Рим - 18 тема

• 95 471
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Ами всъщност щом ще вземате детски билет, няма да ви даде възможност да разпечатате билетите направо, защото ще трябва да минете през каса за този билет и ще имате само номер на резервация, но пак е добре да разпечатате , за да го представите на касата. Нареждате се на бързата опашка, няма да чакате на обикновената.

# 211
Предположението ми е, че са разделени в зависимост от коя каса ще си вземете билетите. Ние ползвахме Рома пас и влезнахме през касата на Палатин. А когато купувах самия пас, трябваше да посоча каса, от която ще го взема и там ни намериха по име и резервация и ни дадоха самите карти. Та затова най- вероятно е така разделено. Simple Smile

# 212
Дами, да споделя две интересни документални поредици на ББС за Рим:

Особено втората поредица - Meet the Romans - предлага много свеж и любопитен поглед към бита на средностатистическия античен римлянин.

Някой ходил ли е на опера в Рим? Много ми се иска да гледам Травиата, обаче ще сме само с ръчен багаж и няма да мога да опаковам по-официални дрехи и обувки. Знам ли, в някои европейски опери не е недопустимо да влезеш по-спортно, ако си на местата по балконите, които са и по-евтини. Под спортен имам предвид примерно боти, панталон някакъв и пуловер, не дънки и кецове. Просто няма как да побера рокля, костюм за мъжа ми и съответните обувки за двама ни.

# 213
  • след Околовръстното
Някой знае ли в колко часа е първия шатъл от Термини до Фиумичино? Ще пътуваме този уикенд с Уиз и се чудя има ли вариант да стигнем с автобус или направо да си вземем такси.

# 214
Ситбус 4.45 - пристига 5.40
Теравижън 4.40 - пристига 5.25

# 215
  • след Околовръстното
Ситбус 4.45 - пристига 5.40
Теравижън 4.40 - пристига 5.25

Много благодаря!

# 216
  • Варна
Малко встрани от основната тема. По Viasat History също върви поредица за Рим- “Рим: Първата световна супер сила”. Интересно е!

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 23:37 от Blue Turquoise

# 217
  • Вестерос
Mного е хубава, да и аз я препоръчвам!

# 218
Здравейте,
Ще бъдем в Рим със семейството  от 01.02-05.02. което се състои 2 възрастни и 2 деца на 12 и 16г. Тръгнах да резервирам билети и изникват въпроси:
1. За Колизеума  и Сант Анжело децата влизат безплатно т.е резервирам 2 билета така ли е ?
2. За Ватикана нещо не разбрах. Има фамилни билети но доколкото разбирам са с някаква програма / с влак без влак т.н/. Може ли някой да ми даде повече инфо. Unamused
Не съм много добра с английския и може би затова не се ориентирвам. Rolling Eyes

# 219
  • Гражданин на света
Момичета кой от двата апартамента е по-добре да резервирам според вас. Не мога да се ориентирам с местоположението но мисля, че първия е по ОК. Ударете по едно рамо  bouquet

https://www.booking.com/hotel/it/casavamica.bg.html?aid=349222;l … =1&#hotelTmpl

или
https://www.booking.com/hotel/it/casa-di-locazione-turistica-mon … =1&#hotelTmpl

# 220
Първият е до Термини, вторият е по-отдалечен от центъра. Районът покрай Термини аз не го харесвам особено, защото вечерно време обстановката е потискаща. Не е опасно в буквалния смисъл на думата, както да се разходиш из подлеза на Централна гара в София след 11 вечерта, но е неприятно. Дане говорим, че атмосферата не е същата.

Датите са ти още далеч, огледай се за нещо в центъра, покрай Испанските стъпки или Колизеума (поне аз личвно харесвам тези два района, защото има метро наблизо И са централни И безопасни, осветени до късно и пр.) В Centro Storico също е много хубаво, но на мен метрото ми е важно, че в автобусите им успявам да се объркам.

Излизат хубави оферти в Буукинг, можеш да си резервираш хотел с кеш бек (ако не знаеш как става, ще ти пиша подробности). Например ние резервирахме 3 дни на мое име, 3 дни на името на мъжа ми, за да излезе по-евтино, ще спим общо 8 нощувки в едностаен нов апартамент точно до Испанските стъпки, при това с много и добри отзиви, за по-малко от 250 евро общо. Последната вечер ще спим в Радисън до Термини (пак на добра цена изкопах нощувка), за да ни е лесно да хванем автобусчето на Теравижън.

Ако имаш точни дати и изисквания, пиши (ама на ЛС, защото четох, че много крадци дебнели в Бг мама кой кога ще ходи на почивка!  Crazy Да не те вкарам в беля с поканата публично да напишеш кога ще пътувате) и ще потърсим нещо. Hug

# 221
Ние ще сме последната седмица на януари, до Ватикана съм запазила и мислим да обикаляме пеша.
Понеже сега са намаленията, да ми кажете има ли някакъв търговски център в централните части или са отделни магазинчета. Също е за някои италиански марки, които е изгодно да се купят от там- дрехи, обувки, аксесоари, лакомства.

# 222
  • Варна
Улиците с най-много магазини са виа дел Корсо и виа Национале. Аутлети около Рим са Кастел Романо и Валмонтоне. Ние ходихме в Порта ди
Рома, нищо много по-различно от нашите молове.

# 223
В Centro Storico също е много хубаво, но на мен метрото ми е важно, че в автобусите им успявам да се объркам.
Бихте ли определили кое точно обърква в автобусите,защото единствения начин да хванем ранния полет на Райън е с автобус до Термини.И като не сме пътували се притеснявам.
Интересува ме също,как разбирате от многото автобуси на Чиампино,кой ще тръгне първи и до къде е (чета в предните теми,че имало автобуси и до Ватикан,а ние ще сме там).И някой има ли идея какво значат различните означения на автобусите в Гугъл мапс(REG,MB,Ma).За метрото е ясно,ама за автобусите?

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 14:22 от polin1971

# 224
Някой ходил ли е до Рим с кола.Как стой въпроса с паркирането.

Общи условия

Активация на акаунт