Много висок холестерол

• 163 913
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • тук и там
Ми лошият холестерол и той е висок.Дядо ми почина след инсулт,баща ми и той има проблеми със сърцето.Дайте идея с какво да заменя статините тогава.От Омега 3 много мазна ми става кожата и косата,направо избиват навън мазнините и зле ми се отразява на и без това мазната ми кожа,та нещо друго ми препоръчайте,моля .

# 646
Пектин пробвай.

# 647
Не ти трябват хапчета. Високият холестерол не води до ССЗ. Дръж си инсулина и кръвната захар ниски като сега и си свиркай. Кръвното налягане как ти е?

# 648
  • тук и там
Нормално ми е кръвното.Ще ходя на ендокринолог другата седмица,заради щитовидната жлеза.С доста наднормено тегло съм също.

# 649
Работи по отслабването и не мисли за статини. Ако се притесняваш от плаки по съдовете, си направи коронарен скан. Не знам на колко години си, но определено не си за статини с тези кръвни изследвания.

# 650
  • тук и там
На 50 съм.Ще видим какво ще покаже липопротеин А,казаха ми че се прави веднъж в живота и показва предразположеност към ССЗ.

# 651
  • Варна
Няма нужда от статини - фокусирай се върху храненето, свалянето на кг, оправянето на щитовидната. Виж си липопротеина, за да се успокоиш. Направи си един скан също + може да се изследват в някакъв момент и аполипоротеин А и Б. Но с тези чудни триглицериди и кръвна захар + ок инсулин, просто няма смисъл от притеснение. Холестеролът е свързан с щитовидната жлеза също - когато тя се нормализира и той се подобрява.

# 652
Ми лошият холестерол и той е висок.Дядо ми почина след инсулт,баща ми и той има проблеми със сърцето.Дайте идея с какво да заменя статините тогава.От Омега 3 много мазна ми става кожата и косата,направо избиват навън мазнините и зле ми се отразява на и без това мазната ми кожа,та нещо друго ми препоръчайте,моля .

Аз съм доволна от добавката Холесфитол вкарва ми в норма холестеролите

# 653
  • тук и там
Излезе ми резултата от изследването на Липопротеин А,и хич не е окей .
Какво ще ме посъветвате?

# 654
Нищо. Писаха, че не се поддава на корекция.
Поне другите неща от липидния профил гледай да са в ред.
И аз ще пускам скоро, да видим.

# 655
Здравей Кайсия, въпреки, че изследванията на щитовидна са ти в норма то ФТ3 и ФТ4 са на долна граница, а за правилно функционираща железа трябва да са на горна.
Прилагам една табличка.
И ФТ3 и 4 са в основата на обработката на холестерола. Мисля, че трябва да се работи за здравето в тази посока.
При наследствени сърдечни заболявания трябва да проокментираш с лекар как да държиш кръвта леко разредена - например с аспирин. Добавки за сърце, като магнезий таурат е задължителен, оптимален калий и качестен натрий.
Периодични добавки или билки за кръвоносни съдове.
Кръвна група А ли си?

# 656
  • тук и там
Благодаря,Дорис.Нулева кръвна група съм.Пия хормон-елтироксин от 0.25 за щитовидната.

# 657
Благодаря,Дорис.Нулева кръвна група съм.Пия хормон-елтироксин от 0.25 за щитовидната.

Ясно, нулева си ядат месо, А са вегетарианци и реагират зле на по-висок прием на месо.
Чета за тия ФТ3 и ФТ4 при висок холестерол, че купуват някаъв гръцки хормон и го вдигат плавно до 100, докато се оправят двата показателя и холестерола и после го свалят. Ела в Рей Пий групата ако не си там - много се обсъжда точно това.

# 658

Ясно, нулева си ядат месо, А са вегетарианци и реагират зле на по-висок прием на месо.
Чета за тия ФТ3 и ФТ4 при висок холестерол, че купуват някаъв гръцки хормон и го вдигат плавно до 100, докато се оправят двата показателя и холестерола и после го свалят. Ела в Рей Пий групата ако не си там - много се обсъжда точно това.
Може ли линк за тази група. Тук ли е или във фейсбук?

# 659
Във ФБ е - Рей Пийт - България / Ray Peat - Bulgaria

Общи условия

Активация на акаунт