Много висок холестерол

• 148 934
  • 719
  •   4
Отговори
# 675
Момичета, кой липопротеин трябваше да се изследва, А или В?

# 676
  • София
Момичета, кой липопротеин трябваше да се изследва, А или В?
А

# 677
  • София
Някой пробвал ли е Nustendi за сваляне на лош холестерол? Това е комбинация от бемпедоева киселина и езетемиб. При мен само с езетемиб няма никаква промяна в стойностите на липидния профил - общ холестерол-6,12, лош холестерол-4,2, Триглицериди-1,87, добър холестерол-1,22.

# 678
Нустенди не е първа линия за високия холестерол и май рядко се предписва - нов е, скъп е, по-слаб от статините. Май го дават ако човек има непоносимост към статини. Езетимиб сам по себе си е най-слабия препарат - той единствено блокира част от холестерола който се усвоява с храната (работи в червата). А вече всички знаем че това не е проблема - тялото самО си прави холестерола. Честно казано за тези стойности които са ви на холестееола хич не бих се притеснявал, и съотношението добър/лош ви е добро. Триглицеридите обаче е добре да паднат но това не става с тези лекарства за холестерол а със съвсем други. Във вашия случай дори само диета ще е ОК мисля....почти пълно изключване на алкохол, на фруктоза (глюкозо-фруктозен сироп), на бяла захар, да не се прекалява с плодове и нещата ще си влязат в норми.

# 679
Тестени също.

# 680
Излезе ми липопротеина. В норма е, но е към горна граница. Не съм много доволна.

# 681
DeVa®Heart, той май така трябва да е, висок.

"High apolipoprotein A1 (ApoA1) levels, often found alongside high levels of HDL cholesterol, are generally considered a positive sign, indicating a lower risk of cardiovascular disease. High ApoA1 levels are generally associated with a reduced risk of heart disease, while low levels can indicate an increased risk of atherosclerosis."

# 682
DeVa леко бърка понятията
-Аполипопротеин ApoA1 (което цитирате със стойност) трябва да е висок. Той се влияе от начина на живот. DeVa трябва да се радва.
- Липопротеин А Lp(a) е съвсем друго, той не се влияе от начина на живот а е генетично предопределен. Него го искаме да е ниска стойност но реално и да не е - няма какво да направим.

Често става объркване межу двата едното е липопротеин другото аполипопротеин и все са А....въобще мазало....

# 683
Значи не съм изследвала това, което искам. Blush
Пак ще ходя.

# 684
Значи не съм изследвала това, което искам. Blush
Пак ще ходя.

E...случва се...но пък всяко зло за добро - сега знаете че Аpo A1 ви е в горна граница така че това е добре + множе да се заключи че не ви се отразват вредните навици ако имате такива и храненето ви явно е добро....
Другото е генетична стойност - и да излезе висока - все пак според стойностите на Apo1 сте направила всичко което е възможно.
При мен Lp(a) е с нормална стойност но Apo A1 ми е висок заради генетичния дефект който оказва влияние на друг механизъм в клетките. Ама се боря де.....

# 685
Не знам. Нещо се обърках с термините.
Като напиша липопротеин Синево, .ми излиза това

# 686
  • Бургас
Мисля, че е това,но не знам защо не излиза с описание като другите показатели, а само с цена. Питайте на място или в друга лаборатория.

# 687
Ами аз по това се подведох и исках този Аполипопротеин А.
Ще ида в Лина, там е по-евтино, 19 лв.

# 688
  • Варна
Липопротеин А - генетично предраположение, не се влияе почти от диета и начин на живот - искаме да е нисък, но няма какво да направим - показва рисков фактор, свързан е с LDL - Лина: https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/lipoprotein.html

Аполипопротеин (Apo А1) - основен протеин в HDL - "добър" - искаме да висок - Лина: https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/apolipoprotein-a1.html

Аполипопротеин В (Apo B) - основен протеин в LDL, VLDL, IDL - "лош" - искаме да нисък - Лина: https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/apolipoprotein-b.html

# 689
Здравейте! Това са изследванията на майка ми в менопауза е, изписан и е Глкюкофаж и Росста. Според вас вмести Росста може ли да св опита с хранителни добавки?

Общи условия

Активация на акаунт