Пазаруване от Aliexpress.com 53

• 95 981
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Назгул, не ти ли ги спират на митницата? Беше ми споменал за скъп модел (ДДС-то му никак не е малко)...
Скъпия го чакам още. Simple Smile
Спират ги. Без два - един преди Коледа 2016 си го взех от клона ( деклариран на $50 в малко плоско пакетче ) и последния - историята му направо звучи като виц и всеки път започвам да се хиля като си спомня за тази поръчка.

# 211
  • Варна
Аз мисля Mi6 да го поръчам като излезе седмицата - след 3 месеца. Цената му ще падне поне с 50 евро.

# 212
Здравейте отново! И за много години! Пак си поствам въпроса, ако някои е имал сходен проблем, моля да помогне. Мисля да повдигна диспут и да отида до банката да попитам дали има опция да си получа от там сумата евентуално.

Здравейте, имам проблем с една пратка, която не пристига. Закрих банковата сметка преди две седмици и сега не знам дали ще ми върнат парите, а срокът ми изтича. Писах днес на китайчето, ако склони да ми върне парите чрез пейпал ще е идеален ама му казах, че съм си сменила банковата сметка и той може да се направи на интересен. Абе като цяло поомазах ситуацията. Ще съм много благодарна, ако ми дадете съвет как да постъпя. Да отворя ли диспут?
 Your order will be closed in: 16 days 7 hours 58 minutes По това ли трябва да се водя за изтичане на срока за отваряне на диспут или срока за доставка?
Весело посрещане на Новата година на всички!

# 213
Не съм имала подобен случай, но мога да кажа какво мисля.
Първо, ако китайчето ти го върне през пейпал, проблемът ти е решен. Изчакай отговора му или му пиши по-настоятелно.
Второ, отиди до банката и попитай какво може да се направи. Реално нямаш вече сметка, т.е. китайчето, ако преведе - къде ще отидат парите? Най-вероятно ще се върнат обратно при него.
Имаш ли нова сметка в друга банка?
Този срок ти е за доставката, т.е. срокът, в който може да пуснеш диспут като наближи да приключва.

# 214
 Благодаря, V.I.P. за мнението! Яд ме е, че не се сетих, че може да възникне проблем с някоя от пратките, тъй като винаги всичко ми е пристигало навреме! Писах му сега с леко заплашителен тон, че го чакам до вторник и повдигам диспут. Трябваше малко да го поизлъжа, че съм проверила в банката и, че няма да имам проблем с парите. Направих си нова банкова сметка, но доколкото прочетох политиката на алиекспрес е да връща суми само по сметката, от която е направена поръчката. Абе сама си се прецаках и това е! И тъпото е, че това ми е най- скъпата поръчка досега.

Не съм имала подобен случай, но мога да кажа какво мисля.
Първо, ако китайчето ти го върне през пейпал, проблемът ти е решен. Изчакай отговора му или му пиши по-настоятелно.
Второ, отиди до банката и попитай какво може да се направи. Реално нямаш вече сметка, т.е. китайчето, ако преведе - къде ще отидат парите? Най-вероятно ще се върнат обратно при него.
Имаш ли нова сметка в друга банка?
Този срок ти е за доставката, т.е. срокът, в който може да пуснеш диспут като наближи да приключва.

# 215
Ако повдигнеш диспут, търговеца има право да удължи срока еднократно с още до 30. Виж това с банковата сметка е доста неприятна ситуация. Говори с банката какво могат да направят по въпроса защото...
Китаеца не връща сумата. Сумата ще му бъде преведена след финализиране на сделката. Или той ще може да ти върне пари по пейпал само ако ти потвърдиш получаването. С което пак си в матова ситуация.

# 216
Благодаря! Нямам проблем с удължаването на срока, въпросът е, че той нищо не казва по въпроса.

Ако повдигнеш диспут, търговеца има право да удължи срока еднократно с още до 30. Виж това с банковата сметка е доста неприятна ситуация. Говори с банката какво могат да направят по въпроса защото...
Китаеца не връща сумата. Сумата ще му бъде преведена след финализиране на сделката. Или той ще може да ти върне пари по пейпал само ако ти потвърдиш получаването. С което пак си в матова ситуация.

# 217
orka1234, има чат с AliExpress и там можеш да опишеш случая и какво може да се направи. Помня за такива случаи, но не помня как са били решени.
Банката няма какво да направи, защото парите няма да стигнат до нея.

# 218
Аз да се похваля, а не с проблем,публикувам втора успешна покупка на мъжки обувки, естествена стелка,уникална кожа,изключително удобни.
https://www.aliexpress.com/item/Big-Size-36-50-High-Quality-Genu … /32670305432.html

# 219
  • София/Испания
Отговарят ли си на номера тези обувки?Не смея да купувам от Алиекспрес,не знам дали ще улуча номера,че е трудно връщането.

# 220
Здравейте на всички!
Моля за съвет ако е възможен. На 28 и 29 декември поръчах за детето два конструктора Lepin от Aliexpres. Офертата изглеждаше добра, а и бях пазарувала вече веднъж от същия търговец. Търговеца предлага безплатна доставка с DHL до България. Първата ми поръчка пристигна за 7 дни и останах много доволна! Сега обаче - гредаа! Буквално до последните часове търговеца не изпращаше двете ми поръчки, а му писах многократно! Днес накрая реших да си отменя и двете поръчки! Веднага след, като го направих продавача промени статуса на поръчките ми на "изпратени"!  За съжаление след проверка на номерата за проследяване във страницата на DHL разбрах, че не съществуват такива номера. Естествено отново търговеца не ми отговара, а диспут мога да отворя чак след 10 дни.
Някой да даде съвет, дали се е сблъсквал с подобна ситуация?

# 221
  • София
Да ми препоръчате хубав мъжки портфейл? Много рядко пазарувам от Али, а вече почти не виждам отзиви за покупки в темата...

# 222
За съжаление след проверка на номерата за проследяване във страницата на DHL разбрах, че не съществуват такива номера.
A номера е?

# 223
За съжаление след проверка на номерата за проследяване във страницата на DHL разбрах, че не съществуват такива номера.
A номера е?

Здравей! Номерата са два:
6730421074 и 8766782874

# 224
Здравей! Номерата са два:
6730421074 и 8766782874
И двата номера не ми приличат на waybill на dhl. Колко е срока на доставка?

Общи условия

Активация на акаунт