Много висок холестерол

• 150 127
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Цитат
И тук повечето ендота не подскачат от радост като чуят за кето диета. Тук много лекари бъркат кетоза с кетоацидоза. Гинекологът ми, който е и ендо, тропна с ръка по масата и отсече, че от тази диета (кето) ще затлъстея в последствие. И в България ендокриноложката, която ме диагностицира не хареса особено идеята въпреки смъкнатите кила и падналия наполовина инсулин.
Честно казано, не мога да повярвам, че във века на необятната информация все още могат да съществуват подобни ....ограничени и закостенели хора.Идват ми доста по-хард определения, ама ще си ги спестя....    Mr. Green
Или пък никак не са толкова тъпи и безпросветни, а просто "виждат" как им се изплъзват пари с всеки подобрил се/излекуван пациент....    newsm78   
Идея нямам колко получават сега за всеки новорегистриран болен, ама допреди 3 години си беше солидна сума.

# 166
Не знам за новорегистриран болен, но и от продажба на метформин получават солидни комисионни. Naughty

# 167
  • Paris, France
Амур, в БГ ходя на частен прием и тя нищо не получава от мене.

# 168
Невена, благодаря отново

Влизам за да споделя нещо
тези дни чета за недостика на йод - един от симптомите бил именно висок холестерол

тест за недостик: прави се йодно петно от около 3 см в диаметър на меката страна на подмишницата
ако в тялото има достатъчно йод, това петно не избледнявало в близките 24ч

терапията била 1 капка йод в чаша вода - всеки ден в рамките на една седмица
втората седмица по 2 капки
третата по 3 капки и четвъртата по 4 капки

в момента чета, нова материя е за мен, но инф има много по темата, само човек да има време

# 169
Амур, в БГ ходя на частен прием и тя нищо не получава от мене.
Такса прегледи, препоръчва ти/предписва ти лекарства, за това си получава и още как.    Laughing
Ако те излекува, особено пък с диета, тогава зле работата....

DeVa® , чувала съм да спрягат по 1000 лв за всеки новорегистриран диабетик.Та, как да не ти се иска всеки влязъл в кабинета ти да се оказва болен....   

# 170
  • Paris, France
Уасп, при ИР има почти задължително недостиг на йод. Дебелаците изпикават повече отколкото поемат. Аз бях стигнала до емфизема. Йод не се пие как да е. Трябват ти всички Б-та, ATP cofactors, селен, защото ако ти е нисък си правиш Хашимото като нищо, 3 грама аскорбинова киселина на ден минимум, Магнезии итн. Селенът ти трябва да е наред и даже леко висок. Йодът трябва да е неорганичен и да съдържа и от двата вида - йодин и йодид. Аз пиех лугол на хапчета. През кожа се не усвоява. Моето ДжиПи ми каза за това, не го изписа, защото тук не го дават изобщо, но ми каза откъде да го намеря. Той отрича огромните дози, обаче.

# 171
Благодаря, Невена
и аз точно видях това за селена

# 172
  • Paris, France
Уасп, това с петното при мене не показа нищо нередно. Има тъканен недостиг на йод. Може в една тъкан да е достатъчен а в друга да има недостиг. Изследвай си клетъчен селен, вит б12 и вит д и тогава йода. При оптимален селен тялото се справя и с излишък и с лек недостиг. А, и не изследвай ТСХ докато пиеш йод! На някои хора излиза към 100. Лугол от аптека върши същото като хапчетата, но е много по-евтино.

# 173
Уасп, това с петното при мене не показа нищо нередно. Има тъканен недостиг на йод. Може в една тъкан да е достатъчен а в друга да има недостиг. Изследвай си клетъчен селен, вит б12 и вит д и тогава йода. При оптимален селен тялото се справя и с излишък и с лек недостиг. А, и не изследвай ТСХ докато пиеш йод! На някои хора излиза към 100. Лугол от аптека върши същото като хапчетата, но е много по-евтино.

мерси
В12 и Д са ми изследвани и в норми
трябва да проверя за селена
но за йода напр не намирам тестове, гледах в Бодимед

# 174
Значи добре правя като си пия селен и магнезиий+В6. Peace

Благодаря пак, Невена! bouquet bouquet bouquet
Хубаво е, че много хора могат да прочетат. Peace

# 175
Здравейте! Изчетох темата и видях доста полезна информация и се надявам да ми помогнете със съвет.
Моя роднина е със запушване на каротидните артерии. На едната доколкото помня беше 50%.
Има от години омазнен черен дроб и  висок холестерол, но трябва да питам колко точно.
Знам за ВМНВ хранене, но проблемът е, че хемоглобинът е над норма и се увеличава.
Вит. Д е нисък и пие Вигантол. вит. Б12 е в норма към горна граница. Калцият също е на горната граница.
Вече е ходила при двама хематолози и са казали да се следи на 6 месеца, да спре месо, мазно и да яде повече зеленчуци и плодове. Четох, че при висок хемоглобин наистина това е диетата.
Никой не се заема да я изследва сериозно и да открие каква е причината за високия хемоглобин.
Ако имате някаква информация по въпроса, ще съм много благодарна. Жената не знае какво да яде вече.
Казах й да спре глутен, тестени, ориз, картофи. Спряла е месо, всякакви желязосъдържащи храни и такива с високо съдържание на калций.
Яде зеленчуци, плодове, маслини и малко кисело мляко, но докога така Sad

# 176
Щом са ѝ казали да спре глутен, картофи и ориз, значи има и диабет.
Пиши на Невена https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=5613
Тя ще ти даде полезни съвети за изчистване на дроба.
А според мен даже и плодовете трябва да ограничи. Омазняването на дроба става от въглехидрати.
Пуши ли? Това също е голям проблем.

# 177
DeVa,
благодаря за отговора! Ще пиша и на Невена.
На жената аз й казах да спре въглехидратите заради омазнения черен дроб. Лекарите нищо не са казали, а тя каза, че от години й е омазнен.Не пуши.

# 178
Здравейте майка ми има холестерол високо 6,53 реф.стойности(4,5-6,5) днеска взех ябълков пектин на прах.Някой знае ли как де пие и колко пъти на ден.Благодаря ви

# 179
Здравей Невена, благодаря за бързия отговор, ще опитам каквото препоръча.

Забравих да спомена, че си купих хитозан, омега3, ябълков пектин, ленено масло и куркумин, ще опитам и с тях това за информация за хора които ще попаднат на темата след време.
Ще споделя информация след няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт