Фермата 3 - 2017 г. - Тема 9 - (06.11. - 12.11.)

• 70 226
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 690
А представяте ли си Дарина да избере Фр за втори дуелист, тя да отпадне и Елена пак да е фермер Joy
Още като стана Ленчето Фермер, споделих такива опасения, че Ленчето може и два мандата да изкара.  Joy Ивончето добре ги подреди с избора си. Чакам защитниците му да дойдат да си го бранят. hahaha

# 691
А представяте ли си Дарина да избере Фр за втори дуелист, тя да отпадне и Елена пак да е фермер Joy
Е, нали това подсказаха в един от дейли епизодите, че който се сприятели с Ленчето - отива на дуел.

# 692
Tray,
адмирации за поста.Това е истната.Браво.

# 693
  • Другата България
Фермерството на Елена ще бъде успешно , защото всички си искат цигарите. Вече казах, че това е много тъжно, не работиш да създадеш добро мнение , не работиш заради правилата на формата , а да удовлетвориш зависимостта си.  
...................
Друго ме впечатли - мълчанието на фермерите. Единственият който възропта беше Гинчев , който не живее отдавна  в Бг. Другият май беше Станко , но той е по различен от масата , дори и заради престоя си на едно място, където ако не се отстояваш си загубен. Другите мълчаха ! С наведени глави, заврели лица в яките....после Алек помърмори, че ги използвала...Ами що си мълча , два месеца ти гледаме усукването около изпънатото маце , а за важните неща нямаш кураж . Само като го засегнаха лично устрои на Вили другарски съд. И тя е  същата , обажда се само за да се обяснява , дори не изслушва (вчера Гинчев) или да защитава засегнати близки(Алек, който после и отвърна по български на стореното добро Yum ).
Знаете ли, заболя ме , че толкова хора се включиха в манипулацията и никой нямаше смелостта да отстоява достойнството си. Като си фермер , ползваш привилегиите , но и носиш сам тежестта на избора.
Масата мълчеше и недоволстваше тихо около масата или печката. Колко българско. Sad
Аз се съмнявам да е успешно, защото задачите им са до никъде, поне от това, което видяхме снощи. Напълно съм съгласна с всичко, което каза Гинчев за Дарина, но не съм съгласна с неговото "Докато не дойдат цигари, няма да работя" Sunglasses. С какво е по-различен от Елена в такъв случай? Цяла вечер го гледах как се опъва по импровизирани дивани и легла, мъчейки се да изчопли от дървеното сладко нещо за ядене. И дуднейки като свекърва Mr. Green. Колко мъжко е това? Евала за изказването за Дарина, но последващото му поведение... smile3505.
Тотално разочарование и от Гечо - напълно съм съгласна с думите на Иван към него, че Елена е по-зле от Дарина, че нищо не работи, а той не смее да ѝ каже нищо. И защо? Защото му погали егото, оставяйки го той да командори мъжете, отново измъквайки се от отговорност? Наистина ли Гечо не го разбира това?
За останалото казано от теб съм напълно съгласна, напълно. Никой от масата не посмя да се опълчи на Елена за смешния "референдум" /който и за мен е против всякакви правила/, навели глави, мълчат и сумтят и безропотно "гласуват". И се чудя защо, наистина недоумявам - толкова ли са безхарактерни наистина, или всичко е с цел да си запазят името, да не влизат в конфликти, да нямат конфронтации...
Ето затова, по-скоро това и вчера казах, че е нещото, което не ми харесва в Калоян - иначе мой...фаворит за победа. Оправдавам го с младостта му, но може една идея по-мъжко поведение да показва, поне когато е необходимо.

# 694
Аз явно съм по- зла и от Елена, обаче с кеф бих пратила Дарина на дуел. Абе като е толкова болна и стара какво търси тук? Къде е тръгнала да се мери с млади, здрави и прави хора? До кога ще я пазят? Че тя след бъбречната криза ще получи друга, познавам такива хора, те вечно са болни и недоволни. И как тръгна да спори, кой друг си го е позволил? Избрана си и това е, да не очаква да размисли случайно след нейната пледоария. Само не знам за коя от двете да съм ако избере Фр, жалко, че не може и двете да си ходят. Гинчев чисто и просто искаше да разчисти Марина от пътя си, въобще не му вярвам в милите думи  Naughty

# 695
.... И как тръгна да спори, кой друг си го е позволил?  ......Гинчев чисто и просто искаше да разчисти Марина от пътя си, въобще не му вярвам в милите думи  Naughty
Дарина не спореше , а си каза мнението защо Еленка я посочва. Два месеца я гледа на криво и я хока , тя да си мълчи ли? Поне си казА какво мисли .
Не мисля , че Марина е конкурент на Гинчев , заради  палавата си младост и дори заради вчерашните физиономии зад гърба на Дарина. Не я харесва , криви се зад гърба и , а пред нея с умалителни и умилителни.....Марина може да работи каквото и кажат , но и мнението и е все в подкрепа на човека на власт. Послушко без характер , няма как да и "дадат" парите. Поне така си мисля Thinking
Гечо вечно спореше с Дарина, Фр и се врътваше, самата Елена .... да не говорим за Ивона не е като да не са си позволявали спорове с фермера. Или щом е Дарина може, щом е Елена - не ?

# 696
  • София
Тотално разочарование и от Гечо - напълно съм съгласна с думите на Иван към него, че Елена е по-зле от Дарина, че нищо не работи, а той не смее да ѝ каже нищо. И защо? Защото му погали егото, оставяйки го той да командори мъжете, отново измъквайки се от отговорност? Наистина ли Гечо не го разбира това?
Абсолютно съм съгласна с написаното. Разочаровах се и от Гечо, и от Алек, и от Калоян. Последният в стремежа си да остане извън всякакви разпри, направо започва да изглежда инертен. Харесвам Гинчев - въпреки че не е особено интелигентен, явно животът го е очукал яко и има много точна и ясна преценка за нещата. Харесва ми и че не се притеснява да каже това, което мисли в очите на останалите. Не ми харесва, че стачкува в момента, но като гледам жените как пак навириха краци по леглата, така или иначе седмицата е обречена на провал.  Rolling Eyes
За Елена ще си замълча.  Confused

# 697
Тари, това се чудех и аз - "думата на фермера е закон", затова гласуваха. Е да де, ама на Дарина, Божидара и на Марина безумните закони срещнаха съпротива. Какво стана тук?
Друго да питам аз - защо вече не идват близките на вторите дуелисти?

# 698
  • Другата България
Абсолютно съм съгласна с написаното. Разочаровах се и от Гечо, и от Алек, и от Калоян. Последният в стремежа си да остане извън всякакви разпри, направо започва да изглежда инертен.
Да, това не ми допада в него, не може човек да го разбере какво мисли, с какво е съгласен, с какво не е , какво или кое одобрява и кое не....няма ясно изразена позиция сякаш, или поне не я изразява на глас.
Наистина е още много млад, но пък както чухме и видяхме доста перипетии е имал в живота си, сблъсквал се е с правди и неправди, очаквах повече от него в тази насока. Яни е една идея по-деен като че ли.
Гинчев и аз го харесвам заради голямата му уста и право куме, в очи, но от реалния живот знаем, че такива хора не са долюбвани много - много, малко са хората, които обичат да им се казва истината в очите. Не одобрявам обаче бездействието му и това, че само "чете" на останалите, което предполагам е дразнещо на моменти.

# 699
  • София
Merri_An, точно.  Peace Да остане встрани от скандал между двама души е едно, но когато има някакъв общ казус, който засяга всички, да не заеме позиция го кара да изглежда индиферентен.

pip4i, може би идват, но не ги дават. Виолета не каза ли, че се е заредила от виждането си с децата преди дуела или бъркам? И тениската май й бяха донесли...  Thinking

# 700
Погледнато реално Гинчев не стачкува.
Нали сега е в ролята на жена.Ами човека прави това което правиха жените - лежи, опъва се и поради липса на цигари яде сладко.

# 701
  • Другата България
Не мисля , че Марина е конкурент на Гинчев , заради  палавата си младост и дори заради вчерашните физиономии зад гърба на Дарина. Не я харесва , криви се зад гърба и , а пред нея с умалителни и умилителни.....Марина може да работи каквото и кажат , но и мнението и е все в подкрепа на човека на власт. Послушко без характер , няма как да и "дадат" парите. Поне така си мисля Thinking
И аз така си мисля. Peace

# 702

pip4i, може би идват, но не ги дават. Виолета не каза ли, че се е заредила от виждането си с децата преди дуела или бъркам? И тениската май й бяха донесли...  Thinking
И аз така си помислих, но някой тук каза че ги била видяла във видеото. Така и не стана ясно само в началото ли идваха близките или и сега идват. И дума не казват за това.

# 703
Подкрепям изцяло последното мнение на Tary.
Дарина има възпитание, което е в постоянен сблъсък с това на околните. Не обижда, не грубиянства, малко повече и досадно се обяснява, при което енергията на тезите ѝ се разпилява, но тя е от най-почтените във фермата, според мен. Работи и не се скатава през цялото време...само да имаше по-развито чувство за хумор и да не бастунясваше толкова често, и можеше да ми бъде фаворит. Хитринките, които прилагаше за да отърве дуелите, ги разбирам, защото тя е сама сред вълци от доста време и се опитва да оцелее както може.  Сигурна съм, че преувеличи и за бъбречната криза, но това за мен си беше най-умното решение. Всички я саботираха, какво трябваше да направи? И обвинявам Владо Каролев за това. Той подхвана неуважителното отношение към нея и после стадният инстинкт се прояви у другите. На дуела съм твърдо за нея, ако и да съм убедена, че няма да спечели. Просто много ще ѝ дойде още един дуел след фермерството.

За Марина не съм писала досега, защото ми е някаква хлъзгава и неясна. Тя и Калоян на пръв поглед са много приятни, работят и не се конфронтират с никого, но двамата не можаха да ме спечелят на своя страна. Маринка ромоли сладко с детското си гласче, търкаля несметни количества умалителни думи, ведра и усмихната е по принцип към всички, но в погледа ѝ има нещо не съвсем позитивно. И както Tary ме подсети, точно физиономиите, които правеше вчера, го потвърждават. За Калоян нямам такива подозрения, симпатичен и веселяк е много често, работи съвестно, но ми липсва нещо мъжкарско в него, което да придаде цвят на образа му.

# 704
  • Другата България

И аз така си помислих, но някой тук каза че ги била видяла във видеото. Така и не стана ясно само в началото ли идваха близките или и сега идват. И дума не казват за това.
Аз написах, че така поне го разбрах - че ги е видяла във излъченото в началото на дуела видео.
Допускам да са идвали лично, но не ни го показаха.

Общи условия

Активация на акаунт