Рим - 18 тема

• 95 521
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • СОФИЯ
Супер и шопинга няма да пропуснем.
 tyntyrymyntyry, казваш че в неделя ще ходите във Ватикана. Аз останах с впечатление, че там в неделя музеите не работят. Може да греша или съм прочела някъде, че в неделя има повече хора. Ти купи ли билети за там? Аз да, с час са, взехме за 9.30 ч. По този повод колко приблизително отнема придвижването с метро до там.? Виждам, че за нас ще има прекачване.На какъв интервал се движат влакчетата на метрото в делничен ден?

# 301
  • София
Не работят, освен в последната неделя от месеца. На 04.02 има Angelus от 12 часа и решихме все пак да видим папата, дори и от прозореца Wink  Ето това представлява https://www.youtube.com/watch?v=VsHE03YHreA
За музеите още не съм взела билети, но вероятно ще е за 10:30 във вторник .  От Термини до Отавиано го дава 16 минути с метрото, пише че мотрисите са на 4 минути. Пеша от нашия хотел - 46 минути ( 3,5 км) . Единствено не знам дали има проверка за площада и точно от къде се влиза, защото ние ще сме с раниците ( в момента издирвам по-изгоден locker ) на Термини, за да оставим багажа, че настаняването в хотела ни е от 12 и няма да успеем да оставим багажа.

# 302
От Барберини няма прикачване за Ватикана, линия А, спирка Ottaviano или Cipro( тази е по-близо да музеите)

# 303
  • СОФИЯ
От Барберини няма прикачване за Ватикана, линия А, спирка Ottaviano или Cipro( тази е по-близо да музеите)
Благодаря, ще проверя, до настоящия момент картата на метрото и придвижването ми показват различно.

Удобно ли е в Рим по принцип да се движиш с такси?

# 304
Здравейте,
страхотна тема. Изключително полезна с много интересни и важни за мен подробности Simple Smile
Организирам 5 дневния ни престой в Рим, миналата пролет посетихме Флоренция и сега е ред на Рим. Организирам всичко сама. Предния път всичко беше страхотно и се надявам и сега да се справя успешно Simple Smile Имаме закупени билети, кацаме на Фуимичино. Разгледах вариантите за придвижване до гара Термини, където съм запазила студио тук , но нещо като че ли се разколебавам, все още имам време да анулирам резервацията, моля ако някой има наблюдения за този хостел или може да ми препоръча някой в района да сподели Simple Smile Продължавам да ви чета, че нямат изчитане темите Simple Smile

# 305
Здравейте, някой знае ли дали има определени дни или часове, в които Папата излиза на някаква тераска или на прозорец и поздравява присъстващите освен всяка сряда на аудиенциите? Сигурно ли е, че за аудиенцията не е необходимо да имаме предварително покани, а направо се отива на площада, тъй като ние пристигаме в сряда и няма как да си ги получим дори и да ги заявим?

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 15:31 от veni_03

# 306
Доколкото знам в неделя се показва на прозореца. Аз като ходих на аудиенция в една сряда имах покани, но никой не ни ги поиска. В сайта можеш да видиш повече информация за дните на аудиенция и за неделните дни.

# 307
Здравейте момичета, да се включа и аз с малко инфо за туровете в Колизеума. Понеже не успях да се справя със сайта им (а и ходенето до Рим беше толкова импулсивно, че вече всички часове бяха разпродадени) купувах на място.
Има две опашки - тези с предварителните резервации и останалите като мен - без билет от нета. Тези с резервираните ги отклоняват на отделни кабинки да си получат хартиените билети. Опашките там бяха 3 пъти по-големи и се придвижваха доста бавно. Така че за пръв път се зарадвах, че не бях платила предварително. Има поне 10 каси, работят много бързо и на място можеш да си купиш билет за подземията и горните тераси. Това бяха най-добре похарчените ми пари за забележителност евър. Преживяването е един път, а от няколко месеца е достъпен 5 етаж, както и др. интересни неща в подземията.
Около час е турът, с екскурзовод на избран език. Съветът ми е за който ще взима на място - отидете възможно най-рано, за да си гарантирате, че ще има места за всички в групата. Все пак аз бях там веднага след Нова година, предполагам в по-активен сезон може и да няма свободни места и е добре да се резервира по нета.

# 308
Здравейте момичета, да се включа и аз с малко инфо за туровете в Колизеума. Понеже не успях да се справя със сайта им (а и ходенето до Рим беше толкова импулсивно, че вече всички часове бяха разпродадени) купувах на място.
Има две опашки - тези с предварителните резервации и останалите като мен - без билет от нета. Тези с резервираните ги отклоняват на отделни кабинки да си получат хартиените билети. Опашките там бяха 3 пъти по-големи и се придвижваха доста бавно. Така че за пръв път се зарадвах, че не бях платила предварително. Има поне 10 каси, работят много бързо и на място можеш да си купиш билет за подземията и горните тераси. Това бяха най-добре похарчените ми пари за забележителност евър. Преживяването е един път, а от няколко месеца е достъпен 5 етаж, както и др. интересни неща в подземията.
Около час е турът, с екскурзовод на избран език. Съветът ми е за който ще взима на място - отидете възможно най-рано, за да си гарантирате, че ще има места за всички в групата. Все пак аз бях там веднага след Нова година, предполагам в по-активен сезон може и да няма свободни места и е добре да се резервира по нета.
Отделни билети ли се купуват? Искам да си купя билети за Колизеума, подземията и горните нива, тоест цялостен билет така да го кажа, но има ли такъв?

# 309
Отделни, първо се купуват за Колизеума - 12 евро на място на човек и после се надграждат с още 15 на човек за тура. Имаше вариант само за подземията или само за терасите, но не питах кое колко струва отделно. Имайте предвид пак, че аз бях в слаб сезон и може просто да имах късмета да уцеля с билетите и малките опашки. Аз взех последните места в нашата група за час след като влязохме.
За Ватикана обаче задължително препоръчвам резервирани билети. Спестява много време, тълпите са убийствени.

# 310
  • София
Здравейте, някой знае ли дали има определени дни или часове, в които Папата излиза на някаква тераска или на прозорец и поздравява присъстващите освен всяка сряда на аудиенциите? Сигурно ли е, че за аудиенцията не е необходимо да имаме предварително покани, а направо се отива на площада, тъй като ние пристигаме в сряда и няма как да си ги получим дори и да ги заявим?

Ето това са датите за  Аngelus по месеци http://www.vatican.va/various/prefettura/it/udienze_it.html
 12:00 часа

# 311
  • София
А някой използвал ли е тези билети  BIPiù with myCicero за мобилен телефон ? Струват ми се добър вариант, защото рядко ще ползваме градски транспорт . Инсталирах приложението, регистрирах се и чакам вече 30 минути да ми изпратят SMS код, за да завърша регистрацията. Купуваш си билета чрез въпросното приложение и приближаваш телефона до четеца само ( те го изпращат с QR код)  Ако някой е ползвал , моля да сподели.

# 312
  • Монтана
От летището до гара Термини трябва да си купим билет-този билет от къде се купува?Относно Колизеума кое да посетим-терасите или подземията,кое е за предпочитане????

# 313
  • Варна
Темите до момента прочетохте ли? Първа страница? Последните също в настоящата? Сайта на coop culture? Всичко сме коментирали, има линкове, мнения и прочее.

# 314
Здравейте! Ако може да попитам и аз нещо .Ще пристигнем в Рим на 25 март, последната неделя от месеца. Четох, че тогава са безплатни Ватиканските музеи. За площада не са необходими билети, а за музеите ,щом са безплатни, нужна ли е някаква резервация? Предполатам  има много хора при безплатните дни .А за да можем директно от летището да отидем във Ватикана, знаете ли някакъв вариант за гардероб за куфари, за да не губим време за настаняване. Благодаря предварително и се извинявам, ако въпросите са елементарни.

Общи условия

Активация на акаунт