Дистанционна работа

• 4 005
  • 119
  •   1
Отговори
Здравейте, в момента работя в офис, но искам да напусна. Бях на интервю и съм одобрена само, че работата е дистанционна. Моля да споделите как се чувствате тези, които работите от вкъщи, не се ли депресирате. Малко ме плаши тази социална изолация и незнам какво да реша. Все пак условията които ми предлагат са по добри и това ме изкушава, но пък липсата на контакти с колеги ме плаши. Страхувам се да не изпадна в депресия.Моля споделете как се чувствате като работите от вкъщи?

# 1
Здравейте, в момента работя в офис, но искам да напусна. Бях на интервю и съм одобрена само, че работата е дистанционна. Моля да споделите как се чувствате тези, които работите от вкъщи, не се ли депресирате. Малко ме плаши тази социална изолация и незнам какво да реша. Все пак условията които ми предлагат са по добри и това ме изкушава, но пък липсата на контакти с колеги ме плаши. Страхувам се да не изпадна в депресия.Моля споделете как се чувствате като работите от вкъщи?

Според мен си е напълно индивидуално. Работата от вкъщи ми се отразява добре, но аз съм си интроверт. Не изпитвам особена нужда от социален контакт, камо ли с колеги, напротив това ме изтощава безкрайно много.

# 2
  • София
Работила съм и в офис, и хибридно, и дистанционно. По-хубаво от дистанционното няма за мен. Е, сега не работя изобщо и е най-добре, но при дистанционната работа има много предимства: не ставаш рано и не пътуваш, защото е достатъчно да станеш 15 Мин преди работното време и да се измиеш и закусиш; докато работиш, можеш да отметнеш домакинска работа със съответните уреди - пералня, миялна, сушилня, робот и после само да прибереш уредите по места; не се чудиш какви боклуци да ядеш, а си хапваш домашна храна, даже можеш в обедната почивка да сготвиш или да напазаруваш от близкия магазин, без да носиш торби из целия град; можеш да поръчаш куриер да ти достави нещо, а не във всички офиси е позволено; не е задължително всеки ден да си в перфектен вид и настроение, важното е да си свършиш работата; при настинка не е необходимо да пускаш болничен, а и не пускаш отпуска за идване на майстор или инкасатор. След работно време не губиш час+ в задръстванията, а направо разполагаш с времето си за излизания, спорт, семейство, приятели. Домашните любимци са щастливи, че си вкъщи.
Най-лошо е ако офисът ти е далеч от дома и така не работиш 8, а над 10-11 часа - с пътя и обедната почивка. За мен това е загуба на време.
Ако обаче нямаш семейство и богат социален живот извън работата, не е за препоръчване.

# 3
Работила съм и в офис, и хибридно, и дистанционно. По-хубаво от дистанционното няма за мен. Е, сега не работя изобщо и е най-добре, но при дистанционната работа има много предимства: не ставаш рано и не пътуваш, защото е достатъчно да станеш 15 Мин преди работното време и да се измиеш и закусиш; докато работиш, можеш да отметнеш домакинска работа със съответните уреди - пералня, миялна, сушилня, робот и после само да прибереш уредите по места; не се чудиш какви боклуци да ядеш, а си хапваш домашна храна, даже можеш в обедната почивка да сготвиш или да напазаруваш от близкия магазин, без да носиш торби из целия град; можеш да поръчаш куриер да ти достави нещо, а не във всички офиси е позволено; не е задължително всеки ден да си в перфектен вид и настроение, важното е да си свършиш работата; при настинка не е необходимо да пускаш болничен, а и не пускаш отпуска за идване на майстор или инкасатор. След работно време не губиш час+ в задръстванията, а направо разполагаш с времето си за излизания, спорт, семейство, приятели. Домашните любимци са щастливи, че си вкъщи.
Най-лошо е ако офисът ти е далеч от дома и така не работиш 8, а над 10-11 часа - с пътя и обедната почивка. За мен това е загуба на време.
Ако обаче нямаш семейство и богат социален живот извън работата, не е за препоръчване.
Имам семейство, децата ми са вече големи и не ме обвързват. Социални контакти нямам много и това е което малко ме плаши от оставането ми в къщи. Затова исках мнение как ви се е отразила дистанционната работа на вас?

# 4
Зависи от човека.
На мен не ми се отразява добре и пътувам за да работя в офис, но много хора искат само дистанционна работа?
Защо кандидатстваш и приемаш работа, ако не е твоето?
Ако си в къща имаш двор или пътуваш много си е супер.
Ако денят ти ще минава от леглото до бюрото през хладилника не е много приятно.
Ако си приела помисли как можеш да се разнообразиш извън ежедневието.

# 5
Аз не бих се върнала в офис. Общуваме си с колегите онлайн, говорим си и смея да твърдя, че така доста по-рядко изпадаме в някакви тъпи и интригантски ситуации. Отделно, че в нас успявам да свърша повече работа, защото никой не ме разсейва, като отида в офиса и от сутринта се почне с какво ще обядваме, кога ще пием кафе и т.н. - целият ми ден е изгубен. Отделно, че гъвкавото работно време ми позволява да си свърша неща по институции, у дома, без да взимам отпуска за най-малкото.

# 6
  • Somewhere far away
За мен е работа мечта да си работя от вкъщи - но за съжаление в по -малките градове това не е опция. Кандидатствах  по доста обяви,  места които предлагат уж работа от вкъщи и които се водят в чужбина , но така и не се получи не ми се обадиха от никъде, и сега съм принудена да ходя на  място. Работата е нещо временно в такава фирма не смятам че  грамотен човек ще издържи много, и силно се надявам възможно най-скоро да си намеря дистанционна работа.

# 7
Всичко е според човека. Щом сега така те плаши, пък чак и депресия да получиш … На мен не ми хареса. Да, имам време и всичките неща, които горе се казаха - вкъщи си, можеш много неща да свършиш, времето ти е повече защото не пътуваш, но на мен не ми хареса. Обичам да общувам. С колегите не може да общуваш, защото те също работят. За 1-2 дни в седмицата ми е идеално, но всеки ден не е за мен. Друго много важно е работното ти място да и много удобно, а не на кухненската маса.

# 8
  • София
Зависи от характера. Дистанционната работа не е за мен. Има си предимствата, но аз не мога без общуване, без хахо-хихи с колегите, плюс, че сме сплотен колектив и сме приятели, освен колеги.
Мисли си, че ако усетиш, че наистина много ти тежи, можеш да смениш работата.

# 9
  • Berlin
До човек си е. Със започването на Короната минах на 100% дистанционно и към момента не мога да си представя да работя в офис. Ставането рано, пътуването напред назад и т.н. хич не ми липсват. Когато не ми е натоварено и нямам много за вършене се занимавам с мои си неща, вместо да симулирам работа в офиса. Имам много повече време за себе си, за мен лично няма нищо по-хубаво от това.

# 10
Цял живот мечтая за дистанционна работа. С какво е свързана въпросната работа, ако е удобно да попитам?

# 11
Как и аз искам да си намеря такава работа. Домошар човек съм, но уви от никъде не се обаждат.

# 12
  • Sofia
От март 2020г (Ковид кризата) работя дистанционно. За мен няма по-хубаво!
Fever Ray е описала всички предимства.

Но има още един голям плюс за мен - не се чувствам длъжна да водя безмислени разговори с колегите. Също така не ми се налага да се чудя как да отказвам покани за обяд или цигари (не пуша), за да не се деля постоянно от екипа. Това ме натоварва, защото съм интроверт и предпочитам да съм сама със себе си. Сега с дистанционната работа постоянно контактувам с колеги и шефове през Тиймс, но това е по работа, много рядко за личен разговор. Тоест именно безсмислените, повърхностни разговори са ограничени.

Изобщо не се депресирам, напротив в супер настроение съм си и съм благодарна, че имам такава възможност. Колеги не ми липсват в личния живот. Гледам си децата, когато са болни и не се налага да си взимам болнични. Когато имам почивка мога да свърша малко домакинска работа. Не си губя времето в задръствания, ами в момента, в който изключа компютъра, съм свободна да правя каквото искам.
Само се надявам да не вземат да решат да ни върнат някой ден в офиса, че именно тогава много ще се сдухам.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 22:42 от Brin de muguet

# 13
Мен това, което ми пречи при дистанционната работа, е че вечно се сещам как трябва да свърша 10 неща в къщи и това ме разсейва. Иначе се подписвам с двете ръце под изброените плюсове. Не ми пречи да не съм сред  хора, даже ми е приятно, никой не ми вдига шум, а аз мога да си вдигна шум, без да преча на някого.

# 14
А тези, които работите дистанционно, виждам, че не сте малко, какво точно работите?
Разбира се, не се чувствайте длъжни да отговаряте. Въпросът ми е от чисто любопитство и сверяване на часовника.

Общи условия

Активация на акаунт