На пазар в Лозенград и Одрин - 12

• 181 722
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • до най-прекрасния мъж
На Кипа има платен открит.  На новия мол мисля също има паркоместа отвън,  но не съм сигурна.

# 331
  • ямбол
На Кипа има платен открит.  На новия мол мисля също има паркоместа отвън,  но не съм сигурна.
На Кипа откритият паркинг  този до автомивката преди да влезеш в закритият е безплатен

# 332
Привет, пътешественици, утре ще прескочим до Одрин, и понеже е ново за нас - има ли паркинг в новия им мол? Условия?

Има подземен паркинг на няколко етажа. Безплатно е паркирането.
Преди нова година и в двата мола не беше позволен паркинг за коли с газови уредби

В никой мол в света не е позволено влизането на автомобили с газови уредби в подземни паркинги.В Ераста има открит паркинг за газови автомобили,мисля че е от южната страна.Не се заплаща.Бях там на 21.12 и 22.12.

# 333
Здравейте! На 08.01.2018 ще пътувам до Одрин. Знаете ли къде имат оптика в която преглеждат и евентуално изписват и изработват очилата на място? По възможност по главната улица. Така и така ще ходим и понеже съм чувала, че са добри специалисти реших, че нищо не ми пречи да се прегледам и там.

# 334
Не сме с газова уредба, щом има подземен е идеално. Благодаря, ще споделим впечатление 😊

# 335
  • у нас
Привет, пътешественици, утре ще прескочим до Одрин, и понеже е ново за нас - има ли паркинг в новия им мол? Условия?

Преди нова година и в двата мола не беше позволен паркинг за коли с газови уредби

Той МОЛ-а в Одрин е само един с подземен паркинг. На другия МОЛ, така наречения отворен МОЛ паркинга е отвън. Там няма такава забрана. Предполагам, че говориш за Кипа, където има и подземен и външен паркинг.
Дори и БГ всеки един подземен паркинг е забранен за паркиране, ако си с газова бутилка. Но масова практика е голяма част такива коли да паркират точно в подземни паркинги.

# 336
  • Пловдив
В България в някои подземни паркинги е забранено само за метанови уредби.

# 337
  • Тополовград
И  МОЛ  Ераста  има подземен паркинг.

# 338
  • до най-прекрасния мъж
Да, само откритият паркинг на МОЛ-а, в който е Кипа, намиращ се пред самия МОЛ е платен, подземният не се плаща. Долу,  където е автомивката, не знам дали има паркинг, но е възможно. Ние сме с дизелова кола и не сме търсили алтернативи за спиране, спираме си винаги в подземния паркинг.
Само да уточня - МОЛ-овете в Одрин са 3 - новият МОЛ Ераста, МОЛ-а, в който е Кипа и открития МОЛ Марги Аутлет. На Марги също има подземен паркинг, но той е отзад, откъм Синия пазар и много хора не го знаят.

# 339
  • ямбол

Мол Ераста също има подземен паркинг. И в двата мола Кипа и Ераста имаше забрана за коли с газови уредби в подземните паркинги .  Всички  коли се проверяваха  с огледало отдолу под колата преди да се  влезе в подземния паркинг. Нашата кола е с метанова уредба досега винаги сме паркирали в подземния без проблем

Той МОЛ-а в Одрин е само един с подземен паркинг. На другия МОЛ, така наречения отворен МОЛ паркинга е отвън. Там няма такава забрана. Предполагам, че говориш за Кипа, където има и подземен и външен паркинг.
Дори и БГ всеки един подземен паркинг е забранен за паркиране, ако си с газова бутилка. Но масова практика е голяма част такива коли да паркират точно в подземни паркинги.

# 340
Момичета, интересуваше ме само за Ераста Мол паркинг, намерихме го без проблеми, благодаря. Бяхме 2 семейства с динозавърчета на 4 и 5г, така че не ни бе приоритет пазаруването, но  все пак се възползвахме от намаленията, които с оглед курса на лирата бяха наистина добри.  Минахме и през Кипа, на касата попитах за "карта"  , но касиерът ми отвърна само "мъни карт" и бяхме дотам- няма да се сдобием този път с отстъпка. Предния път минахме набързо да вземем основни храни, на връщане от почивка и една мила дама хареса Дребния и отстъпи възможността да ползваме нейната, а и касиерката говореше български. Ще взема да захвана да уча и турски, че другите които говоря не помагат ... Направи ми впечатление, че проверяват колите за устройства и в Ераста, и в Кипа, отскоро ли е това, преди не ни се е случвало?

# 341
  • София
Ние ходихме последно септември и ни провериха и в Ераста и в Кипа.

# 342
  • у нас
Подземният паркинг на Ераста го проверяват от самото начало. А на Кипа-та може би от около година и половина.

# 343
Проверяват Не за газова, а за опасни товари --Бомба. С газова уредба се спира спокойно на Ераста в подземния паркинг. Не знам как е за Метана.
На границата коли не се допускат само ако ще ги продавате или са супер изгнили или доста мръсни "като за последното ви казват да си измиете колата и тогава да минете" --НЯМА ограничение за възрастта на автомобила. Нашата кола е 96г другата с която бяхме беше 93. Изрично попитахме полицая от Турска страна. хората с който бяхме говорят Турски без проблеми.
На кипа на паркинга е забранено да спирате с газова и метанова уредба има табела на която си пише. Безплатен е паркинга до автомивката открития.
В маргито на подземния паркинг също могат да спират коли с газ.
Много добър е и хотела срещу Ерастата--RUS и зад него има още един. В RUS сме плащали за 1 нощувка --115лв за 3 души със закуска. Запазвахме го през Букинг.
Ако на някого му предстой да запазва хотел през Букинг имаме кодове за отстъпка --15 долара, мога да ви дам на ЛС ако някой иска.

# 344
  • до най-прекрасния мъж
За картата в Кипа казах Мъни карт с въпросителен тон. Момичето извади една и пита Мъни карт? Аз казах Да, да искаме, може ли една на БГ и поклатих глава весело. Тя я разпечати, маркира и даде отстъпките. Даде ми и картата. Явно си е до служител.
Колите на Кипа ги гледат за бомби. Но нас само един път са ни проверявали - през юни 2016. После още 4 пъти ходихме, никой не сме видели да проверяват. Но на входа на Кипа последно имаше физическа охрана със скенер като на летището. ММ го връщаха два пъти - писна, младежът каза Чанта, ММ прекара чантата през скенера, а той мина без нея. Пак писна, младежът каза Телефон, ММ остави телефоните и мина.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 16:32 от blue.angel

Общи условия

Активация на акаунт