Повратен момент в историята, който бихте предотвратили

• 20 951
  • 199
  •   1
Отговори
# 30
Бих предотвратила геноцида над евреите по времето на втората световна война.
Да, и аз. Скоро четох за активността на Църквата /нашата, БПЦ/ по този повод и се впечетлих колко много може да направи една подобна институция, ако в ръководството и стоят почтени и активни хора.

# 31
  • София
Има една книга на Стивън Кинг по темата, че вече и сериал по нея.
"22/11/63" се казва. Там героят се опитва да предотврати убийството на Кенеди и някои неща в личен план. Много е интересна Simple Smile
Точно за книгата се канех да пиша и аз.
Не знаех, че и сериал са направили. Ще го дръпна да го гледам обезателно. Дано да е добър като книгата

# 32
  • тук, на мястото си
Благодаря за интересната тема!
Бих отговорила на този въпрос с думите на дядо ми, лека му пръст.
Грешката на Хитлер е, че е тръгнал на изток, а не на запад.  Ние дали щяхме да гледаме в петък руска или в четвъртък германска телевизия е все тая, но света щеше да е по-различен, много по-различен.

# 33
Превземането на Константинопол от османците.

# 34
  • София
Благодаря за интересната тема!
Бих отговорила на този въпрос с думите на дядо ми, лека му пръст.
Грешката на Хитлер е, че е тръгнал на изток, а не на запад.  Ние дали щяхме да гледаме в петък руска или в четвъртък германска телевизия е все тая, но света щеше да е по-различен, много по-различен.

Явно имаш доста пропуски по история. Промиването на мозъци нанася непоправими вреди

# 35
  • София
бих предотвратила Големия взрив. нямаше да има толкова проблеми за решаване Mr. Green Laughing

# 36
# 37
В тая тема няма ли хора, които да се върнат в миналото и да проверят какво щеше да се случи, ако баба им беше мъжка...

# 38
бих предотвратила Големия взрив. нямаше да има толкова проблеми за решаване Mr. Green Laughing
Ако бъде предизвикан нов, макар не толкова голям, ще се решат създадените проблеми до край. Wink

# 39
...
2. В световната история - разпадането на Римската империя.
...
oще да храним лъвове и крокодили с хора и да строим темпели с робска сила .
не е зле.

# 40
  • MI
...
2. В световната история - разпадането на Римската империя.
...
oще да храним лъвове и крокодили с хора и да строим темпели с робска сила .
не е зле.

Все пак се предполага че за едни има-няма 2000 години все щяха да еволюират, и то със сигурност повече отколкото сега, след като варварите са били върнали цивилизацията в детската градина, да не кажа яслата. Все пак нали точно ние учим по история за една чаша, направена от глава на победен съсед, с която е вдигана наздравица, по твоята логика още така живеем. Wink А пък построените тогава пътища и част от сгради още седят, за сегашните надали ще се казва същото след още 2000 години.

НЕслучайно избрах точно тези 2 събития, защото те са върнали цяла Европа (идването на варварите) или нас (Османската империя) със столетия назад. Без това връщане нашият континент щеше да изглежда по съвсем друг начин. Може би. Защото, както вече писах, ако бе останала силна Римската империя и нещо друго не я бе срутило, за Европа сигурно би било по-добре, включително за нашите земи чисто цивилизационно. Но нямаше да има България на това място най-вероятно, защото Аспарух щеше да бъде сразен на външната граница на империята. А вероятно и не би тръгнал да се мести от стара България без наличието на преселение на народите. Та кой би се наел да каже кое би било по-добре за нас?! Thinking

# 41
nelig и Наполеон май така си е мислил, ... и Хитлер май и той така ...
Няма начин да не се срути , поради социални претенции
...със сигурност повече отколкото сега, след като варварите са били върнали цивилизацията в детската градина...
християните ли имаш в предвид?

# 42
  • MI
Скрит текст:
nelig и Наполеон май така си е мислил, ... и Хитлер май и той така ...
Няма начин да не се срути , поради социални претенции
...със сигурност повече отколкото сега, след като варварите са били върнали цивилизацията в детската градина...
християните ли имаш в предвид?

Аз написах предпоставките, а не самото разпадане. Ако ги няма предпоставките отпада целият спор. НАли уж имах суперсили, не ми ограничавай сега фантазията. И не, не са били християни варварите всъщност. После са приели християнството. Все пак християнството не се разпространява първо на север. Rolling Eyes

# 43
доколкото съм чела баш християните са били. с комунистически идеи от сорта защо лъвовете да не ядат сенатори и защо робите да не могат да ядат крокодили ...

# 44
  • MI
доколкото съм чела баш християните са били. с комунистически идеи от сорта защо лъвовете да не ядат сенатори и защо робите да не могат да ядат крокодили ...
Варварите стават християни след пристигането по земите на Римската империя. Точно като нас. Simple Smile Всъщност е мит, че точно то е бутнало империята. Съвсем други са били факторите, по-скоро икономически, климатични и т.н.Все пак официалната християнизация на империята започва през 313, а западната част на империята пада след близо 200 години...

Общи условия

Активация на акаунт