това да съм ти обещала? Предложих ти да те свържа, гледам, справила си сама. Чакаме интервюто!

# 220
  • София
свържи я, тогава! Много бързо взе да дезертираш с това, че сама се е справила. И за не се окаже, че нещо не си разбрала, че сме разбрали, щом някой каже, че ще свърже друг с трето лице, то се предполага, че познава лично това трето лице, а не че ще даде линк към сайта му или към публичната му поща. Харвард, майка-тигрица - давай!

# 221
В нашата култура е доста трудно да се вмъкнат такива позиции като на Тигровата майка, защото българките угаждат на децата си, глезьондрят ги, жалят ги, преобгрижват в материално отношение и доста често неглижират в чисто емоционално отношение. Не всички, но е масова народо-психология и тенденция това поведение.

Не можем дори да се сравняваме с корейки, японки, индийки и китайки. Нито като култура, нито като индивидуалност. Ние сме прекалени индивидуалисти, чепати и многознайковци на приказки, но меки на действия и постоянство. Този тип модел трудно би просъществувал из нашата кръв и манталитет.

Сирен, ето:

http://amychua.com/contact/

Contact

Amy’s publicist at the Penguin Press is Juliana Kiyan.  Her contact information is:
The Penguin Press
375 Hudson Street
New York, NY 10014
212-366-2845
Juliana.Kiyan@us.penguingroup.com

For inquiries about possible speaking engagements, please contact Wesley W. Neff (WesN@LEIGHBUREAU.com) at the Leigh Bureau.
www.leighbureau.com

# 222
  • София
И слава Богу!

# 223

Не можем дори да се сравняваме с корейки, японки, индийки и китайки. Нито като култура, нито като индивидуалност.
Относно това и аз като Анди ще кажа "Слава Богу!". Не, мерси.

# 224
Сирен: Е-майла, който ти гарантирам че проверява непрекъснато е amy.chua@yale.edu, а може лично да я посетиш в приемните и часове в стая 236 във факултета по право на Йейл (мога и точен адрес да ти дам, ако нямаш). Телефон (203) 432-8715. Като ми дойдеш на лична или професионална визита, лесно мога да те закарам и на место!
Андариел, твоята неспособност да разбираш текст, но да си го интерпретираш литературно както ти дойде, вече я показа по-рано в темата. Сега пак си фантазираш кое какво значи, с което само демонстрираш как и идея си нямаш как работи света професионално извън това, с което ти се занимаваш, дето не знам и какво е.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 22:22 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт