Рим - 18 тема

• 95 522
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, ако времето е дъждовно, като се очертава да е за нас, какви съвети ще ми дадете ?
 Има ли обекти, които да не посещаваме въобще.... Например Колизеума, някъде четох, че може да не работи.
Чадър ли да нося или дъждобран?
Четох за електромобили, това дали е добър вариант?

Предварително благодаря  bouquet

# 316
  • Варна
Аз нося винаги дъждобрани за всеки случай. Чадър не ми се струва функционално за пешеходни разходки. В Джъмбо има различни модели.

# 317
Аз бях с дъждобран, лек и удобен. В дните с дъжд бях предвидила целодневни атракции на закрито, но се оказа че дъждът там няма нищо общо с дъжда тук. Росне 5 мин. и спре, след няколко часа пак. А се бях подготвила за сериозен порой и вятър. Но времето там е тихо и топло, супер за разходка дори.

# 318
А кои са атракциите, за които много по-рано трябва да се купят билети и колко по-рано, макар че това е относително? За всичко, което е платено и искаме да посетим, ще купим предварително билети, но конкретната програма по дни искам да я направя в последния момент, когато прогнозата за времето е почти ясна.
Имаме 2 месеца и половина до пътуването и тепърва започвам да чета и организирам нещата. Приятно изненадана съм колко много неща са безплатни за деца до 10 години.

# 319
Здравейте пак. Моля да ми кажете трябва ли да носим някакъв адаптор за контактите в Италия и ако да-какъв?

# 320
  • Варна
Не ни се е налагало да ползваме адаптери заради контакти тип L. Навсякъде е имало като нашите (тип F или Шуко). Визирам за Рим няколко пъти и сега Милано.

# 321
  • София
Здравейте! Ако може да попитам и аз нещо .Ще пристигнем в Рим на 25 март, последната неделя от месеца. Четох, че тогава са безплатни Ватиканските музеи. За площада не са необходими билети, а за музеите ,щом са безплатни, нужна ли е някаква резервация? Предполатам  има много хора при безплатните дни .А за да можем директно от летището да отидем във Ватикана, знаете ли някакъв вариант за гардероб за куфари, за да не губим време за настаняване. Благодаря предварително и се извинявам, ако въпросите са елементарни.

Mari провери за тези Lockeri на Термини, ако ви е удобно да си вземете багажа от там. Аз съм ползвала в Барселона и е много удобно да не влачиш багажа с теб.
Виж тези http://www.stowyourbags.com/en/shop/rome/luggage-storage-termini … M8ZkaAm8sEALw_wcB

# 322
  • Гражданин на света
Привет отново, влизам набързо да споделя и да попитам /отново  Joy/ . След сгрешената резервация за Колизеума и платените на вятъра 8 евро, днес ми върнаха парите за цялата резервация и сега ще правя нова. Питането ми е следното тъй като сега ми дава възможност да избера - взимане на място билетите от каса и разпечатване вкъщи. Ако избера разпечатване вкъщи и съответно си ги разпечатам, след това има ли проблем на място да си взема само билетите за допълнителния тур?  bouquet

# 323
  • Варна
Няма проблем! Ние точно така направихме миналата пролет. Даже на детето взех нарочно цял билет (редуцирания не може да се принтира вкъщи), за да имам всичко на мейла. Отивате на касите за хора с резервации и ви дават всичко, което бях писала няколко страници назад.

# 324
Здравейте, момичета. Чета ви от известно време, много ми помагате до сега Blush
Ще ходим семейно до Рим в края на май. Билети вече имаме, сега търся апартамент.
Основно гледам в букинг, но има нещо, което много ме озадачава. За всеки апартамент, долу в края на информацията има посочен час за напускане. Общо взето почти винаги е посочен някакъв диапазон от около 2 часа, обикновено към 10 часа.
Моят проблем е, че полетът за връщане е много ранен, което означава, че трябва да сме на летището около 2-3 през нощта. Това нещо ще ми създаде ли проблем при напускане?
Не знам дали се изразих правилно и ще се радвам някой разбере питането ми Blush

# 325
Колко ранен е полета? Обикновено винаги има начин да оставите ключовете на рецепция, ако е хотел или вътре в апартамента. А посоченият час е за най- късно напускане (т.е. най- късно в 10 трябва да сте се изнесли, освен ако нямате друга договорка).

# 326
Полетът е от 6 часа. Най-късно в 4 мисля трябва да сме на летището. Нали?
Ако посоченият час е най-късния възможен, защо например е написано 10-11 ч, а не само 11. Това е, което ме притеснява. Но пък от друга страна едва ли сме някакъв частен случай. Би трябвало да е случвало и на други хора  Simple Smile
За това и подминавам офертите с изисквания за депозит, защото едва ли някой ще тръгне посред нощите да ни проверява и връща пари.

# 327
Във филтъра на букинг може да избереш да има рецепция 24/7. Но това много стеснява избора, особено в търсене на апартаменти, а все пак остават изискванията като локация, цена, дати...

# 328
  • Варна
Здравейте,момичета,да попитам и аз..Пътуваме февруари и почти не остана време.Ще спим близо до Ватикана,до Sant Pietro stazione и мисля да си вземем Roma Pass,като гледам само галерия Боргезе е 22E на човек,та се избива отвсякъде.Въпросът ми е онлайн ли трябва да я поръчам и да я взема,от който пункт съм избрала?Аз останах с впечатление ,че може да се закупи директно в Рим,ама май не....
А и още един въпрос,като гледам,ще трябва да се придвижим с автобус N64 до Термини,полетът навръщане  е в 8,40.Някой знае ли от колко работят автобусите,че метрото ни идва далечко от апартамента.

# 329
Може и на място да се купи. Има 3 начина:
http://www.romapass.it/en/buy/#PIT

Общи условия

Активация на акаунт