Много висок холестерол

• 164 190
  • 754
  •   2
Отговори
# 615
Мога да предложа няколко по-качествени европейски препарата с Монаколин К, ако решите. Не се притеснявайте толкова за подобни отклонения в показателите. Човешкото тяло се справя с какви ли не неща. Лично аз живях няколко седмици с левкоцити около 1.5 и тромбоцити 70 и ето на, още съм наоколо.. та вече не се впечатлявам особено от тестове леко извън нормата Wink Успех.

# 616
bobby_me

Предложи ги тук, моля!

# 617
  • Варна
Да, споделете някои марки

# 618
чак сега разбираме за този скан. Всъщност, с доплер при ангиолог ли се прави или с компютърен томограф?
С компютърен томограф - коронарен калциев скор

# 619
# 620
Здравейте, bg-mam-и,
Чест и почитания, след контролно изследване и липиден профил ми се появи нисък HDL холестерол отново, и високо съотношения на HDL холестерола спрямо общия холестерол, както може да видите от приложения файл. Изследването е по повод контролен преглед за високото кръвно налягане, от 6 месеца пия Атаканд 8мг по 1 табл/дневно за кръвното и го поддържам в граници 120/80. Другата седмица съм отново на преглед за разчитане на изследванията, но се чудех предварително дали да не започна някоя добавка за холестерола или какво вие бихте препоръчали за покачване на добрия HDL холестерол. До април пих липибор за около 2 месеца и резултати сега са същите на холестерола. Мъж на 40г. съм с нормално телесно тегло, в никакъв случай завишено, 188см/86кг., пуша и похапвам сладичко. Мерси предварително, Поздрави

# 621
С конвенционална терапия и конвенционално поведение в храненето и начина на живот, очаквай конвенционални резултати. Да, може би ще държиш някои показатели "в норма" изкуствено с хапове, но тенденцията ще е към влошаване и още повече хапове. Ще ти казват, че е нормално с възрастта и да свикваш. Нормално тегло не е равно на здраво тяло.
Хаповете за кръвно държат изкуствено нивата ниски, а не адресират причината и свалянето на холестерола със статини няма да доведе до нищо добро.
Разбира се, има и друг път - да започнеш да се образоваш по темата и да правиш информиран избор.

# 622
Дори не виждам проблем с холестерола, който да изисква хапчета.
По-важно е да се ограничи сладкото/въглехидратите и да се спре пушенето. И двете неща са отрицателни фактори за холестерола.

# 623
Благодаря за отговорите. По-скоро питах за хранителна добавка, която може да ми помогне да увелича добрия холестерол, разбира се с усилие от моя страна - по-малко шоколад и цигари Simple Smile

# 624
  • Варна
Някой изследвал ли е липопротеин а?

# 625
Кой беше опасния, А ли?
Аз мисля да пусна изследвания скоро и съм го предвидила.

# 626
Някой изследвал ли е липопротеин а?
Аз. На скоро. Резултат 12,5 mg/dl при норма <30. До колкото разбрах той е генетично заложен, не се влияе от диета и/или хапчета. Най-често се изследва веднъж в живота
Имам и аполипопротеинА1 и аполипопротеинВ

# 627
Здравейте,нова съм в темата.На 52 г съм и досега не бях пускала изследвания за холестерол въпреки,че приемам Еутирокс за хипофункция на щитовидната жлеза.
Днес пуснах обаче по настояване на личния лекар ,заедно с изследвания на майка ми,която е на 79г и също приема Еутирокс,но  без лекарства за холестерола.
Може ли коментар и дали трябва да се мине на хапчета.
Моите изследвания:
Обш холестерол-5.22(0-5.20 )
НDL-Холестерол -1.73 (жени>1.68 мьже>1.45 )
LDL-Холестерол-3.01(0-3.35)
Триглицериди -1.17 (0-1.70 )
Майка ми-
Общ холестерол -8.37 (0-5.20)
НDL-Холестерол -1.57 (жени>1.68 мьже>1.45 )
LDL-Холестерол -↑6.38 (0-3.35)
Триглицериди -1.51(0-1.70)
Благодаря ви ..

# 628
Може ли коментар и дали трябва да се мине на хапчета.
Моите изследвания: Не
Обш холестерол-5.22(0-5.20 )
НDL-Холестерол -1.73 (жени>1.68 мьже>1.45 )
LDL-Холестерол-3.01(0-3.35)
Триглицериди -1.17 (0-1.70 )
Майка ми- Не
Общ холестерол -8.37 (0-5.20)
НDL-Холестерол -1.57 (жени>1.68 мьже>1.45 )
LDL-Холестерол -↑6.38 (0-3.35)
Триглицериди -1.51(0-1.70)
Благодаря ви ..

# 629
  • на острова на мечтите
Elii, не съм специалист, но следя темата редовно, та си позволявам да  отговоря, не минавай на хапчета. Триглицеридите ви са в норма и това е важно.

Общи условия

Активация на акаунт