Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 823
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
  • В полите на Пирин планина
Момичета,в един МО ми е станала разлика за непл.ЗОВ по болничен-1,60лв...къде да го осчетоводя?

Имаш салдо по разчетната с-ка за ЗО и не ти е закрито, а реално трябва да бъде ли? Не можах съвсем да схвана.

# 421
  • Пловдив
Момичета,в един МО ми е станала разлика за непл.ЗОВ по болничен-1,60лв...къде да го осчетоводя?

Имаш салдо по разчетната с-ка за ЗО и не ти е закрито, а реално трябва да бъде ли? Не можах съвсем да схвана.
ами то и аз обясних... Crazy
Служителя имаше болничен,но биз 6м.стаж и така и не го платиха...по ведомост имам остатък 1,60лв и не съм го отразила нийде...Преводът е за 15,04 а са начислени 13,44...т.е. тия 1,60 увисват.

# 422
  • София-Младост
Доначисли го просто, за да ти се закрие салдото...

# 423

Точно така мисля и аз. Hands V

# 424
  • Пловдив
в същата сметка ли?463?

Благодаря!

# 425
Да.

# 426
За остатъка до 410 дни за майка СОЛ, заявление 2 ли пак подава? После е ясно, приложение 11, но се чудех за заявлението дали е същото като при ТД?

Според мен не е необходимо СОЛ да подава заявление 2. То и пред кого да го подава - пред себе си за себе си? С прил.11 се удостоверявят същите обстоятелства, които се декларират с прил.2 от работещите по трудов договор.

# 427
Момичета, да попитам за новостите за фирмите без дейност за 2017, разбрах,че в търговскич регистър се подава декларация ,че  не е извършвана дейност до 31,03, трябва да се подаде, в статистиката пак се подава декларация ,ч е няма дейност, въпроса ми е как и от къде трябва да си извади собственика пик, за да може он-лайн да се пусне тази декларация, защото преди я оставях заедно с нулевата декларация в нап-а, а сега трябва с пик, или по пощата дали може

# 428
  • София
Момичета, да попитам за новостите за фирмите без дейност за 2017, разбрах,че в търговскич регистър се подава декларация ,че  не е извършвана дейност до 31,03, трябва да се подаде, в статистиката пак се подава декларация ,ч е няма дейност, въпроса ми е как и от къде трябва да си извади собственика пик, за да може он-лайн да се пусне тази декларация, защото преди я оставях заедно с нулевата декларация в нап-а, а сега трябва с пик, или по пощата дали може

може в НСИ и без ел.подпис:
http://www.nsi.bg/node/15818/
През 2018 година НСИ Ви дава възможност да представите декларацията за 2017 година по един от следните начини:
По електронен път чрез изпращане на адрес (e-mail) на съответния отдел „Статистически изследвания“ към Териториалните статистически бюра (само за предприятията без дейност)

# 429
  • Варна
Да, може по пощата, освен това ПИК и да му извадиш, не важи за Статистиката, само ел.подпис.

Белла Донна, Благодаря!

# 430
Да, може по пощата, освен това ПИК и да му извадиш, не важи за Статистиката, само ел.подпис.

Белла Донна, Благодаря!

ПИК от НАП важи за регистрация в НСИ само за ЕТ.

# 431
Много благодаря момичета, дано пак не забравя докато дойде време да ги подам, вече изветрявам  Blush

# 432
Здравейте момичета 🤗
надявам се някой да ми помогне понеже се рових къде ли не.
Та:
Август месец 2017г. издадохме фактура на моя девер/той си откри фирма Юли месец 2017/ Юли месец му издадохме първата, а Август втора. Работим с една и съща счетоводителка. Счетоводителката ни даде данните на фирмата на девер ми. Преди 2-3 седмици тя връща фактурата от Август на девер ми и казва, че има проблем. Проблема бил, че на фактурата пишело BG: а фирмата му тогава още не била преминала по ДДС и от НАП я били върнали. Тази седмица била отишла при ММ и пуснали Кредитно известие на фактурата и касовия бон, издали нова фактура с нов касов бон.
Питането ми е:
1. Възможно ли е НАП наистина да върне тази фактура от Август, а за Юли не?
2. Задължително ли трябваше нов касов бон, вместо да се беше закрепил стария на новата фактура?
3. Последно-надявам се да не се налага пак да вкарваме ДДС, 2 пъти за една и съща стока

Благодаря ви предварително 💐

Скрит текст:
И как точно "НАП са я върнали". Нерегистрирано по ЗДДС лице, подлежи на контрол едва след подаване на ГДД за 2017 г. И дори и да е имало проверка не ми се вярва за това нещо да се върне фактура.
Освен това, след като месецът е изтекъл, фактурата се анулира с протокол, а не чрез КИ. С КИ се прави някаква промяна в издадена вече фактура, ако има причина за това - примерно е върната някаква стока и е нужно намаление в стойността на фактурата. Изобщо не е нужно повторно издаване на фискален бон. Така се дублира оборот. Нямам идея как ще осчетоводи тези документи вашата счетоводителка, за да кажа дали ще внесете ДДС по новата фактура отново.

нещо не разбрах - вашата фирма, регистрирана по ЗДДС е издала на нерегистрирана фирма ф-ра и единствената ви грешка е, че на ф-рата сте посочили BG пред булстата така ли?
Електронно ли издавате ф-рите или от кочан?

# 433
  • тук-там
Здравейте,при прекратен трудов договор по чл.331 от КТ с изплащане на 4 заплати.На колко месеца трудово обещетение  има право служителя.Виждам, че има промяна от 2018, но не съм наясно..
По принцип според трудовия стаж. Ако питането е за трудова борса...

От тази година 331 отпадна от пълното обезщетение. Peace Взима минимума, както е при взаимно съгласие.

# 434
  • Бургас/Пловдив
нещо не разбрах - вашата фирма, регистрирана по ЗДДС е издала на нерегистрирана фирма ф-ра и единствената ви грешка е, че на ф-рата сте посочили BG пред булстата така ли?
Електронно ли издавате ф-рите или от кочан?

Правилно,
електронно издаваме фактурите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт