Рим - 18 тема

• 95 480
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Става ли за пиене водата в Рим или бутилирана се купува. Ще помоля и за цени ориентировъчни на бутилка вода в магазините, благодаря ви 🙂
Става, из целия град има чешми, пълнете си на воля.
А в хотелите става ли?
Винаги купувам минерална, за да пия в хотела, но от чешмите из града пия Grinning

# 241
  • Вестерос
За в хотела нямам идея, аз оставам при роднини там, те си пият свободно в тях чешмянка.

# 242
Здравейте! Гледам апартаменти в Airbnb и ми прави впечатление, че на някои пише за туристическата такса от 3.50 евро на нощ, а на други не.Значи ли ,че щом не е спомената изрично в условията на обявата, не се плаща или при всички случаи се плаща. И още един въпрос. Как може да се ползва отстъпка - ако ти изпрати някой покана на първата резервация ли имаш някаква отстъпка или чак на следваща резервация?Благодаря предварително!

# 243
Здравейте! Влизам с бърз въпрос, че бързо трябва да изберем часовете за полетите. Какви са възможностите за придвижване рано сутрин към 6ч. в неделя от центъра на града до летище Фумачино. На какво може да се разчита- метро, такси?

# 244
Здравейте! Влизам с бърз въпрос, че бързо трябва да изберем часовете за полетите. Какви са възможностите за придвижване рано сутрин към 6ч. в неделя от центъра на града до летище Фумачино. На какво може да се разчита- метро, такси?
В 6ч. трябва да тръгнете от Термини или да сте на летището?

# 245
В 9.30 е полетът. Предполагам тръгване около 6.

# 246
В 9.30 е полетът. Предполагам тръгване около 6.
Имате доста възможности. Автобус на Ситбус  http://shop.sitbusshuttle.com/en/booking. Редактирах, че бях объркала разписанията и ви върши и този работа.
Теравижън https://book.terravision.eu/rides?form_search%5Bfrom%5D=Termini+ … ce_type%5D=ticket
Леонардо експрес - от 5.35 ч. на половин час, 14 евро, 30 мин. пътуване. https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputV … cFID=S4zey85pamls

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 02:59 от Lady Vengeance

# 247
Благодаря!

# 248
  • София
Lady, аз като задам датите ми дава първи възможен за Сит бус в 04:45 в неделя. Ние смятаме да хванем този в 05:45, но да не гледам нещо грешно аз? Всички дни са еднакви при мен като разписание. И исках да отидем директно до Ватикана, когато кацнем, но няма опция да избера връщането от Термини или поне аз не откривам такава. Ако избера да пътуваме до Ватикана, после пак от там трябва да си хванем на връщане, което ни е доста далече всъщност.

# 249
Да, моя е грешката, заложила съм преди обратната посока, даже и от града Фюмичино.
Ето това е http://shop.sitbusshuttle.com/en/booking
За връщането, май наистина няма такава възможност, трябва или да си купите отделни билети за отиване и връщане или да купите до Термини и на отиване да слезете на Ватикана, като предупредите шофьора.

# 250
Явно галерия Боргезе са си вдигнали цените, дава ми 13 +2 евро билет и предварителна резервания, но накрая добавя още 2 евро Commissioni di servizio. Така, че крайната цена става 17 евро.

# 251
Ситбус има една спирка преди Ватикана, но шофьорът й извиква името. Няма начин да се объркате и да слезете там. Има си малко ходене от спирката до Ватикана, виж си го на мапса, от къде точно трябва да минеш.

# 252
Уф, аз пак с въпрос, че се обърках вече..... За Колизеума ще ползваме Рома пас. Обаче искаме да видим и подземията.... От тук разбрах, че се купува отделно билет за тур COLOSSEUM, UNDERGROUND, THIRD RING AND BELVEDERE, който струва 9 евро. Обаче като влязох на сайта да резервирам пише, че трябва да се купи билет за подземията / 9 евро/ + билет за Белведере / 9 евро/ Правилно ли съм разбрала .....

# 253
Явно галерия Боргезе са си вдигнали цените, дава ми 13 +2 евро билет и предварителна резервания, но накрая добавя още 2 евро Commissioni di servizio. Така, че крайната цена става 17 евро.
Май всичко е с по-високи цени... Нормално, инфлация. Ние ще сме там 10на дни, като планираме да си вземем по два 3дневни Рома Пас, за да посетим всички музеи, които са ни интересни.

Как са цените в ресторантите? Последно като ходих, цените които помня са около 5 евро за разните антипасти, артишок и т.н., около 8 евро за порция паста, 10 евро за пица, 4-5 евро за половин литър наливно вино, 4-5 евро за 1 топка сладолед или тирамисо. Обаче май сега са нагоре. Какво да очаквам?

И още нещо - къде сте яли вкусно римско шкембе и агнешка глава? Намислила съм да ги пробвам този път (мечка страх, мене не!)  Laughing

# 254
Споделяно е из тези теми едно приложение (за телефон) за хапване The Fork. Може да си резервирате маса и да видите каква отстъпка получавате (дори без резервация са обявени % отстъпки), както и цените в самия ресторант. Може да се използва и чисто информативно. Понякога отстъпките са и до 50% (най- често са 20- 25-30%).

Общи условия

Активация на акаунт