Рим - 18 тема

• 95 476
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Момичета кой от двата апартамента е по-добре да резервирам според вас. Не мога да се ориентирам с местоположението но мисля, че първия е по ОК. Ударете по едно рамо  bouquet

https://www.booking.com/hotel/it/casavamica.bg.html?aid=349222;l … =1&#hotelTmpl

или
https://www.booking.com/hotel/it/casa-di-locazione-turistica-mon … =1&#hotelTmpl

Първият е на хубаво място според мен, изобщо не е до Термини, не знам защо го водят така, съвсем до Сан Джовани ин Литерано е и има метростанция наблизо. Не е съвсем близо до забележителностите, освен Колизеума, но от транспортна гледна точка е удобен.

Вторият е по-неудобен от към транспорт, само автобуси и евентуално трамвай от viale Trastevere, но има вървене.

В Centro Storico също е много хубаво, но на мен метрото ми е важно, че в автобусите им успявам да се объркам.
Бихте ли определили кое точно обърква в автобусите,защото единствения начин да хванем ранния полет на Райън е с автобус до Термини.И като не сме пътували се притеснявам.
Интересува ме също,как разбирате от многото автобуси на Чиампино,кой ще тръгне първи и до къде е (чета в предните теми,че имало автобуси и до Ватикан,а ние ще сме там).И някой има ли идея какво значат различните означения на автобусите в Гугъл мапс(REG,MB,Ma).За метрото е ясно,ама за автобусите?

Не съм сигурна дали разбирам правилно първият въпрос, но ако искате да отидете сутринта рано до Термини, за да хванете автобусите до Чампино за ранният полет, няма как да стане, защото гр.транспорт започва работа в 5.30 и няма да успеете, освен ако не ползвате нощните линии.

На Ватикана спират само автобуси от/до Фюмичино на Ситбус.

# 226
В Centro Storico също е много хубаво, но на мен метрото ми е важно, че в автобусите им успявам да се объркам.
Бихте ли определили кое точно обърква в автобусите,защото единствения начин да хванем ранния полет на Райън е с автобус до Термини.
Нямах предвид шътълите до летището, а вътрешноградския транспорт. Сравнявам го с метрото, което е много лесно. Случвало ми се е да пропусна спирка, да хвана автобус в грешна посока... Нищо фатално или драматично, но с метрото е по-лесно. Трамваите им също са много приятни.

# 227
  • София
Ние сме отсядали в покрайнините на Рим. Сутрин паркирахме колата на огромен безплатен паркинг на първата метро спирка и от там с метрото до забележителностите. Така ни излезе доста евтино, но недостатък е, че вечерта не си в центъра на града. Вариант е хотел с паркинг или обществен паркинг в близост до настаняването. За обикаляне в Рим с кола не става, заради задръстванията и малкото места за паркиране. С кола ние си направихме разходка - ферибот през Игуменица до Бари, Неапол, Капри, Сан Марино, Рим, Венеция, София.

# 228
Знам, че в предна тема беше коментирано, но не мога да го намеря и затова задавам въпроса отново - как да стигна от Термини до най-близкия бряг на морето?

# 229
Пишете в Google "Termini to Rome seaside" и веднага излизат резултати като този: https://theculturetrip.com/europe/italy/articles/romes-8-best-be … public-transport/

# 230
  • burgas
И аз за ранното пътуване до Чампино Simple Smile. Колко време преди часът на тръгване трябва да поръчаш такси? Чрез mytaxi ли е най-добре да поръчаш? Сега като зададох адреса/близо до Пиаца дел Пополо/ ми дава ~56-67 евро. Нали уж беше 30 евро? Или това е цената от Термини? Ако използваме автобусите от Термини, които са в 5-5,30 ч. с какво да се придвижим до Термини?

# 231
В рамките на града късно през нощта аз само с такси бих се придвижила, макар че знам, че има нощен транспорт някакъв. Не съм ползвала лично.

Иначе на мен ми е най-лесно последната нощувка да я направя до Термини. След закуска освобождавам предния апартамент, оставям багажа директно в новия хотел, и целия ден е наш. Ама сме без деца, предполагам не на всеки такива рокади биха били удобни.

# 232
По- добре вижте колко ще ви излезе такси до Термини и от там с автобус. Едва ли ще доближи 60€... А с деца ли сте, багаж? Може да си направите сутрешна разходка (30- 40 мин) пеша до гарата.

# 233
  • burgas
По- добре вижте колко ще ви излезе такси до Термини и от там с автобус. Едва ли ще доближи 60€... А с деца ли сте, багаж? Може да си направите сутрешна разходка (30- 40 мин) пеша до гарата.

Няма деца. С ръчен багаж-малки куфари. И аз си мислех за пеша, но през нощта не знам колко е безопасно. Никой не отговори колко време преди тръгване да си поръчаш такси. Както в Бг ли е- непосредствено преди тръгване?

# 234
  • Вестерос
Аз не ви препоръчвам кола, в центъра е синя зона и се плаща за престоя, трудно е и намирането на места. Има и свободни места пак в центъра тук там, но бързо се заемат. На такива места се навъртат разни субекти и те наставляват къде да спреш. Като спреш ти искат пари, ако не им дадеш често чупят стъкла, пукат гуми..

# 235
И аз за ранното пътуване до Чампино Simple Smile. Колко време преди часът на тръгване трябва да поръчаш такси?
Гугъл мапс дава автобус в 4, 20 ч.,който пристига на Термини в 5,00 ч.От там на Теравижън тръгва в 5,30 ч. и е на Чиампино в 6 ч.Това ни устройва идеално,само където не е проиграно и не съм особено сигурна,че в действително така се случват нещата(а нещо не ми е изгодно май да проверявам в последния момент),така,че още се чудя.Такси от врата до врата предлага и Райън и ми дава цена около 42€,но като не знаем езици,не знам как ще се разберем на място.

# 236
Става ли за пиене водата в Рим или бутилирана се купува. Ще помоля и за цени ориентировъчни на бутилка вода в магазините, благодаря ви 🙂

# 237
  • София
Аз съм запазила това хотелче  https://www.booking.com/hotel/it/italia-roma.en-gb.html?aid=9328 … s=1&#tab-main
 Вчера дори смених стаите , защото се появи тройна супериорна стая. Мисля, че е добре като местоположение, ще можем бързо да се придвижим и пеша до спирката на Сит бус рано сутринта и като гледам всичко ни е на пешеходно разстояние, с изключение на Ватикана, ама ако се понапънем може и него да вземем пеша. LaughingLaughing

# 238
  • Вестерос
Става ли за пиене водата в Рим или бутилирана се купува. Ще помоля и за цени ориентировъчни на бутилка вода в магазините, благодаря ви 🙂
Става, из целия град има чешми, пълнете си на воля.

# 239
Здравейте, искам да попитам автобусите Теравижън и Ситбус  от Чиампино до Термини имат ли междинни спирки? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт