Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 889
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
Първо -Весели празници !
И имам един въпрос- лице работило на трудов договор в Германия до април 2017 и на граждански в България юни 2017. Когато подава дан. декл. за гражданския договор трябва ли са подава нещо и за трудовия ? Няма служебна бележка от Германия  ?
Благодаря

# 256
Весела Коледа!  Доходите се декларират в страната в която са придобити!

# 257
Благодаря за отговора.
Тоест тук си подава само за ГД.В Германия нищо- защото е бил само на ТД ?

# 258
Имам стаж 3м за 2016 и 7 за 2017. Полага ли ми се борса? Ще ме освободят след месец.

# 259
  • София-Младост
Весела Коледа!  Доходите се декларират в страната в която са придобити!
Весела коледа!
Според мен, ако лицето е местно за България ми се струва, че тку трябва и дохода от Г-я да декларира. Малко това, е е трудов ме разколебава...подавала към ГДД на лице, но получило подобно на ГД доход в Германия.

# 260
Когато имаш магазин за хранителни стоки, получаваш фактури, когато купуваш стока. Накрая на месеца се плаща някакво ДДС, нали? Искам да попитам, фактурите като сума трябва да са повече от сумата по касовия апарат за месеца, или по касов трябва да имаш повече от фактурите?
Ох...не съм на ясно с тези неща, дано ве разбрахте какво питам.

# 261
  • София-Младост
Когато имаш магазин за хранителни стоки, получаваш фактури, когато купуваш стока. Накрая на месеца се плаща някакво ДДС, нали? Искам да попитам, фактурите като сума трябва да са повече от сумата по касовия апарат за месеца, или по касов трябва да имаш повече от фактурите?
Ох...не съм на ясно с тези неща, дано ве разбрахте какво питам.
Няма правило...ако си продала повече стока на касовия апарат ще има повече. Може за месеца да си купила по-малко стока или повече...
За да се плати ДДС трябва ДДС по касов апарат да е повече от това по покупните фактури.
Не става ясно какво точно питаш Simple Smile

# 262
Баща ми има магазин, счетоводителката му го кара да чука повече пари на касовия апарат, за да има повече пари по касов апарат, отколкото по фактури. А как да стане като няма толкова продажби, колкото тя иска. Все пак не можеш да продадеш всичко, което имаш в магазина, че да имаш повече по касов апарат отколкото по фактури.
И като не стане, го кара да внася по 100 и нагоре лева ДДС.

# 263
Баща ми има магазин, счетоводителката му го кара да чука повече пари на касовия апарат, за да има повече пари по касов апарат, отколкото по фактури.Предполагам това е така,защото освен да се купи стока ,се плащат осигуровки,заплати ,за които парите по каса не стигат и за това иска да има повече продажби през каса.А как да стане като няма толкова продажби, колкото тя иска. Все пак не можеш да продадеш всичко, което имаш в магазина, че да имаш повече по касов апарат отколкото по фактури.
И като не стане, го кара да внася по 100 и нагоре лева ДДС. Ако не стане вместо примерно 1000 ще внесе 100-както е в случая.При завишаване на продажбите и константни покупки се увеличава ,не намалява дължимото ДДС.

Ще си позволя и един непоискан съвет-вслушвайте се и изпълнявайте съветите на счетоводителите,те са за това да ви дават правилни съвети,ако не им вярвате - просто си сменете счетоводителя.Липсата на доверие не е в интерес на нито ена от страните.
Позволих си отклонението,защото по прочетеното разбирам ,че сте далеч от професионалната логика,естествено това е нормално,но и не вярвате на нает от вас човек,който се предполага ,че би трябвало да е компетентет.

# 264
Да, аз изобщо не съм наясно. Това е бизнес на баща ми, той също не е много в час, нали затова са счетоводителите?! Но се съмнява, защото първо му се казва едно, след това обратното, и започва едно чудене. И аз го съветвам да смени счетоводителката, защото явно и тя не е много наясно с нещата. Лошото е, че и той не е. В началото всичко беше ок и сега изведнъж иска някакви суми, предеждат се повече пари и т.н. Няма как да ви разясня всичко за случаите, понеже не съм много наясно. Но благодаря за отговорите. Дано баща ми я смени, та да видим тогава как ще са нещата. Просто ти искат едни пари, които не могат да ти обяснят за какво са. Така се случва при тях.

# 265
Здравейте,
Не знам дали въпросът ми е за тук, извинявам се, ако не е.
Родих на средата на октомври. От тогава работодателят ми не е представил в НОИ първият болничен лист след раждането. В следствие на това не получавам обезщетението си вече 2 месеца и половина.
Говорила съм с тях по телефона и съм писала мейли да ми прегледат докумените, защото очевидно има нещо нередно, явно не са го направили.
Какво мога да предприема?
Благодаря предварително

# 266
  • София-Младост
Здравейте,
Не знам дали въпросът ми е за тук, извинявам се, ако не е.
Родих на средата на октомври. От тогава работодателят ми не е представил в НОИ първият болничен лист след раждането. В следствие на това не получавам обезщетението си вече 2 месеца и половина.
Говорила съм с тях по телефона и съм писала мейли да ми прегледат докумените, защото очевидно има нещо нередно, явно не са го направили.
Какво мога да предприема?
Благодаря предварително
Работодателя отказва да подаде болничния ли?
Не знам дали Инспекцията по труда ще ви е от полза, но не пречи да позвъните.

# 267
Не отказват, просто не са го направили. Не знам защо, не ми дават обяснение, само се извиняват. Това вече за втори път се случва.
Благодаря за съвета!

# 268
По-скоро НОИ, да пуснете жалба с копие от болничния? Имате ли доказателство, на коя дата е представен?
Обратна разписка или подпис някъде, книга за болнични примерно

# 269
Благодаря, Хепи!

Не, доказателство няма. Само имейл, в който се уговарям кога да ида да го оставя, което е нищо.

От къде мога да взема копие на болничния? От родилния дом, където го издадоха?

Общи условия

Активация на акаунт